28/5/17

Με όποιους δάσκαλους καθίσεις...

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ανόητοι που εκθειάζουν την βία. Σε καμιά πολιτισμένη χώρα όμως δεν γίνονται γραμματείς του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού σωματείου και επί της ουσίας εκπρόσωποι όλου του δημοσιογραφικού κόσμου. Σε κάποια μέρη οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ζυγίζουν την ψήφο τους και προσέχουν μην τυχόν και εκτεθούν από τις επιλογές τους.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μάγκες βαρείς κι ασήκωτοι που θα γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι εμετικό σαν το «Γκεσταμπιτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμπλέδες ......μη χαίρεστε.... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ...όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας.....δεν εχει πολύ χρόνο ακόμα ......». Πουθενά όμως στην Δύση αυτοί δεν θα γίνουν υπουργοί. Οι πρωθυπουργοί σοβαρών κυβερνήσεων, ζυγίζουν τις επιλογές που έχουν και προσέχουν μην τυχόν εκτεθούν από τους εκλεκτούς τους.
Φυσικά σε όλο τον κόσμο οι δημοσιογράφοι ξέρουν την διαφορά της τρομοκρατίας και  των μνημονίων. Γνωρίζουν, από τα διαβάσματα τους, την διαφορά μιας βόμβας από τα οικονομικά μέτρα.
Η αλήθεια είναι πως δεν απέτυχε η χώρα, απέτυχαν οι καθοδηγητές της, όλοι εκείνοι που είχαν καθήκον να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, να διδάσκουν το πρώτο και να εξοβελίζουν το δεύτερο. Όλοι αυτοί που είχαν καθήκον να διαβάσουν πριν γράψουν, να εντρυφήσουν στο παρελθόν πριν μιλήσουν για το μέλλον, να γνωρίζουν ότι η βία πρόσθεσε δεινά στις κοινωνίες, δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα. Εκείνους που ξέρουν ότι οι πολιτικές των διαρκών ελλειμμάτων δεν έχουν ποτέ καλό τέλος και δεν ζητούν επιπλέον ελλείμματα για να μειωθούν τα προηγούμενα. Ή, τέλος πάντων, ξέρουν τι είναι έλλειμμα..

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Ακριβως κυριε Αndpik! Με οποιο δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις.Κι εσεις φαινεται οτι ησασταν ενας απο τους καλυτερους μαθητες αν κρινω απο το συνολο των αναρτησεων σας στο σαιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.