28/5/17

“Έχεις δυο εβδομάδες διορία για το Ιντσιρλίκ”! Τελεσίγραφο Μέρκελ σε Ερντογάν

Δύο εβδομάδες προθεσμία έχει δώσει η Μέρκελ στον Ερντογάν προκειμένουν ν΄ αλλάξει στάση στο θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ και να επιτρέψει την απρόσκοπτη επαφή Γερμανών βουλευτών με το προσωπικό της βάσης. Μετά θα λάβει τις οριστκές της αποφάσεις, γράφει το  το Der Spiegel. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Γερμανοί αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ενημέρωσαν την Παρασκευή βουλευτές, λέγοντάς τους πως πιστεύουν ότι ο πρόεδρος  Ερντογάν δεν θα αλλάξει τη στάση του επί του θέματος.
Το Der Spiegel υπογραμμίζει ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη μεταξύ  Μέρκελ και Ερντογάν.
Μιλώντας στα ΜΜΕ πριν από τη συνάντηση των Βρυξελλών, η Μέρκελ απειλούσε να αποσύρει τους Γερμανούς στρατιώτες από την τουρκική αεροπορική βάση στο İncirlik, ανέφερε η Deutsche Welle.
«Θα ήθελα να καταστήσω σαφές στον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας ότι είναι απαραίτητο για τους στρατιώτες μας να μπορούν να τους επισκέπτονται μέλη της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής», δήλωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε:
“Διαφορετικά θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον Incirlik.”
Για τη συνέχεια Militaire

8 σχόλια:

  1. Οι Τουρκοι τους εχουν τους Γερμανους στο χερι και τους χορευουν στο ταψι.
    Οι Γερμανοι δεν μπορουν να τους κανουν τιποτα.
    Ο Ταγιπ παλαβος τρελος η λολος .Ειναι ηγετης .Θλιβερο για μας αλλα ετσι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λαθος , μεγαλο μερος της ανάπτυξης της τουρκικης οικονομιας βασίζεται στην εισοδο γερμανικων κεφαλαιων και τεχνολογιας .
      Η στρατηγικης σημασίας συμμαχια δεν θα δεχθει πληγμα.Ηταν και ειναι και θα ειναι συνεταιροι και φιλοι.Μαζι μας εσφαζαν απο τον ΑΠΠ και μετά.Ειναι φυσικοι εχθροι της πατριδας μας.

      Διαγραφή
    2. Προς Έλλην φορολογούμενος. Οι "Γερμαναράδες" σε μισούν σε πολιτισμικό ή "οπορτουνιστικό" επίπεδο; Επίσης θέλω να μου αναφέρεις πόσοι Τούρκοι έχουν επικροτήσει σε εθνικό επίπεδο τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας σε σχέση με τους "Γερμαναράδες"; Καλό θα ήταν να ξεκινήσει ο "Ελληνάρας" να κοιτάζει σε βάθος, με μετριοφροσύνη και σεβασμό σε έθνη και πατρίδες που του σώσανε έστω τον πολιτισμό του και να ξεκινήσει να κάνει λίγο αυτοκριτική.

      Διαγραφή
    3. @ ΚΡΑΤΕΡΟΣ

      >Ο Ταγιπ παλαβος τρελος η λολος .Ειναι ηγετης .Θλιβερο για μας αλλα ετσι ειναι<

      Γιατί είναι θλιβερό για μάς;

      @ έλλην φορολογούμενος

      Ο von Sievers έχει απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει λαός, που να έχει μελετήσει βαθύτερα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, από τούς Γερμανούς. Όταν εσύ δεν ήξερες τι είναι αυτές οι κοτρόνες στην μέση-μέση τής Αθήνας, ο Σλήμαν ανέσκαπτε Μυκήνες και Τροία. Οι Έλληνες αρχαιολόγοι μετεκπαιδεύονται σε γερμανικά πανεπιστήμια, όπως οι αιγυπτιολόγοι σε γαλλικά.

      Λίγος σεβασμός, λοιπόν, δεν θα έβλαπτε.

      Από την άλλη, σωστό είναι να επισημανθεί ότι εμείς, οι Νεοέλληνες, δεν είμαστε για τούς Γερμανούς παρά ένας Βαλκάνιος λαός, που κατοικεί εκεί που ήταν η αρχαία Ελλάδα. Και Βαλκάνια για την Γερμανία είναι Ανατολή. Ουδεμία σχέση με Ευρώπη. Χαρακτηριστική η φράση, που αποδίδεται στον Μπίσμαρκ: "Όλα τα Βαλκάνια μαζί δεν αξίζουν τα κόκαλα ενός Πομερανού γρεναδιέρου".

      Διαγραφή
  2. Ξεκιναμε να στοιχηματίζουμε ποιος θα κανει πρωτος την κολωτουμπα ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δυο βδομάδες, αλλοιώς σου δίνουμε την Ελλάδα πακέτο και κάτσε να την ταϊζεις να την ποτίζεις να πληρώνεις και τα χρέη της γιατί είναι και ζημιάρα καλομαθημένη, να δεις τη γλύκα...
    Έτσι γίνονται οι δουλειές κα Μέρκελ! Εγώ θα σου τα μαθαίνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην κολωσει ο σουλτάνος.
      Σε ένα μηνα θα ειμαστε ολοι στον άλλο κοσμο και θα του μεινει το οικοπεδο καθαρο.
      Παλια τους τεχνη κοσκινο το λεπιδι.

      Διαγραφή
  4. Συμβαινει αυτο που συμβαινει ΠΑΝΤΑ στην τουρκια , όταν έρχεται η ώρα να τιμήσει τις υπογραφες της και τις δεσμευσεις της .....κάνει τσαλιμια και κόνξες.Παλαια δοκιμασμενη μεθοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.