28/5/17

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναρτήσεις μίσους κατά Παπαδήμου, Στουρνάρα - Διαψεύδεται η σύλληψη Φιλιππάκη

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Eισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάποιες εκ των οποίων είχαν ως στόχο και τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 
Η παρέμβαση έγινε από την αποστολή των επίμαχων δημοσιεύσεων τις οποίες απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) μεταξύ των οποίων ήταν και η ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε:  «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέστειλε τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφια την οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.
Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί απο τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζητημα αυτόφωρης διαδικασίας γι' αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.
Δεν συνελήφθη ο Φιλιππάκης
Νωρίτερα, σε επικοινωνία της «Κ» με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν επιβεβαιωνόταν τα περί σύλληψης Φιλιππάκη. Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι, αυτή τη στιγμή, «δεν υπάρχει δίωξη, δεν υπάρχει μήνυση, δεν υπάρχει σύλληψη». Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν, πάντως, ότι έχει σχηματιστεί φάκελος με τα μηνύματα μίσους που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τα τελευταία 24ώρα.
Την πληροφορία που πρώτη δημοσιοποίησε η «Κ» επιβεβαίωσε τελικά και ο ίδιος ο δικηγόρος του Γ. Φιλιππάκη, ο οποίος σε επικοινωνίες του με ΜΜΕ διέψευσε ότι ο πελάτης του συνελήφθη.
«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη, κ. Γ. Λαμπίρης.
Ολόκληρη η  ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη 
«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν.
Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Η έγκληση Στουρνάρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ενημέρωσε, με επιστολή του, την Παρασκευή τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και τους αρμόδιους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. για τα εναντίον του μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος δεν υπέβαλλε μήνυση, ωστόσο η αναφορά - έγκληση έχει διαβιβαστεί σε αρμόδιο εισαγγελέα.
Καθημερινή

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν που δεν θέλουν έργα -και δικαιολογημένα διότι δεν μπορεί ο καθείς να βιαιοπραγεί- αλλά δεν θέλουν και λόγια.

    Οι περισσότεροι υπηκόοι μάλιστα ψιλιάζονται γιατι ψηφίστηκαν τέτοιοι νόμοι που ποινικοποιούν τον λόγο. Συνεπώς όταν εμείς οι πολίτες ή υπήκοοι ή ότι άλλο είμαστε "πιάνουμε στο στόμα μας" τον κάθε υψηλόβαθμο κρατικό αξιωματούχο, ότι και να μας έχει κάνει αυτός ή αυτοί εμείς θα πρέπει να λέμε ή να γράφουμε "σε στιλ δελτίων τύπου" και με εναν νομικό δίπλα μας να μας συνιστά τι θα είναι αρεστό στους ολιγάρχες μας και σύμφωνο με τον νόμο που αυτοί οι ίδιοι θέσπισαν.

    Παράδειγμα - υπόδειγμα νέων δελτίων τύπου κοινωνικών δικτύων και σχολιασμού:

    Ο αξιοσέβαστος κύριος Βήτα όστις έπραξε το καθήκον του στο ακέραιον δεν κατορθώθηκε εν τέλει να σώσει την χώρα και τον λαό της, και δικαιολογημένα παθαίνουμε εν τέλει ότι αξίζαμε να πάθουμε. Δόξα και τιμή, στεφάνωσον αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ τα αναρχικα ιστολογια παραμενουν στο απυροβλητο.
    Η τελεια δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τζαμπα μαγκας κ.Φιλιππακης και ο καθε κ. Φιλιππακης, που βγαζει τετοιο μισος οταν σκανε βομβες σε ανθρωπους που διαφωνουν με τα πεπραγμενα τους,εαν εσκαγε μια βομβα στα δικα τους ποδια και ζουσαν αυτοι και οι οικογενειες τους την τρομοκρατια στο πετσι τους πως θα τους φαινοταν;Θα τους αρεσε να διαβαζουν και τετοιου τυπου σχολια;Μαλλον θα κλαιγανε σαν τις πουτ@νες οπου στεκοταν και οπου βρισκοταν και θα απαιτουσαν απο ολους να καταδικασουν το συμβαν.Τωρα απειλουν κιολας λεγοντας οτι μετα τον κ.Παπαδημο θα ακολουθησουν κ'αλλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/
      Article 19.
       
      Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

      Ακόμη και στα διάφορα εκτρώματα που έχουν ψηφίσει κατά καιρούς στην μπανανία, εάν δεν προτρέπεις σε πράξη βίας δεν αναιρείται.

