27/5/17

Τελικά τα πήραν απ’ τους Τούρκους οι Αλβανοί δικαστές…

Εκ των υστέρων έστω επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ενδεχόμενο χρηματισμό ανώτερων δικαστών και εν προκειμένω των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανικής Δημοκρατίας για την επιρροή στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Μεταξύ αυτών των αποφάσεων και εκείνη του 2011 δια της οποίας το ανώτερο αυτό δικαστικό σώμα της Αλβανίας έκρινε αντισυνταγματική την Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το διακανονισμό των θαλασσίων ορίων στο Ιόνιο και των δικαιωμάτων επί της ΑΟΖ.
Χάρη σε μια πολύ μεθοδευμένη έρευνα που διεξήγαγε το εξειδικευμένο σε ανάλογες εξιχνιάσεις υποθέσεων διαφθοράς και εμπλοκής των κρατικών οργάνων του δημοσιογραφικού δικτύου ΒΙRN, η οποία εστίασε στις δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών καταθέσεων των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας προκύπτουν ασάφειες και έλλειψη συνοχής στα αθροιστικά τους για την περίοδο έρευνας 2003 – 2015.
Η έρευνα έγινε πάνω στις επίσημες δηλώσεις τους στην ανεξάρτητη αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών, των κρατικών λειτουργών, δικαστικών κλπ καθώς και για το ασυμβίβαστο. Βάση αυτής της έρευνας όπως επισημαίνει το διαβαλκανικό δημοσιογραφικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από δυτικές πηγές, προκύπτει ότι τουλάχιστον για ένα έτος απ’ την περίοδο έρευνας οι δικαστικοί αυτοί έχουν χάσμα στη συνοχή των εισερχόμενων τους ενώ συνολικά προφανώς έχουν συσσωρεύσει περιουσία που δεν συνάδει με τα νόμιμα εισοδήματα τους. Αυτό σε 7 εκ των 9 μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου (πρόκειται για το ανάλογο ΣτΕ στην Ελλάδα, το Συμβούλιο της Επικρατείας).

Για τη συνέχεια Himara

3 σχόλια:

  1. Συκοφαντικοτατο αρθρο.
    Ακου να τα παιρνουν οι αλβανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορούσαμε εφ' όσον είναι από την "Πάρο" οι Αλβανοί δικαστές και σίγουρα θα ήξεραν ή θα έπρεπε να το ήξεραν αυτό οι δικές μας Υπηρεσίες, να δώσουμε κι εμείς τα κάτι τις μας μπας και κερδίζαμε τον "διαγωνισμό" με τις ...σφραγισμένες προσφορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιάς καί μιλάμε για τό ΣτΕ μήπως λέω νά κοίταζαν και τούς δικούς μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.