5/12/11

Τσουνάμι πιέσεων προς τη Λευκωσία. Εφτά χώρες της ΕΕ προσπαθούν να σώσουν την Τουρκία!

ΣΤΗ μέγγενη των πιέσεων από εφτά χώρες βρίσκεται η Λευκωσία, προκειμένου να προσυπογράψει την εγκαθίδρυση μιας νέας επικίνδυνης διαδικασίας διάσωσης και αναζωογόνησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Πολωνική Προεδρία, πιέζουν την κυπριακή Κυβέρνηση προκειμένου να συγκατανεύσει στην πολυδιαφημιζόμενη «θετική ατζέντα», προκειμένου να της παραχωρήσουν δύο φραστικά «ανταλλάγματα» στο κείμενο των Συμπερασμάτων.


Τα υποτιθέμενα «ανταλλάγματα» που θα αποκομίσει η Λευκωσία εάν υποκύψει στις πιέσεις των «7», υπενθυμίζουν απλώς τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών και εκφράζουν απογοήτευση γιατί η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις με την Κυπριακή Προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Τα «ανταλλάγματα» προς τη Λευκωσία είναι τουλάχιστον ανεπαρκή, αφού δεν συνεπάγονται κανένα πολιτικό κόστος για την Άγκυρα, η οποία θα συνεχίζει ανενόχλητη την ευρωπαϊκή της πορεία μέσα από τη νέα διαδικασία της «θετικής ατζέντας».


Το εκβιαστικό δίλημμα που θέτει ενώπιον της Λευκωσίας η ομάδα των «7», αντανακλάται στο τρίτο προσχέδιο Συμπερασμάτων, το οποίο ετοίμασε η Πολωνική Προεδρία κατόπιν υποδείξεων του Λονδίνου, και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, σήμερα το απόγευμα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή της ΥΠΕΞ Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή.
Το τρίτο προσχέδιο, το οποίο εξασφάλισε ο «Φ», προνοεί την «παραχώρηση» προς τη Λευκωσία των εξής δύο παραγράφων, υπό την αίρεση αποδοχής της «θετικής ατζέντας», για διάσωση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι οι δύο παράγραφοι έχουν τοποθετηθεί σε αγκύλες και η «παραχώρησή» τους από τη Λευκωσία προϋποθέτει την καταβολή πολλαπλάσιου κόστους εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης και την προσυπογραφή της «θετικής ατζέντας», η οποία εγκαθιδρύει τη νέα «συμπληρωματική» διαδικασία προώθησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
http://www.philenews.com/digital/ 

5 σχόλια:

  1. Παιδιά, πείτε ότι θέλετε μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία που κατατέθηκε σήμερα - μετά θα τιμωρείται να λέμε 'Δίστομο', 'Ποντιακή γενοκτονία', κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Πολωνική Προεδρία, πιέζουν την κυπριακή Κυβέρνηση"

    Ο ...άξονας τού Β'Π.Π. και η μισή ΕΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γνωστή η προτήμηση ...και το χούϊ των άγγλων ...για το οθωμανικό εξ ού και οι πιέσεις απ΄τις λούγκρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν προσπαθούσαν να περάσουν το σχέδιο Ανάν ο Ιγνατίου αν δεν κάνω λάθος ρώτησε ξένους διπλωμάτες αν θα δέχονταν οι ίδιοι κάτι τέτοιο,η απάντηση ήταν: Όχι φυσικά.

    Έτσι και τώρα,πιέζουν για πράγματα που οι ίδιοι δεν θα δέχονταν.

    Επομένως ποντάρουν στη βλακεία τη δική μας,έχουμε δώσει δικαιώματα.

    Όταν οι Τούρκοι προσβάλουν κάθε τόσο με το χειρότερο τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία,κράτος μέλος της ΕΕ,οι συγκεκριμένες χώρες τί κάνουν; Τίποτα.

    Όταν θα αρχίσουν να πιέζουν την Τουρκία και να καταδικάζουν τις προκλήσεις της δημοσίως,να πάνε στην Κύπρο να ζητήσουν παραχωρήσεις,μέχρι τότε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.