24/3/10

Μέσα στο Μάρτιο το προσχέδιο των συνταγματικής μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία


Η τουρκική κυβέρνηση θα υποβάλει πριν από το τέλος του μήνα προσχέδιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσουν.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα υποβάλει πριν από το τέλος του μήνα στο κοινοβούλιο προσχέδιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχουν προκαλέσει την αντίδραση της συντηρητικής αντιπολίτευσης και των δικαστών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο να συμμορφωθεί η χώρα προς τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι επικριτές τους κατηγορούν το κυβερνών κόμμα AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ότι χρησιμοποιεί τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις για να εδραιώσει την εξουσία του και να προωθήσει την κρυφή ισλαμιστική ατζέντα του.
«Θα παρουσιάσουμε τις προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα», δήλωσε ο Τσιτσέκ σε δημοσιογράφους.
Η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα δύο τρίτα των βουλευτών που απαιτούνται για να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα χωρίς την υποστήριξη των υπόλοιπων κομμάτων και έχει απειλήσει ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να περάσει τις αλλαγές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.