31/5/17

Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι παίρνουν τις περιουσίες των Ελλήνων στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ZIRAAT ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΤΗΜΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

To Newsbomb.gr αποκαλύπτει με ντοκουμέντα το βρώμικο ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ziraat που εδώ και χρόνια δίνει δάνεια και ασχολείται με τις αγοραπωλησίες γης κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Πολιτείας.
Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι παίρνουν τις περιουσίες των Ελλήνων στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα
Των Σπύρου Πάνου, Χάρη Τζανιδάκη
Σε τέσσερις εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου στο ειρηνοδικείο Ρόδου, βγαίνει στο σφυρί κτήμα 4 στρεμμάτων στην θέση Αγγελή στην περιοχή Κοσκινού στην Ρόδο από την τουρκική τράπεζα Ziraat.
Το ακίνητο πλειστηριάζεται για οφειλή για Έλληνα επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δάνειου και η κατάσχεση που επιβλήθηκε φτάνει στα 242.983,60 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2.147/2016 απόσπασμα της υπ'αριθμ. 2.146/2016 Κατασχετήριας Έκθεσης Ακίνητης Περιουσίας του Δικαστικού Επιμελητή του Εφετείου Δωδεκανήσου Πρωτοδικείου Ρόδου, Κωνσταντίνου Ευαγγ. Πούλιου, στις 28η Ιουνίου του 2017, ημέρα Τετάρτη και από τις 16:00 έως τις 17:00 το απόγευμα, στον ορισθέντα νόμιμα κατά την αναγκαστική κατάσχεση τόπο πλειστηριασμού Ειρηνοδικείο Ρόδου βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο. Όπως αναφέρει η απόφαση « τιμή Εκτίμησης και Πρώτης Προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου όπως αυτή προσδιορίζεται κατά την κατάσχεση (άρθρο 995, παρ.1, εδ.4 του Κ.ΠΟΛ.Δ) στο ποσό των εκατό τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (135.000,00€), σύμφωνα με την από 25/10/2016 Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας Αξίας "Γηπέδου" της Κας. Παλαιού Καλλιόπης, Πολιτικού Μηχανικού (ΑΜ ΤΕΕ: 130789) - Πιστοποιημένης Εκτιμήτριας του Υπουργείου Οικονομικών με Α.Μ 405. Ημέρες Επίσκεψης στο Ακίνητο: Στις 02/06/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 - 15:30 και στις 09/06/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 - 15:30» όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα που αναρτήθηκε η απόφαση του πλειστηριασμού:
ntok 1
Στην ίδια κατάσταση με τον Έλληνα επιχειρηματία βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι στην Θράκη και ειδικότερα στην Ροδόπη και την Ξάνθη καθώς και στην Ρόδο και την Κω όπου δραστηριοποιείται η Ziraat Bankasi.
Από το 2008, όταν η τουρκική τράπεζα Ziraat, επανήλθε στην ελληνική αγορά με το κεντρικό της κατάστημα σε νεοκλασικό κτίριο στην Αθήνα στην οδό Ερμού 2, μετά από έναν αιώνα απουσίας, έχει καταφέρει να απλώσει τα δίκτυα της σε ολόκληρη τη Θράκη και επεκτάθηκε και στα Δωδεκάνησα.
Τι κρύβεται πίσω από την τράπεζα που για σειρά ετών, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της δυσκολότερης οικονομικής περιόδου για την Ελλάδα, μοιράζει αφειδώς δάνεια με προνομιακούς όρους; Οι ψίθυροι αλλά και οι μεμονωμένες καταγγελίες για τον ύποπτο ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ziraat αποτελούν κοινό μυστικό.
Η Τράπεζα Ziraat, παράλληλα με την ύπαρξη άνω των 1.700 καταστημάτων στην Τουρκία, δραστηριοποιείται σε 18 χώρες του εξωτερικού με πάνω από 80 καταστήματα με προτεραιότητα τα Βαλκάνια (Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία ).
Η Ziraat είναι η αντίστοιχη Αγροτική τράπεζα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1863 και το 1893 άνοιξε υποκαταστήματα σε περιοχές της Μακεδονίας. Το 1914 αποχώρησε από την Ελλάδα και επέστρεψε το 2008, ανοίγοντας το πρώτο της υποκατάστημα στην Κομοτηνή. Μάλιστα, ο τότε περιφερειάρχης Δ. Σταμάτης, είχε αντιδράσει καθώς στην πρόσκληση των εγκαινίων η πόλη αναφερόταν με το τούρκικο όνομα «Γκιουμουλτζίνα»!
Εκταμιεύει δάνεια όχι μόνο σε αγρότες, αλλά σε όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής της Θράκης. Όπως πριν από 94 χρόνια, η Ziraat Bankasi ακολουθεί την ίδια τακτική. Δίνει με ευκολία δάνεια, σε όσους υποθηκεύουν την ακίνητη περιουσία τους. Άλλωστε η Ziraat Bankasi έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της Θράκης, ότι δίνει με χαρακτηριστική ευκολία δάνεια, εκμεταλλευόμενη το κλείσιμο της στρόφιγγας των δανείων σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες από τις Ελληνικές τράπεζες , ζητώντας απαραίτητα ακίνητο σαν εγγύηση.
