23/3/10

Εναέρια σύγκρουση δύο Hawk των Red Arrows στο Καστέλι της Κρήτης!

Σύγκρουση στον αέρα δύο αεροσκαφών του περίφημου βρετανικού ακροβατικού σμήνους Red Arrows και επιτυχή εγκατάλειψη του χειριστή του ενός είχαμε πριν λίγο κατά την διάρκεια πτήσης στο Καστέλι!

Το σμήνος μεταστάθμευσε στην 133 Σμηναρχία Μάχης από τις 22/03 μέχρι τις 31/03.

Τα Red Arrows θα πραγματοποιούσαν πτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συνολικά είχαν μεταβεί 10 αεροσκάφη σατην Κρήτη.Ο ένας χειριστής που προχώρησε σε εγκατάλειψη έχει τραυματιστεί σοβαρά, γιατί η εγκατάλειψη έγινε σε χαμηλό ύψος επάνω από τον διάδρομο αποπροσγείωσης του αεροδρομίου. Ο δεύτερος κατάφερε και προσγείωσε το αεροσκάφος του.

Το ατύχημα στα Red Arrows είναι πρωτοφανές. Ίσως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει...
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα απο το αεροσκάφος που κατέπεσε και ελπίζεται ότι δεν θα υπάρξουν τελικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συγκρούστηκαν αεροσκάφη των Red Arrows-Στο Καστέλι της Κρήτης
Δύο αεροσκάφη τύπου Hawk, του ακροβατικού σμήνους των Red Arrows, συγκρούστηκαν στον αέρα πάνω από το Καστέλι.Ο χειριστής του ενός αεροσκάφους το εγκατέλειψε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύεται αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Όσο για το χειριστή του δεύτερου αεροσκάφους, επέστρεψε μαζί με τον υπόλοιπο σχηματισμό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.Ο τραυματίας πιλότος θα μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ακροβατικό σμηνος μεταστάθμευσε στην 133 μεραρχία μάχης στο Καστέλι, αποτελείται από έντεκα αεροσκάφη και επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

9 σχόλια:

  1. TORA POU ERXONTAI KAI OI TOURKOI STO SOUNIO AS PERASOUN APO TIN KRITI NA DOUN TA AKROBATIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι φρεγάτα στο Σούνιο.Ερχονται να μας πούνε τα χρόνια πολλά για αύριο;
    Αν είναι έτσι ρε αδερφέ να τους τρατάρουμε μια τορπιλίτσα,ένα πυραυλάκι το κατιτίς μας τελοσπάντων μην φύγουν παραπονούμενοι...αλλά καλύτερα μέσα στο λιμάνι τους να μην ρυπαίνουμε τις ακτές μας...
    Την ηγεσία μας όμως πάλι ψύχραιμη την βλέπω,,,Εύγε πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να είναι θεαματικά αυτά που κάνουν, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την λογική αυτών των ακροβατικών. Όσο επιδέξιοι κι αν είναι, διακινδυνεύουν την ζωή τους για το τίποτε.
    Μόλις χθες βράδυ τους έβλεπα στην τηλεόραση και άκουγα μία συνέντευξη που έδιναν. Έχουν και μία κοπέλα πιλότο.

    Τέλος πάντων, εκείνοι ξέρουν. Η ζωή τους θα ήταν χρησιμότερη για την πατρίδα, σε καιρό πολέμου και για την οικογένειά τους, σε καιρό ειρήνης.

    Ίσως ο κίνδυνος να γοητεύει πολλούς, αλλά να τους ωθεί το κράτος σ' αυτόν, είναι μάλλον ανόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αγαρηνές φρεγάτες έρχονται στο Σούνιο γιατί ξέρουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν τα......κότσια να τους ....τρατάρουν κανένα πυραυλάκι η καμιά τορπιλίτσα.
    Σκεφτείτε αδέρφια να είχαμε το 1821 τον οπλισμό που έχουμε σήμερα.
    Θα είχαμε πάρει και την Κωνσταντινούπολη μια κι έξω και θα τους είχαμε στείλει πίσω στις στέπες τις Μογγολίας (στην καλύτερη περίπτωση γι’ αυτούς).
    Όπως έκαναν τον Έλληνα οι πολιτικοί τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια μόνο ένα γερό ταρακούνημα θα τον ξυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μόνο σε μένα φαινεται λίγο ύποπτη η ιδέα να τους αφήσουμε να πάνε στο Καστέλι? ξέρεις λίγο S300, λίγο η πιο στρατηγική βάση για επιχειρήσεις στη Κύπρο...λιακάδα έχει και στο Ακρωτήρι που περνάν μέρος του χειμώνα για εκπαίδευση, αν θέλαν ποικιλιά ας τους στέλναμε π.χ. στο Αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου ,πως φαίνεται οτι είσαι αδαής περί αεροπορικής ιδέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 7:43 μ.μ.

    >Σκεφτείτε αδέρφια να είχαμε το 1821 τον οπλισμό που έχουμε σήμερα.<

    Φαίνεται ότι είσαι πιτσιρικάς, αλλά καλό είναι βουτάς και λίγο την γλώσσα σου στο μυαλό σου. Αν τότε είχαμε εμείς τον σημερινό οπλισμό, ασφαλώς θα τον είχα και οι Οθωμανοί και στο πολλαπλάσιο μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    @ 7:43 μ.μ.

    >Σκεφτείτε αδέρφια να είχαμε το 1821 τον οπλισμό που έχουμε σήμερα.<

    Φαίνεται ότι είσαι πιτσιρικάς, αλλά καλό είναι βουτάς και λίγο την γλώσσα σου στο μυαλό σου. Αν τότε είχαμε εμείς τον σημερινό οπλισμό, ασφαλώς θα τον είχα και οι Οθωμανοί και στο πολλαπλάσιο μάλιστα.
    Φίλε ανώνυμε, δεν κατάλαβες.
    Όχι "αν τον είχαν οι τούρκοι" τον εξοπλισμό, αλλά ναι, τον είχαν και ίσως σε σύγκριση με τα σημερινά διεθνώς εξοπλιστικά δεδομένα είχαν πολύ μα πάρα πολύ περισσότερο οπλισμό απ' ότι έχουν σήμερα. Ίσως κάποιες δεκάδες φορές η και εκατοντάδες παραπάνω.
    Αλλά οι Έλληνες τότε είχαν κάτι που δεν έχουν σήμερα.
    Είχαν ψυχή και ήταν αποφασισμένος ο πατέρας και ξ μάνα να χάσει τον γιο
    προκειμένου να υπάρξει πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν ήμουνα μικρός μια μέρα και καθώς διάβαζα ιστορία,κοίταγα τη φωτογραφία του αγάλματος του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
    Μου λέει ο πατέρας μου,ξέρεις γιατί πάει τόσος κόσμος να δει το άγαλμα; Επειδή είναι ο Λεωνίδας του αποκρίνομαι; Τρώω μια σφαλιάρα και μου λέει,επειδή είχε μεγάλα @@,εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα τίποτα(ήμουνα 9-10 χρόνων)μετά μεγαλώνοντας,κατάλαβα τι μου είπε ο πατέρας μου.
    Όλοι αυτοί λοιπόν,μπορεί να μην είχαν πολλά όπλα κλπ άλλα είχαν @@ και δεν ήταν ψευταδερφες του ελέους οπως η συντριπτική πλειοψηφία σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.