31/5/17

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt - ΝΑΤΟ: Η Γερμανία δεν θέλει τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη

«Δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Τουρκία διεθνώς» έλεγαν διπλωματικές πηγές του ΝΑΤΟ 
Η Γερμανία μαζί με άλλες 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -επί συνόλου 28 μελών του ΝΑΤΟ- τάχθηκαν σθεναρά, στην τελευταία συνάντησή τους, κατά της διεξαγωγής της επόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2018 και υπέρ της διεξαγωγής της στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Τυπικά η σχετική απόφαση θα ληφθεί πάντως τον Ιούνιο.

«Δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Τουρκία διεθνώς και να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας» έλεγαν διπλωματικές πηγές του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, γράφει η γερμανική εφημερίδα.
 
Ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της εναλλακτικής λύσης των Βρυξελλών συγκαταλέγονται, εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, από δε τις μη ευρωπαϊκές ο Καναδάς.
 
Πρόκειται για μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης των σχέσεων με την Άγκυρα και ένα πολιτικό χτύπημα για τον Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να αναβαθμίσει με την σύνοδο τη χώρα του, υποστηρίζει η Welt. Υπενθμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τεταμένες και πάλι αυτόν τον καιρό, λόγω της άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν την βάση του Ιντσιρλίκ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.