30/5/17

Ο κάποτε ασύμμετρος πόλεμος ΣΚΑΪ-Μητσοτάκη


Χρόνια τώρα ο σοφός λαός μας νομίζει ότι πάντα ο ΣΚΑΪ με την εφημερίδα Καθημερινή ήταν υπέρμαχος του Εκσυγχρονισμού/Φιλελευθερισμού. Σήμερα όντως είναι (αποτελώντας ενημερωτικό αποκούμπι της διακομματικής φιλομεταρρυθμιστικής κοινωνίας πολιτών), όμως, δεν ήταν πάντοτε. 
Μία από τις μορφές/εκδοχές που προσέλαβε το πάντοτε αήττητο Ποικιλόχρουν Ακροδεξιό Φαινόμενο (Π.Α.Φ.), στην ισχυρότατη τρίτη φάση του (μετά από Χουντίστας και Αυριανίστας), υπήρξε αυτή των Κακαουνίστας. Αυτή η εκδοχή του Π.Α.Φ. ουδόλως καθοδηγήθηκε πολιτικά. Απετέλεσε ένα πρωτοφανές/ανεπανάληπτο μηντιακό εθνολαϊκιστικό πολιτικοκοινωνικό φαινόμενο. Δεν υπήρχε ταξιτζής, καφενείο, γειτονιά, σπιτική συγκέντρωση, που να μην συνεπαίρνεται ολοκληρωτικά με το τι είπε σήμερα ο-Νικόλας-ο-Κακαουνάκης και πώς έκανε ρόμπα την Δεξά και τον Μητσοτάκη…


Καλό είναι να θυμούνται/μαθαίνουν παλιότεροι/νεότεροι, ότι όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να εξευρωπαϊσθεί, πάντα (όχι-μόνο-σήμερα) υπήρχαν δυνάμεις που κατάφερναν να την κρατήσουν πίσω στην παλιά επικράτεια του-καθ’-ημάς-εμμένοντος-ισλάμ. Παρομοίως και όταν ο ΣΚΑΪ, υπό την φυσική ηγεσία του συχωρεμένου Κακαουνάκη (ο Γιάννης Αλαφούζος προς τιμήν του αργότερα απολογήθηκε για εκείνο το παρελθόν) είχε καταφέρει να κάνει το έθνος καθημερινό του προσκυνητή.
Για τη συνέχεια Andro







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.