Εξίσου προνομιακά είναι και τα επιτόκια τα οποία παρέχει για καταθέσεις, προσφέροντας επιτόκιο 3% για όσους καταθέσουν τα χρήματα τους από ευρώ η άλλο νόμισμα σε τουρκικές λίρες!
Ο παρακάτω πίνακας που παρουσιάζει το Newsbomb.gr είναι αποκαλυπτικός.
ntok 2
H Ziraat Bankasi βρέθηκε στο στόχαστρο και των ελληνικών τραπεζών που έχουν υποκαταστήματα στη Θράκη, επειδή μειώνει πολύ τα επιτόκια δανεισμού, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι δικές μας τράπεζες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ziraat Bank Can Akin Caglar είχε αντιδράσει λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο της δραστηριότητάς της, που να έρχεται σε αντίθεση προς την ελληνική νομοθεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι τώρα δάνεια που έχουν χορηγηθεί αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην Θράκη.
Το 2011, ο Can Akin Caglar προανήγγειλε, το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων στην Ελλάδα . Έτσι μετά την Ρόδο και την Κω σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανοίξουν υποκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα.
Η οικονομική εισβολή της Τουρκίας στη Θράκη με πολιορκητικό κριό την Ziraat Βankasi
O κατασχέσεις ακινήτων στη Θράκη είναι μόνο μια από τις πρακτικές της γειτονικής χώρας, για να εισβάλλει στη περιοχή. Όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για εκατομμύρια που δίνονται από την Άγκυρα αλλά και από ισλαμικές σέχτες της περιοχής, που κύριο σκοπό τους έχουν τον εκτουρκισμό του μουσουλμανικού πληθυσμού.
Bέβαια, μιλάμε για μαύρο χρήμα που δε φαίνεται πουθενά. Παράλληλα οι τοπικές αγορές της Θράκης έχουν κατακλυσθεί από τουρκικά προϊόντα, που οι χαμηλές τους τιμές ανταγωνίζονται τα ελληνικά. H τουρκική κυβέρνηση στηρίζει όσες επιχειρήσεις εξάγουν τα προϊόντα τους τόσο στη Θράκη όσο και στα Βαλκάνια όπου υπάρχουν ομοεθνείς. Επιπλέον, συνεχώς πληθαίνουν οι ντόπιοι αντιπρόσωποι εταιρειών που εμπορεύονται προϊόντα από την Τουρκία.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος «Υπέρβαση Θράκης», Οικονομολόγος Παναγιώτης Λελιάτσος, με αφορμή τις επικείμενες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών μεταξύ αυτών και της Ziraat κατέθεσε υπόμνημα τον Μάρτιο του 2017 προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή.
Κοινό μυστικό αποτελεί στη Θράκη το γεγονός ότι το ισοζύγιο στην αγορά γης, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης, τείνει να αντιστραφεί σε βάρος του χριστιανικού στοιχείου, που ζητάει δάνεια από την τουρκική Ziraat, μια και οι κάνουλες των ελληνικών τραπεζών είναι κλειστές. Έως σήμερα η τράπεζα έχει παραχωρήσει δάνεια σε δεκάδες χριστιανούς της περιοχής που απευθύνθηκαν σε αυτήν λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα υποκαταστήματα της Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δίνουν σχετικά εύκολα δάνεια σε όσους μουσουλμάνους θέλουν να αγοράσουν ακίνητα από χριστιανούς, υποθηκεύοντας ασφαλώς τους τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου.
Την τελευταία επταετία οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούν ούτε νοικοκυριά, ούτε επιχειρήσεις λόγω της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ και η ΤτΕ με την αναστολή δημιουργίας χρήματος, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να στρέφονται προς τη Ziraat, η οποία ως νέα τράπεζα έχει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και δίνει πιο εύκολα δάνεια.. αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ισολογισμού που σας κοινοποιούμε όπου αποκαλύπτουν την συνεχή αύξηση των χορηγηθέντων δανείων από την εν λόγω τράπεζα.
Επίσης όλοι ομολογούν πως σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι μόνοι που αγοράζουν πλέον γη είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι». Ακίνητα – φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά «σφάζονται» από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο.
Αγοράζουν ακίνητα χριστιανών σε υπέρογκες τιμές που σίγουρα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι υποψήφιοι (πάντα τουρκόφρονες) αγοραστές. Αγοράζονται ακίνητα τα οποία ήδη Ελληνικές τράπεζες τα πλειστηριάζουν δίχως κανέναν έλεγχο».
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/796335/apokalypsi-oi-toyrkoi-pairnoyn-tis-perioysies-ton-ellinon-sti-thraki-kai-sta-dodekanisa

