21/3/10

Σπείραμε με την ψήφο μας αυτοκαταστροφή


Tου Χρηστου Γιανναρα

Τον πανικό δεν τον γεννάει η οικονομική χρεοκοπία, τον γεννάει η κυρίαρχη στη χώρα αλογία. Αλογία θα πει: να μη λειτουργεί στον δημόσιο βίο καμιά λογική. Αν οι νόμοι συνοψίζουν την κοινή λογική για κοινή προστασία, η αλογία είναι ταυτόσημη με την ανομία, την ανεμπόδιστη αυθαιρεσία. Ακυρώνει η αλογία κάθε ενδεχόμενο κοινής συν-εννόησης, κάθε θεσμική δυνατότητα επιβολής των νόμων.

Εικόνα πόλης παραδομένης σε μανιακούς βανδάλους για πολλοστή, μέσα σε ένα χρόνο, φορά. Τσακισμένες βιτρίνες, θρυμματισμένες ορθομαρμαρώσεις, ο μόχθος του εμπορευόμενου και ο βιοπορισμός του μισθωτού κατεστραμμένοι. Σπασμένα με βαριοπούλες και τα λευκά μαρμάρινα σκαλοπάτια στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εμειναν άθικτα στα χρόνια της ξενικής κατοχής, στον εφιάλτη της εμφύλιας μέσα στην πόλη διαπάλης. Και τσακίστηκαν ανεμπόδιστα με «εδραιωμένη» πια σήμερα τη «δημοκρατία»(!) από μια χούφτα ψυχανώμαλους που μπορούν, όποτε θέλουν, να καταλύουν το έννομο κράτος.

Υποτίθεται έννομο το ελλαδικό κράτος, με θεσμούς «προστασίας του πολίτη» από την ανομία. Αλλά είναι φανερό ότι οι λειτουργοί του κράτους έχουν λόγους να μη θέλουν την επιβολή των νόμων, να αρνούνται να προστατέψουν τους πολίτες από την ψυχανωμαλία των βανδάλων. Και αυτή η ανεξήγητη, παράλογη αυτοκατάργηση του κράτους γεννάει στον πολίτη τον πανικό.

Μέρα εργάσιμη και τα καταστήματα σχεδόν όλα κλειστά, με κατεβασμένα ρολά έκτακτης θωράκισης, το ίδιο και όλες οι τράπεζες. Κλειστά ώς και τα περίπτερα, φευγάτοι ακόμη και οι κουλουρτζήδες. Διαβάτες ελάχιστοι, οι περισσότεροι αλλοδαποί, το βήμα τους βιαστικό – πλανιέται τρόμος. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να εμφανιστεί καινούργιο κύμα των μανιακών κουκουλοφόρων, με τις βαριοπούλες και τους μυτερούς σιδερένιους λοστούς, για την ηδονή της καταστροφής και του πλιάτσικου.

Η ψυχανωμαλία αφήνει παντού και γραπτή τη σφραγίδα της: Συνθήματα με σπρέι απίστευτης λεκτικής ένδειας, ωσάν να θέλουν να αποδείξουν ότι τα ελλαδικά σχολειά παράγουν μόνο «λειτουργικώς αναλφαβήτους». Το πρόσφατο μένος τους για τα βιβλιοπωλεία (θρυμμάτισαν τρεις φορές τον «Ιανό») δηλώνει φανερά από ποια δεξαμενή παιδευτικού παλιμβαρβαρισμού αντλεί η υστερία των βανδάλων.

Αλλά γιατί αυτή η άνευ όρων παράδοση του κράτους στις ορέξεις βίας και στον κρετινισμό των περιθωριακών; Μα επειδή η βία, ο κρετινισμός, η ανομία στη χώρα μας έχουν τεθεί υπό την άμεση προστασία των «προοδευτικών» πολιτικών δυνάμεων και κάθε αντίρρηση, διαμαρτυρία, απαίτηση αντίστασης στην κτηνωδία στιγματίζεται αμέσως σαν «συντηρητική», «σκοταδιστική», «ακροδεξιά» προκατάληψη. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στην ανομία και αλογία, επειδή, πριν σαράντα τρία χρόνια, κάποιοι άφρονες, επίορκοι στρατιωτικοί πρόσφεραν το άλλοθι για να απολαμβάνει από τότε μόνιμη και εκβιαστική ασυλία κάθε μορφή καπηλείας και παραχάραξης της Αριστεράς, ακόμα και οι πιο ψυχοπαθολογικές, εγκληματικά αντικοινωνικές διαστροφές της.

