13/1/12

Στα σκαριά πρόταση για διαχείριση του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ


Λευκωσία: Το Ισραήλ μελετά το πλέγμα των σχέσεων με την Κύπρο και σύντομα θα ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση για διαχείριση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στις ΑΟΖ των δύο χωρών. Η πρόταση θα επεκτείνεται και στην Ελλάδα. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια νέα σχέση μεταξύ των τριών χωρών, η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος επέστρεψε χθες από το Τελ Αβίβ όπου είχε σειρά επαφών, ανέφερε ότι η συμμαχία με το Ισραήλ θα βοηθήσει και τις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα είπε δημιουργεί τις συνθήκες για ασφαλέστερο τρόπο διαχείρισης ή συνδιαχείρισης των υδρογονανθράκων, αλλά και συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως η έρευνα, το εμπόριο και ο τουρισμός.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς για το φυσικό αέριο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα θα ζητήσει όπως τα θέματα αυτά συζητούνται σε συσκέψεις των αρχηγών των κομμάτων. Πρόκειται, είπε, για θέματα και αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις επόμενες γενιές και γι' αυτό δεν πρέπει να αγνοούνται τα κόμματα.
http://www.philenews.com

1 σχόλιο:

  1. Γιατί εγώ φοβάμαι τον Χριστόφια? Μία με το Μαρί, μία με την εναλασσόμενη προεδρία, μία με το Chariot, μία με την κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις με την Νοble Energy, θα το χάσουμε στο τέλος το τρένο. Άντε να πάμε σ'εκλογές να φύγει κ αυτός. Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές σε Κύπρο κ Ελλάδα για να αποφασίσει ο λαός τι σόι ηγεσία θέλει. Έτος 2012, έτος εκλογών. Από Ουάσιγκτον κ Μόσχα έως...Αθήνα (όπως εύχομαι!). Άντε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.