5 σχόλια:

  1. 1)Κατ'αρχάς δεν θα έπρεπε να λειτουργούν και να δίνουν δάνεια τουρκικές τράπεζες σε ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές που απειλούνται μάλιστα από τον τουρκικό στρατό.
    2)Οι Έλληνες που κάνουνε δουλειές με τους τούρκους και υποθηκεύουν την περιουσία τους στούς εχθρούς του γένους, με κίνδυνο να την χάσουν, βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.
    3)Τετρακόσια χρόνια Τουρκοκρατίας φαίνεται ότι δεν μας έγινε μάθημα. Κάποτε για λόγους εθνικής ασφαλείας απογορευόταν ακόμα και η αγορά ακινήτου σε παραμεθόριες περιοχές. Σήμερα με την ηλίθεια πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της πολυπολιτισμικότητας, η πατρίδα μας είναι πολιορκημένη ανάμεσα σε Δανειστές, Τούρκους, Αλβανούς και αλλοδαπούς μουσουλμάνους μετανάστες. Δέν κινδυνεύουν 4 στρέμματα, αλλά ολόκληρη η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Κριστιάν...
    Οι νόμοι του καπιταλισμού ειναι σκληροί και ανελαστικοί....Εαν το έβγαζε στο σφυρί μια ελληνική η ξένη τράπεζα ουτε που θα ηταν είδηση....αλλα έλα που στην περιπτωςη μας, αφορά μια τουρκική τράπεζα που νομίμως βρίσκεται και λειτουργεί στην ελλαδα,οπως λειτούργησαν και στην τουρκια αντίστοιχα ελληνικές?
    Προσωπικα δεν δίνω δεκάρα για τέτοια θεματα (δλδη , για το απο που κραταει η σκουφια αυτου που θα ξεσπιτωσει ενα νοικοκυριό απο το σπίτι του).παρα μονο για το νοικοκυριό.
    Εξ αλλου και εμεις κατα το παρελθόν την περιοδο της 7 ετιας ειχαμε ανάλογες ( και ουχι μονο) πρακτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ορφέα,
      Το θέμα εδώ δεν είναι η πρακτική αλλά το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    2. Orphea, since you don't care, maybe you shouldn't even bother to write a comment. You see, the rest of us here do give a fuck if the bank is Turkish or Chinese.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που "ορφέα" συμπεραίνω από το σχόλιο σας είναι πως παρότι το επικαλείστε μάλλον δείχνετε να μην σας ενδιαφέρει τόσο το "νοικοκυριό" όσο η εθνική προέλευση της τράπεζας η οποία ως φαίνεται οϊμέ για εσάς γίνεται και είδηση. Εν ολίγοις μας λέτε πως αφού είναι και νόμιμη η δραστηριότητα της, τι σημασία θα είχε αν ήταν ελληνική ή άλλη ξένη έστω και αν υπάρχει και "νοικοκυριό" που δέχεται τις συνέπειες; Βεβαίως το τελευταίο αν και κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να το τονίσετε, ωστόσο είναι φως φανάρι πως είναι σαν το "κερασάκι στην τούρτα".

      Εν κατακλείδι να είσαστε βέβαιος πως οι 90 στους 100 αναγνώστες του σχολιου σας από τα συμφραζόμενα σας αυτό που καταλαβαίνουν είναι πως υπάρχει μια τουρκικη τράπεζα που ατυχώς γίνεται είδηση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.