Εφτά ολόκληρες μέρες κάποια ελάχιστα (ούτε εκατό) άτομα απροσμέτρητης αντικοινωνικής θρασύτητας είχαν αποκλείσει τη διέλευση οχημάτων από τον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας. Δεν ήταν απελπισμένη φτωχολογιά, ήταν τα προκλητικότερα μισθολογικά «ρετιρέ»: υπάλληλοι της πρώην «Ολυμπιακής» με τους παχυλότερους μισθούς που υπήρξαν ποτέ στο ελλαδικό Δημόσιο – οι απολαβές κλητήρα της «Ολυμπιακής» προκλητικά υψηλότερες από τη σύνταξη πανεπιστημιακού καθηγητή. Και διορισμένοι, κατά κανόνα, με κομματικό ρουσφέτι, άκριτα, άδικα, ανήθικα.

Εφτά ολόκληρες μέρες βασάνισαν, με εσκεμμένο προγραμματικό σαδισμό, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Ζημίωσαν ανεπανόρθωτα την από καιρό τώρα εξουθενωμένη αγορά του κέντρου της Αθήνας, όπου πια διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας βιοπαλαιστών υπαλλήλων. Ανενόχλητοι, ατιμώρητοι. Για μια ακόμα φορά (με «σοσιαλιστική» κυβέρνηση) το κράτος δεν ενδιαφερόταν για τη φτωχολογιά και για το φάσμα της ανεργίας της, το κράτος είχε τεθεί στην υπηρεσία των θρασύτατων παρανόμων: Η τροχαία τούς εξασφάλιζε άνεση στην κακουργία (υποχρέωνε τους οδηγούς σε απίστευτα χρονοβόρα, εφιαλτικής βραδύτητας παράκαμψη) και ο δήμος τούς παρείχε πλήρη κάλυψη των μεγαφωνικών τους εγκαταστάσεων για να διαδηλώνουν τον φασιστικό γκανγκστερισμό τους.

Σε ένα κράτος όπου η επιβολή του νόμου είναι αυτονόητη υποχρέωση προστασίας των πολιτών και όχι «παρεκτροπή αυταρχισμού», οι καταληψίες της Πανεπιστημίου θα συλλαμβάνονταν όλοι και η ποινή τους θα ήταν φυλάκιση βαρύτατη χωρίς δυνατότητα εξαγοράς. Αυτή είναι η λογική της δημοκρατίας, δηλαδή η άμυνα της ελευθερίας των πολλών όταν απειλείται από την κτηνώδη ιδιοτέλεια (ή την ψυχανωμαλία) των ελαχίστων.

Δεν υπάρχει γιατρειά, έχουμε μπει σε λούκι δίχως διέξοδο. Εξηγούσε ένας σοβαρός γνώστης των οικονομικών της Υγείας ότι το αρτιότερο σε εξοπλισμό και πολυτελέστερο σε νοσηλευτικές συνθήκες ιδιωτικό νοσοκομείο, έχει κόστος λειτουργίας το μισό ή και λιγότερο από ένα κρατικό με τα ίδια κρεβάτια. Και βεβαίωνε ότι είναι η αλυσιδωτή διαφθορά που αποκλείει και στον ιδιοφυέστερο και ανιδιοτελέστερο ηγέτη να πατάξει ποτέ το πλιάτσικο (ανομία και αλογία) για χάρη του οποίου και μόνο λειτουργεί ακόμα δημόσιος βίος στην Ελλάδα.

