31/5/17

Αν θύμωσε μαζί σου ο Koenig, μην λυπάσαι Νίκο, κάτι καλό υπάρχει

Σενέρ Λεβέντ
Πες μωρέ Νίκο. Τι έκανες και έγινε πυρ και μανία μαζί σου ο κύριος Koenig. Τι αμαρτία διέπραξες. Πώς κατάφερες να τον θυμώσεις τόσο. Ο κύριος Koenig. Ένας πρέσβης των ΗΠΑ που έφαγε το ψωμί της Κύπρου και ήπιε το νερό της. Δεν πάει πολύς καιρός που έφυγε απ’ εδώ. Αλλά σαν να πρόκειται να σε φάει. Τρίζει τα δόντια του. Σου στέλλει κατάρες από μακριά. Κοίτα τι λέει ο πονηρός: «Ο μοναδικός υπεύθυνος για το αδιέξοδο και την κατάρρευση είναι ο Αναστασιάδης». Ιδού πάρε. Ένα δηλητηριώδες αμερικανικό γλυκό. Η οργή του είναι οργή εξολοθρευτή. Θα σε καταβροχθίσει. Θα σε φάει ωμό. Κοίτα τι άλλο σε αποκαλεί: «Κάποιος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, εγωιστή, μικρό αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες και ασπόνδυλο». Σε αποκάλεσε ασπόνδυλο. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; 

Αχ ρε Νίκο, αχ. Και εγώ που σε νόμιζα υπηρέτη της Αμερικής. Σημαίνει πως έκανα λάθος. Να που τώρα κέρδισες την εκτίμησή μου. Άλλαξα γνώμη. Αφού η Αμερική σε βλέπει σαν να θέλει να σε φάει ωμό, σημαίνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο. Προχώρα και μη φοβάσαι. Να προσέχεις όμως. Ο εξολοθρευτής χτυπάει στα κρυφά. Μην ξεχνάς ότι θέλησαν να κυνηγήσουν τον Μακάριο πάνω στο ελικόπτερο. Επιπλέον, ο Κίσινγκερ ακόμα να πεθάνει. Αλλά πρώτα πες μου. Τι έκανες και τον θύμωσες τόσο πολύ; Ένας Αμερικανός γαβγίζει τόσο πολύ μόνο όταν πληγούν τα αμερικανικά συμφέροντα. Πες. Τι ζήτησε και δεν το έκανες; Διχοτόμηση; Εγώ καταλαβαίνω αν κάτι είναι σωστό στον κόσμο κοιτάζοντας την Αμερική. Είναι σωστά όλα στα οποία αντιτίθεται. Είναι λάθος όλα όσα υποστηρίζει. Δεν διστάζει να θυσιάζει εκατομμύρια ανθρώπους για τα δικά της συμφέροντα. Τα πρόσφατα παραδείγματά της είναι το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία και η Υεμένη. Τώρα άρχισε να προκαλεί αναταραχές και στη Βενεζουέλα. Και έβαλε στο μάτι και το Ιράν. Να ξέρεις ότι όποιες πολιτικές υποστηρίζει, δεν έχουν υπόθεση. Αφού τώρα σε βρίζει, σημαίνει είσαι εντάξει. Να το σημειώσει αυτό και ο Άντρος, ο οποίος σε κατηγορεί συνεχώς. Κοτζάμ κομμουνιστικό κόμμα βρέθηκε σε αυτό τον δρόμο με τον Koenig. Και ο Koenig λέει ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για την κατάρρευση και ο ηγέτης του ΑΚΕΛ. Δεν κατάλαβε τι δουλειά είναι αυτή.

Κοίτα για παράδειγμα. Η Αμερική τα πηγαίνει μια χαρά με τον δικό μας Μουσταφά. Ο κύριος Koenig δεν θύμωσε και δεν θα θυμώσει μαζί του. Μόνο με εσένα θύμωσε. Ο Μουσταφά είναι ο πιο υποδειγματικός τύπος της Αμερικής. Κάποιος ακριβώς όπως εκείνους που ψάχνει παντού. Πολύ βολικός. Μήπως άκουσες μέχρι σήμερα να πει κάτι αντίθετο με την Αμερική; Δεν την θεωρεί καν ανάμεσα σε εκείνους που φταίνε για το Κυπριακό. Ρώτα τον αν θες. Θα σου μιλάει μέχρι το πρωί χωρίς να αναφέρεται στις δολοπλοκίες των Αγγλοαμερικανών στο νησί. Ρώτα για την Αραβική Άνοιξη. Θα σου πει μήπως πως η Αμερική δημιούργησε εκείνο το κοπάδι των λαφυραγωγών τζιχαντιστών το Ισλαμικό Κράτος. Κοίτα τι λένε τα αστέρια πολιτικοί της Ουάσιγκτον: «Ο Πούτιν είναι πιο επικίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος»! Ρώτα να δούμε, συμφωνεί και ο δικός μας ο Μουσταφά; Ο Μουσταφά ακούμπησε την πλάτη του σε στέρεο βράχο. Τα υπόλοιπα σκέψου τα εσύ Νίκο. Εκείνος πήρε άριστα από τον εξολοθρευτή. Εσύ μηδέν. Εκείνος είναι με σπόνδυλο. Εσύ ασπόνδυλος. Εξέπληξες ακόμα και εμένα ρε Πρόεδρε. Αν δεν σε έβριζε ο κύριος Koenig, δεν θα καταλάβαινα ότι είσαι στον σωστό δρόμο.

Τέλος πάντων, άσε τα. Και κοίτα να μην πέσεις στην παγίδα απ’ εδώ και μπρος! Όλοι λένε ότι σε έπιασε η έγνοια για τις εκλογές, αλλά μην δίνεις σημασία. Απόδειξέ τους πόσο αγαπάς την πατρίδα σου και τον λαό σου. Μάλιστα θυσίασε και τη μεσημβρινή ανάπαυση και το ουίσκι. Ο κύριος Koenig θα δημοσιεύσει βιβλίο, λέει. Γράψε και εσύ. Δημοσίευσε και εσύ. Αν δεν μάθω γιατί σε αποκάλεσε εγωιστή και ασπόνδυλο, θα σκάσω. Να δώσω και εγώ ένα όνομα στο βιβλίο σου: «Περιπέτειες του εξολοθρευτή στην Κύπρο». Να ζηλέψει ο αξιαγάπητος Κινγκ Κογκ που αναρριχάται στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Να πετάει από κλωνί σε κλωνί ο Ταρζάν. Να τον αρπάξει στον αέρα ο Σούπερμαν!

Πηγή: http://politis.com.cy/article/an-thimose-mazi-sou-o-koenig-min-lipase-niko-kati-kalo-iparchi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.