8/12/11

ΣτΕ: Μιλήσαμε πρώτοι για μυστικές φυλακές της CIA στη Ρουμανία

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που προ πενταετίας αποκάλυψε το μυστικό σχέδιο των παράνομων μεταγωγών δήθεν υπόπτων για τρομοκρατία από την CIA και την ύπαρξη μυστικών κέντρων κράτησης στην Ευρώπη, ο Ελβετός Γερουσιαστής Ντικ Μαρτί, επισήμανε με δήλωση του το γεγονός ότι ο Τύπος επιβεβαίωσε ότι, πράγματι, υπήρξε στη Ρουμανία μυστική φυλακή της CIA.


Πριν από πέντε χρόνια --λέει ο Γερουσιαστής-- είχαμε παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία ότι η CIA διατηρούσε μυστικά κέντρα κράτησης δήθεν υπόπτων για τρομοκρατία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένης της Ρουμανίας. Ύστερα από τις αποκαλύψεις του Τύπου, είμαστε πλέον βέβαιοι για το τι συνέβη στο Βουκουρέστι, υπογραμμίζει ο Ντικ Μαρτί, σημειώνοντας όμως ότι λυπάται που αυτή η αποκάλυψη δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας κοινοβουλευτικής/δικαστικής έρευνας ή κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Αυτό που απομένει, πλέον, είναι να εντοπισθούν οι συνεργάτες των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, να λογοδοτήσουν και να δικαστούν για τις παράνομες πράξεις τους, καταλήγει ο Ελβετός Γερουσιαστής.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.