1/12/11

Αποδέσμευση χρημάτων για αγορά σφαιρών

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΗστην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας για αποδέσμευση κονδυλίου για αγορά πυρομαχικών, κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπή. Η αποδέσμευση, αφορά κονδύλι ύψους €545.000
για αγορά σφαιρών για διάφορους τύπου τυφεκίων και οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς. Πάντως, η αγορά πυρομαχικών από την ΕΦ, ήταν επιβεβλημένη ανάγκη καθώς τα αποθέματα στις αποθήκες του στρατού είχαν σχεδόν εξαντληθεί. Πριν από ενάμιση μήνα, στην επιτροπή Άμυνας συζητήθηκε θέμα για τα αποθέματα πυρομαχικών.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης είχε προειδοποιήσει τότε ότι τα αποθέματα πυρομαχικών είναι ένα βήμα πριν από την εξάντληση. Επιπρόσθετα επισημάνθηκε από εκπροσώπους του ΓΕΕΦ ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμιά αγορά πυρομαχικών για αναπλήρωση των ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ασκήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας λόγω του ότι έχει εικόνα με τα διαθέσιμα αποθέματα στις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς, αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για αποδέσμευση μισού εκατομμυρίου ευρώ για αγορά μεγάλης παρτίδας πυρομαχικών.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.