13/1/12

Κύπρος:Περισσότερες γενετικές ομοιότητες έχουν μεταξύ τους Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, απ΄ό,τι με τους Ελληνες ή τους Τούρκους, σύμφωνα με Κύπριο επιστήμονα

A.Βικέτου
Οι γενετικές ομοιότητες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι περισσότερες από ό,τι με τους Έλληνες ή τους Τούρκους, αντίστοιχα. Αυτό προκύπτει από τη συστηματική 20ετή έρευνα του διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής και Ιατρικής Γενετικής, στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής, Κωνσταντίνου Δέλτα.
Τα νεότερα ευρήματα της μοριακής γενετικής παρουσιάστηκαν στην έδρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τίτλο ''Η γενετική κληρονομιά των Κυπρίων υπό το φως 20 ετών έρευνας''.

Ο καθηγητής Δέλτας δήλωσε ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά μεταξύ γονιδίων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από ό,τι Ελληνοκυπρίων- Ελλήνων ή Τουρκοκυπρίων- Τούρκων.

Η γενετική, όπως σημείωσε, ενισχύει την ιστορική μαρτυρία, υπενθυμίζοντας ότι αρκετοί Ελληνοκύπριοι εξισλαμίσθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λόγω της καταπίεσης και της φτώχειας. Μέσα από τα χρόνια και τους κατακτητές, που πέρασαν από το νησί, ο βασικός ελληνικός κορμός των γονιδίων των Ελληνοκυπρίων έχει εμβολιαστεί με γονίδια πολλών άλλων λαών, σημείωσε ο Κύπριος καθηγητής. Πρόσθεσε επίσης ότι ''μέσα από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται, ανακαλύψαμε τη σπειραματοπάθεια C3, που ονομάσαμε και νεφροπάθεια του Τροόδους, γιατί εντοπίστηκε σε αρκετά χωριά του Τροόδους και φαίνεται ότι ξεκίνησε από την περιοχή Μαραθάσας''.

Ο κ. Δέλτας σημείωσε ότι για τους ερευνητές ήταν μια αποκάλυψη, καθώς κανείς δεν μιλούσε γι' αυτή την ασθένεια.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

7 σχόλια:

