27/5/17

Ρουσφετομηχανές 156 ίππων

Μπορεί στη διαπραγμάτευση να μην κατάλαβαν ακριβώς τι παιζόταν, μπορεί και στο Eurogroup να άργησαν να καταλάβουν την παγίδα του Σόιμπλε, μπορεί να ζουν ένα δράμα τώρα που έχουν μαζευτεί τόσες γραβάτες και δεν μπορούν να διαλέξουν, μπορεί, γενικά να είναι βραδύνοες και ανίκανοι στην άσκηση της διακυβέρνησης.
 Σ’ ένα πράγμα όμως σκίζουν: Όταν πρόκειται να κάνουν ρουσφέτια -για την ακρίβεια να εφεύρουν μηχανές/πολλαπλασιαστές ρουσφετιών- εκεί είναι, απλώς, αχτύπητοι. Όπως τώρα με τα οργανογράμματα του δημοσίου. Μαθαίνουμε ότι εγκρίθηκαν οι νέοι Οργανισμοί υπουργείων στους οποίους προβλέπεται μεσοσταθμική αύξηση των οργανικών θέσεων έως 10%. Ναι, καλά διαβάζετε: Αύξηση όχι μείωση των οργανικών θέσεων. Οργανικές θέσεις χρειαζόμαστε για να μπορούν να γίνουν «σωστές» προσλήψεις. Όχι σαν εκείνες τις μισερές των εξαμήνων, οκταμήνων, κλπ. Σωστή πρόσληψη είναι η πρόσληψη με ορίζοντα τριακονταπενταετίας.
Εννοείται ότι ούτε κουβέντα δεν λέει η κυβέρνηση σε τι είδους θέσεις αναλογούν αυτές οι νέες προσλήψεις του 10%. Από το μέχρι τώρα, πάντως, δείγμα γραφής τους θα είναι μάλλον θέσεις υποστήριξης, όχι επιτελικές. Κι ας είναι μόνιμη επωδός όλων των ειδικών ότι δεν νοείται κεντρική διοίκηση σε ευρωπαϊκή χώρα με το 50% των θέσεών της να αφορούν σε υποστηρικτικές εργασίες.

Αλλά θα μου πείτε, εδώ η κυβέρνηση δεν είχε καν το θάρρος να πει ευθέως ότι ετοιμάζει 5.500- 6.000 προσλήψεις. Το νούμερο αυτό προκύπτει από την αντιστοίχιση του 10% στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις (αυτές που απέμειναν μετά την κατάργηση των περίφημων «κενών»- δηλαδή, των θέσεων-καβάτζα που ξεπερνούσαν τις 30.000 (!) και οι οποίες καταργήθηκαν μετά από επιμονή της τρόικας).
Το πότε και πώς θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, επίσης, δεν το απαντάει. Είναι καλύτερο να ελπίζουν όλοι για μια θέση στα «χειμερινά ανάκτορα».
Μην τους αδικήσω, όμως: Στη δημοσιότητα δόθηκε και η αξιολόγηση (!) της κυβέρνησης με βάση την οποία κατέληξαν στην αύξηση των οργανικών θέσεων. Αυτή στηρίχθηκε σε «αντικειμενικά και μόνο κριτήρια, όπως οι λειτουργικές ανάγκες του φορέα, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η αξιοποίηση των πόρων, η ενίσχυση της συνοχής και του συντονισμού, η άρση ενδεχόμενων επικαλύψεων αρμοδιοτήτων». Τι, δεν καταλαβαίνετε;
Για το τέλος, το επιδόρπιο: Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, Τομεακών Γραμματέων και των Ειδικών Τομεακών Γραμματέων.
Τι είναι όλοι αυτοί; Τίποτα περισσότερο από νέοι εγκάθετοι- νέες προωθημένες ρουσφετομηχανές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Με 156 άλογα (συγγνώμη: Γραμματείς, εννοούσα) η κυβερνητική μηχανή θα πετάξει. Δεν θα μπορούσαν να πιάσουν τέτοιες επιδόσεις με τους 65 Γραμματείς (γενικούς και ειδικούς) που παρέδωσαν οι Σαμαροβανιζέλοι. Γι’ αυτό, δημιούργησαν άλλους 81! Η επιλογή των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί «με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, μετά από εισήγηση ανεξάρτητου οργάνου» (sic). Kαι, γι’ αυτούς που θέλουν να μάθουν για το νέο όργανο, τους πληροφορούμε ότι 7 από τα 11 μέλη του θα ορίζονται από την κυβέρνηση.
Το (αριστερό) πελατειακό κράτος είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό!

2 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον δεν είναι σαν την δεξιά που δεν έκανε προσλήψεις αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά δεκάδες χιλιάδες ενώ ταυτόχρονα είχαμε μαζική συνταξιοδότηση των 55+ χρονών για να πάρουν το εφάπαξ και γλυτώσουν την αξιολόγηση. Άρα οι προσλήψεις χωρίς καμία ανακοίνωση μπορεί να έφτασαν και τις εκατό χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.