Η ασυλία που απολαμβάνει σήμερα κάθε κουκουλοφορεμένη αντικοινωνική συμπεριφορά (ιδιοτέλειας ή ψυχανωμαλίας), είναι απολύτως η ίδια με αυτήν που καλύπτει, τριάντα έξι χρόνια τώρα, την κομματική καταλήστευση του κοινωνικού χρήματος, την πανδημία «λαδώματος» της πλειονότητας των κρατικών υπαλλήλων, τη διαπλεκόμενη με την εξουσία φοροδιαφυγή. Η ίδια αυτή ασυλία επιτρέπει να επανεκλέγονται στην ηδονική απόλαυση της εξουσίας οι κυρίως υπεύθυνοι του τελεσίδικου αδιεξόδου.

Σπείραμε (με την ψήφο μας) αλογία, θερίζουμε αυτοκαταστροφή.

16 σχόλια:

  1. Άντε κι εσύ με τον Σαμαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν, την Κυριακή 21/3, ομάδες πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει έξω από το Ναό της Παναγούδας ενώ στην Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω τον έργων αναστήλωσης.
    Όλα δείχνουν πως οι διαδηλώσεις αυτές είναι μόνον...η αρχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες έδρες μεγάλων μητροπόλεων. Ο μηχανισμός ίδιος με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα στην Ιεραρχία θυμίζει εκείνο του 1987, όταν ο Αντώνης Τρίτσης προώθησε τον νόμο 1700 για την εκκλησιαστική περιουσία. Στην πραγματικότητα η σχεδιαζόμενη φορολόγηση των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ –για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση– φαίνεται να αναθερμαίνει τη διαχρονική «διαμάχη» Πολιτείας-Εκκλησίας για την «ιερή περιουσία». Την τελευταία φορά που η Εκκλησία «παραχώρησε» στο Κράτος ήταν το 1952 όταν η κυβέρνηση Πλαστήρα απαλλοτρίωσε περισσότερα από 800.000 στρέμματα γης. Με νόμο που εκδόθηκε προβλεπόταν πως η αποζημίωση που θα λάμβανε η Εκκλησία θα αντιστοιχούσε στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας της απαλλοτριωμένης γης, δηλαδή περίπου 98 δισ. δραχμές της εποχής. Η Εκκλησία υποστηρίζει πως ουδέποτε έλαβε την αποζημίωση, ενώ το κράτος εκτιμά ότι η Εκκλησία οφείλει ακόμα περίπου 200.000 στρέμματα! Υπενθυμίζεται ότι από το 1950 το κράτος μισθοδοτεί τους κληρικούς.
    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονται (Internet- Facebook- SMS)ανάλογες συγκεντρώσεις με αίτημα την φορολόγηση της Εκκλησίας καθώς επίσης και τη διακοπή κάθε μορφής χρηματοδότησης της αλλά και της μισθοδοσίας των κληρικών και Ιεραρχών της. Αίτημα που όπως αφήνουν να εννοηθεί πολίτες που υποστηρίζουν αυτές τις διαδηλώσεις, ενισχύεται μετά και την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου- αλλά και του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου που τον ακολούθησε - να παραιτηθεί της μισθοδοσίας του.
    O κυβερνητικός μηχανισμός προφανώς στερείται τόλμης και φαντασίας & εξαντλείται στο πώς θα μαζέψει περισσότερα για τον δημόσιο κορβανά, αλλά δεν δείχνει έτοιμος και πρόθυμος να καθοδηγήσει τους πολίτες στο πώς θα κερδίσουν χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους από το περίσσευμα και όχι το υστέρημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρα πολυ σωστος ο κ.γιανναρας.πληρωνουμε τη γενια του πολυτεχνειου.πολλα λογια και λιγα εργα.απλα γραφικοι τυποι εκτος πραγματικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλώνει ο άνθρωπος, τα χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 35 χρόνια αριστερής πλύσης εγκεφάλου έφεραν τόπο. Φτάσαμε να είμαστε μια χώρα μπάχαλο.
    Τους είχα δει αυτούς τους ξεφτίλες...Απίστευτο θέαμα 30-40 άτομα να κρατάνε κλεισυό ολόκληρο το δρόμο και μία τροχονόμος να αναγκάζει τα αμάξια να στρίψουν. Τρελλό κουμφούζιο. Οι διαμαρτυρόμενοι είχανε παρκάρει πιό πίσω από τα οδοφράγματα τα αμάξια τους. Λανθασμένη τακτική από μέρους τους καθώς το φθηνότερο κοστολογούταν άνω των 20χιλιάδων ευρώ...