      Διαγραφή
    2. ο παπαδημος και ο καθε παπαδημος ,στουρναρας ,Γαπ κ λοιποι υπαλληλοι ξενων κεντρων καλα θα κανουν να εχουν στο μυαλο τους τον ασταθμητο παραγοντα ,στο κλιμα που δημιουργουν με τις πολιτικες τους επιλογες και υπογραφες και φυσικα να φερουν την ευθηνη για αυτα που θα ακολουθησουν,και θα ακολουθησουν κιαλλα σε παππαδημους τσιπρες και αλλες κοινοβολευτικες ντροπες .οσα χρονια και αν περασουν υπαρχουν πολλοι που δεν ξεχνουν ευτηχως ,γιατιι το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων εχουν πολυ μικρη μνημη.Ολα εδω πληρωνονται και δεν υπαεχει συνοδεια ,φυλαξη ,σχεδιο ασφαλειας που να μπορει να αποτρεψει τετοιου ειδους επιθεσεις...

      Διαγραφή
  5. Ολόκληρη η κοινή γνώμη ζητάει την τιμωρία των Παπαδήμου Στουρνάρα κτλ. Το ίδιο το σύστημα που τους έχει για καρπαζιές τους ανατινάζει κιόλας. Η ανατίναξή τους είναι βαλβίδα που έφτιαξε το "σύστημα" για να ξεσκάσει ο λαός επειδή δεν μπορεί να πάει διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με την Καθημερινή ανέμεναν επίθεση σε τραπεζίτη από το Μάρτιο...Καταλαβαίνετε τι γίνεται...
      Στόχος των επιθέσεω αυτών είναι να περάσει στο ντούκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αποικιακού τύπου σύμβαση καταδικασμένη στο ευρωπαικό δικαστήριο (!) έδωσε τα πάντα στους Γερμανούς για το Γ και Δ Μνημόνιο ,λιμάνια,αεροδρόμια ,τρένα,κόφτες και ευρωπαικό δίκαιο ! Με τη πολλή ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα πλην ΚΚΕ και ΧΑ να μην καταγγέλουν τη σύμβαση αλλά να καταγγέλει το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η ίδια θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας αλλά θα είχε φέρει καλύτερα αποτελέσματα ξεχνώντας βέβαια ότι έχει εξουσιοδοτήσει ρητώς και κατηγορηματικώς σε επίσημο κείμενο (Πρακτικά της Βουλής ,πιθανόν και Πρακτικά Πολιτικών Αρχηγών με Πρόεδρο της Δημοκρατίας) κάθε κυβέρνηση ακόμα και την πιο ξενόδουλη να κάνει τα πάντα για μείνουμε στο ευρώ ! Άρα μας δουλεύουν όλοι! Ή μάλλον τους δουλεύουν όλους οι Γερμανοί.Επειδή κατά τη γνώμη μου θα σκάσουν κι άλλες βόμβες και μας πάνε σε ανωμαλία μεγάλη θα έλεγα να παρακολουθούν τα εγχώρια κλιμάκια της εδώ γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.Οι Γερμανοί αφού μας τα πάρουν όλα θέλουν να μας πάνε σε δραχμή με εμφύλιο ! Εκεί όπου αν υπήρχε Ανδρέας Παπανδρέου ή Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είχαμε πάει μόνοι μας συντεταγμένα και τώρα θα είχαμε ανάπτυξη 10% όταν έπρεπε.Οι δε τρομοκρατικές ελληνικές οργανώσεις είναι όλες μα όλες γνωστές στις ξένες μυστικές υπηρεσίες .Διαβάστε περί αυτού το βιβλίο Παπαχελά 17Ν να δείτε ότι οι γαλλικές μ.υπηρεσίες είχαν στείλει το όνομα το Γιωτόπουλου 20 χρόνια πριν !

      Διαγραφή
  6. Φοβάμαι ότι έχει δίκιο. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μέσα στο παιχνίδι και οι Αμερικάνοι προστάτες μας που παράγγειλαν στους στρατηγούς μας να κάνουν τουμπεκί για τα εκατοντάδες χαμένα δις και το εκατομμύριο των χαμένων ψυχών μας λόγω κρίσης.

    Λύση είναι η συνεργασίας μας με τον γείτονα και το συντοπίτη για το πως θα επιβιώσουμε και πως θα φτιάξουμε το μέλλον έστω σε τοπικό επίπεδο. Με ηθική και πολιτιστική αναβάθμιση, με μελέτη και μεγαλοψυχία θα έρθει το καλύτερο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.