19/12/11

Ερωτικό σκάνδαλο στην τ/κ ηγεσία Ένα κυπριακό ερωτικό σκάνδαλο στα τουρκικά πρωτοσέλιδα

Του Νίκου Στέλγια
Ο τουρκικός τύπος γράφει ότι η κ. Κανατλί έχει ερωτική σχέση με τον «Υπουργό Εξωτερικών», Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και ότι ο διορισμός της έγινε ύστερα από παράκληση του ιδίου.

Τις τελευταίες ημέρες ένα ερωτικό σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της τουρκοκυπριακής επικαιρότητας. Μια Τουρκοκύπρια καλλονή - μοντέλο φέρνει τα πάνω κάτω στην τουρκοκυπριακή ηγεσία με τον διορισμό της σε σχολείο της «πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» της Μόρφου. Το σκάνδαλο βρίσκει αντίκτυπο σήμερα στα τουρκικά πρωτοσέλιδα.


Σύμφωνα με διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι οποίες συζητούνται στους τουρκοκυπριακούς δημοσιογραφικούς κύκλους, το μοντέλο Σενιχά Κανατλί διορίστηκε ως δασκάλα σε ένα «σχολείο» της Μόρφου ύστερα από σύσταση του «Υπουργού Εθνικής Παιδείας», Κεμάλ Ντουρούστ.
 

Ο τουρκικός τύπος γράφει ότι η κ. Κανατλί έχει ερωτική σχέση με τον «Υπουργό Εξωτερικών», Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και ότι ο διορισμός της έγινε ύστερα από παράκληση του «Υπουργού Εξωτερικών» προς τον κ. Ντουρούστ.

Το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Όζγκιουργκιουν απασχόλησε τα τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ με διάφορες φήμες περί εξωσυζυγικής σχέσης. Ο κ. Όζγκιουργκιουν είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
 

Ύστερα από την δημοσιοποίηση του υπόβαθρου του διορισμού της κ. Κανατλί, οι Τουρκοκύπριοι γονείς και κηδεμόνες έβαλλαν κατά της τ/κ ηγεσίας και ζήτησαν την άμεση παύση της ίδιας. Τελικά, οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της κ. Κανατλί από το «εκπαιδευτικό ίδρυμα» της Μόρφου.
 

Το νέο σκάνδαλο έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην εσωκομματική σύγκρουση στο «κυβερνών» Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP). Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από λίγο καιρό, ο κ. Όζγκιουργκιουν ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου

www.kathimerini.com.cy

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.