  1. Μαλλον αναμενομενο και λογικο το ιατρικο συμπερασμα απο τον ελεγχο του DNA.Αυτο ακομα μια φορα αποδεικνυει την βιαιοτητα διαχωρισμου των λαων με προσχημα την θρησκεια.Αυτο σιγουρα θα αφορα και τους αραβες αν ποτε γινοτανε ελεγχος DNA και συγκριση αυτου μεταξυ Σιιτων και Σουνιτων.Φανταζομαι οτι θα υπηρχε ταυτοποιηση.Ομοιως ομοιοτητα θα υπηρχε αν ερευνουνταν και μεταξυ των λαων των διαφορων κρατων που εγιναν τον προηγουμενο αιωνα μετα απο διαμελισμο της μεγαλης Συριας.
    κοκ.Η αληθεια ειναι πανω απο σκοπιμοτητες και θρησκειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω...Μην μου πείτε τώρα ότι μάθανε για την έρευνα αυτή οι θολοκουλτουριάρηδες της αριστεροφανούς ψευτοπροόδου...???Ωχ κακό που πάθαμε...Πάλι θα ξεκινήσουν να λένε πως μετά από τόσα χρόνια ειρηνικής συμβίωσης κ αγαστών επιμιξιών (από έρωτα φυσικά, όχι παιδομάζωμα, σκλαβιά, βιασμούς κτλ.), δεν είναι φυσικό οι δύο λαοί (άκουσον άκουσον) της Κύπρου να μοιάζουν γενετικά? Εεε βέβαια...Που να διαβάσουν κανά βιβλίο κανά Ευρωπαίου παρατηρητού του 16ου αιώνος περί των βιαίων εξισλαμισμών των Κυπρίων αδελφών μας ή τους βιασμούς των γυναικών κ το σύρσιμο στα χαρέμια των πασάδων που στάθμευαν στην Αμμόχωστο μετά την αιμοσταγή κατάκτηση της Μεγαλονήσου??? Οι Τουρκοκύπριοι σε μεγάλο βαθμό είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες. Ας το βάλουν κάποιοι καλά μες το μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι επέρχεται το τέλος της Κύπρου. Με πολιτειακό αυτοχειριασμό που θα επιβάλουν στις επικείμενες συνομιλίες. Ο παραπαίων πρόεδρος συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της μείζονος αντιπολίτευσης είτε θα προχωρήσει στην δρομολόγηση μεταβατικών φάσεων που προκαλούν αναπόδραστη υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε θα δεχθεί άμεσα, χωρίς δημοψήφισμα, όπως φημολογείται, την κατάργηση του κράτους και την δημιουργία ενός εκτρωματικού κρατιδίου υπό τουρκική και αγγλική εποπτεία.
    Τώρα, πρέπει να αναμένουμε πολλά ακόμη όπως το πιο πάνω. Προετοιμάζουν το έδαφος. Γιατί όλες αυτές οι ρατσιστικές έρευνες. Δεν χρειάζονται. Αφενός δεν έχουν κανένα νόημα και αφετέρου στην διαδρομή τους όλα τα έθνη αναμίχθηκαν με όλα τα άλλα. Δεν χρειαζόμαστε «επιστημονικές» έρευνες για να μας το πουν. Όπως δεν χρειαζόμαστε τέτοιες έρευνες για να ξέρουμε ότι πολλοί αν όχι οι περισσότεροι τουρκοκύπριοι είναι εξισλαμισμένοι έλληνες. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ήδη πριν την κατάργηση της ΚΔ τα μυαλά πολλών άρχισαν να εξισλαμίζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Η Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, έχει μια μόνο επιλογή, να αρνηθεί να συμμετάσχει στην επανάληψη των εγγυήσεων κτλ. Να αρνηθεί δηλαδή να συνεργήσει στον εξαφανισμό των ελλήνων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ο παραμικρός λόγος. Οι Κύπριοι κανένα λόγο δεν έχουν να βιάζονται να αυτοκτονήσουν.
    Π. Ήφαιστος www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >ή τους βιασμούς των γυναικών κ το σύρσιμο στα χαρέμια των πασάδων που στάθμευαν στην Αμμόχωστο μετά την αιμοσταγή κατάκτηση της Μεγαλονήσου<

    Με αυτο χωρις να το επιδιωκεις συνειδητα συμπορεευεσαι με αυτους που ισχυριζονται για αποσταση γεννετικη Κυπριων -Ελλαδιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Στεργκ. Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει γεννετική απόσταση Κυπρίων-Ελλαδιτών. Ίσα ίσα που ήθελα να δείξω γλαφυρά την βιαιότητα της Τουρκικής κατάκτησης. Η δημογραφική μας αιμορραγία επί αιώνες από τους Τούρκους μας επέτρεψε, όσο κ αν φαίνεται παράξενο, να διατηρήσουμε υψηλό ποσοστό ομοιογένειας. Οι θηριωδίες των Τούρκων δεν στάθηκαν ικανές να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό στην Κύπρο, στην Μικρά Ασία κ αλλού. Μάλιστα, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα Έλληνες ζούσαν κ άκμαζαν ακόμα κ στην Κεντρική Μικρά Ασία. Η κτηνωδία των εισβολέων στην Κύπρο αλλοίωσε εν μέρει τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ανεξαρτητοποιήθηκε η Μεγαλόνησος (έστω κ στραβά), τα 8/10 του πληθυσμού δήλωναν Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βιώνουμε μια φάση, όπου βλέπουμε την καταστροφή να συνεχίζεται από κάποιους και εκείνοι ό,τι και να τους πείς, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
    Δεν είναι σίγουρα τυχαίο. Πάντως η αλήθεια σ΄αυτές τις περιπτώσεις, είναι αλληλένδετη με τις σκοπιμότητες.
    Και οι σκοπιμότητες αν και εμφανείς, είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελινα
    Οι σκοπιμοτητες που γραφεις ειναι Παγκοσμιες και δεν εστιαζονται σε εμας,.Το παιχνιδι ειναι μεγαλο και θελει θαρρος,ηρεμια,σοφρωσυνη,δευτερη σκεψη και ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,οπως εγραψα και στον Χρηστο πριν λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.