    Νόμος είναι το δικαίωμα του κρατικοδίαιτου πασάκου κηφήνα τελικά σε αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν"

    Άντε ΣΟΥΡΓΕΛΑ Δωδεκαθειστές Μασώνοι Πράκτορες της Δύσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο γιανναρας εχει δικιο οταν λεει να τεθουμε υπο νεοθωμανικη επιρροη.. αλωστε μας παει να μας κυβερνουν αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    Η ΣΥΝΤΑΤΑΓΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΟΤΩΦ.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.
    ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΙΕΣ.
    ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΔΕΞΙΑ, ΤΟΤΕ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΧΤΑΡΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς Paranoia:
    αμα δεν εχεις επιχειρήματα να αντιτάξεις σε αυτά που λεει ο Γιανναράς, καλύτερα κανε μοκο και μην πετάς εύκολα και ανόητα συνθήματα στον αέρα που προπαθούν να μειώσουν προσωπικά τον αρθρογράφο. Ρίχνεις το επίπεδο των συζητήσεων. Εδώ μας ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα και οι απόψεις των συγγραφεων και όχι οι λασπολογίες.
    Εκτός κι αν δεν κατάλαβες γιατί πράγμα μιλάει ο Γιανναράς ή είσαι αριστερός, προδευτικός, βολεμενος ή κουκουλοφόρος και θίγεσαι οταν σου λενε την αλήθεια κατάμουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τα ρε ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    Ο Κομμουνισμός με λιγότερο από 100 χρόνια εφαρμογής σκότωσε ΜΟΝΟ 150.000.000 ανθρώπους. Ας του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ bio,
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 150000000000000000000000000.

    ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΕΣ ΤΩΡΑ;
    ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 2:02

    οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, π.χ. Γερμανία,Βέλγιο,Ολλανδία.

    Γιατί να πάρει τα λεφτά της Εκκλησίας το κράτος δηλ. οι πολιτικοί, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 21 Μαρτίου 2010 2:02 μ.μ.

    Άσχετο αυτό που έχεις κάνει αντιγραφή και επικόλληση εδώ και σε κάποια άλλα ιστολόγια. Όταν δεν δίνεις την πηγή, αφήνεις να εννοηθεί ότι είναι δικό σου, πράγμα ψευδές.

    @ 21 Μαρτίου 2010 11:38 μ.μ

    Εύκολο για τον καθένα να πετά μία αρλούμπα, επειδή δεν καταλαβαίνει. Ο Γιανναράς έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στήν Γερμανία οί κληρικοί δέν πληρώνονται από τό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα διαδηλώσουν και υπέρ της φορολογήσεως των αθλητικών σωματείων, των οποίων προκλητικότατα χαρίζονται τα χρέη;
    Αν το κάνουν αυτό, τότε να παραδεχθώ ότι η ενέργειά τους είναι αυθόρμητη και τα κίνητρά τους ανιδιοτελή.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    Σε παλαιότερο μήνυμα σου είχες δηλώσει αστυνομικός. Πως ακριβώς από τη μία ορκίστηκες να υπερασπιστείς τους νόμους και το πολίτευμα του κράτους και ταυτόχρονα πιστεύεις σε μια ιδεολογία που θέλει να ανατρέψει το πολίτευμα και τους νόμους και να εγκαθιδρύσει τη "δικτατορία του προλεταριάτου" είναι ιδιαίτερα οξύμωρο.
    Μάλλον όχι, οξύμωρο θα ήταν σε μια χώρα που κατοικούταν από φυσιολογικούς ανθρώπους. Στη χώρα που 3 εκατομμύρια ψήφισαν Γιωργάκη και πάνω από τους μισούς τον θεωρούν και σωτήρα της Ελλάδας. Ε σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν είναι οξύμωρο πλέον. Η λογική έχει αντικατασταθεί από τη παράνοια.
    35 χρόνια αριστερής πλύσης εγκεφάλου έφεραν αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.