16/12/11

«Μίλησε ως Έλληνας και εκπρόσωπος της Εκκλησίας» Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις δηλώσεις Κιουρκτσού για κατοχή

Ο ΨΕΥΔΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΙρσέν Κιουτσιούκ και αριθμός «βουλευτών» αντέδρασαν στις δηλώσεις του βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ειρήνης Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, ο οποίος σε ομιλία του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποκάλεσε κατοχή την παράνομη επιχείρηση της Τουρκίας στο νησί το 1974. Ο Κιουτσιούκ κάλεσε τον Κιουρκτσού να επισκεφθεί το νησί και τους ομαδικούς τάφους και διερωτήθηκε κατά πόσο ο τουρκικός Στρατός είναι κατοχικός ή ήλθε στο νησί για να λυτρώσει τους Τ/κ. Ο κ. Κιουτσιούκ είπε ότι ο Τούρκος Βουλευτής δεν γνωρίζει την ιστορία της Κύπρου και για τον λόγο αυτό μιλά κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Και ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν αντέδρασε στις δηλώσεις και είπε ότι θα μπορούσε να φανταστεί τα πάντα εκτός από δηλώσεις στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση που να αποκαλείται ο τουρκικός Στρατός κατοχικός, αφού η επέμβασή του ήταν «νόμιμη», όπως ισχυρίστηκε. Παρόμοιες δηλώσεις, είπε, θα μπορούσαν να γίνουν από Έλληνες και Ε/κ πολιτικούς και από την Εκκλησία της Κύπρου.

Ο λεγόμενος βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ζορλού Τορέ είπε ότι ο Κιουρκτσού μίλησε ως Ελληνας και ισχυρίστηκε ότι σήμερα ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε οι Αμερικανοί αποκαλούν τον Στρατό κατοχικό. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο τουρκικός Στρατός έφθασε στο νησί στα πλαίσια των εγγυητικών του υποχρεώσεων.

Στις δηλώσεις Κιουρκτσού αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του και ο Τ/κ Πολιτιστικός Σύνδεσμος, ο οποίος αναφέρει ότι ο τουρκικός Στρατός δεν είναι κατοχικός αλλά ο ελληνικός που οργάνωσε το πραξικόπημα και διέπραξε «έγκλημα πολέμου».
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.