23/12/11

Το Ισραήλ δεν θα πωλήσει στην Τουρκία κατασκοπευτικά συστήματα-Για αναθέρμανση τούρκο –ισραηλινών σχέσεων γράφει η ''Χαμπερτούρκ'

Η κυβέρνηση του Ισραήλ μπλόκαρε τη συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια κατασκοπευτικών συστημάτων για την Πολεμική Αεροπορία.Το ποσό της συμφωνίας με την Τουρκία ήταν περίπου σε 140 εκατ. δολάρια και με την εκτέλεση του συμβολαίου ασχολούταν η εταιρία Elbit Systems и Israel Aerospace Industries.
Οι προμήθειες των πρώτων συστημάτων έπρεπε να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των προσεχών μηνών. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Elbit, το συμβόλαιο είχε ακυρωθεί για πολιτικούς λόγους.http://greek.ruvr.ru


Για αναθέρμανση τούρκο –ισραηλινών σχέσεων γράφει η ''Χαμπερτούρκ''
SigmaLive/ΚΥΠΕ

Τουρκία και Ισραήλ κάνουν βήματα για την αναζωογόνηση των δεσμών τους γράφει η σημερινή τουρκική εφημερίδα Χαμπερτούρκ με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για πρώτη επαφή που έγινε σε στρατιωτικό επίπεδο.Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν στην πρεσβεία στο Ισραήλ παραβρέθηκαν σε ενημέρωση στρατιωτικών ακολούθων σε αεροπορική βάση, σημειώνεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι τα ισραηλινά ΜΜΕ έγραψαν ότι Τουρκία και Ισραήλ πρόκειται να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό συντονισμού ρύθμισης εναέριας κυκλοφορίας στη Μεσόγειο.Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι επαφές με το Ισραήλ έρχονται μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.Αναφέρει ακόμα ότι οι συνομιλίες που είχε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ο Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα επικεντρώθηκαν στις τούρκο – ισραηλινές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.