31/5/17

Μας βλέπω ταπί αλλά όχι ψύχραιμους…

Παλιά για δεκαετίες είχαμε το κράτος της δεξιάς όπου εκτός των δικών του παιδιών οι άλλοι δεν μπορούσαν ούτε δουλειά να βρουν και καλά καλά ούτε δίπλωμα οδήγησης να βγάλουν. Στη μεταπολίτευση έχουμε το κράτος των πελατών και συνδικαλιστών του δημοσίου. Τα κόμματα διόριζαν τους πελάτες στο δημόσιο ή τους έβγαζαν από τα 50 σε σύνταξη και το κράτος δανειζόταν για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Μέχρι που η χώρα χρεοκόπησε και οι αγορές σταμάτησαν να μας δανείζουν. Το 70-80% της ελληνικής χρεοκοπίας οφείλεται στη χρεοκοπία του συνταξιοδοτικού μας συστήματος. Μόνο από το 2000-2014 το κράτος έχει επιδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία με περισσότερα από 200 δισ. ευρώ. Επτά χρόνια μετά τη χρεοκοπία με 1,5 εκατ. ανέργους στις τράπεζες "ζόμπι", όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια και τις καταθέσεις και ακίνητα των ιδιωτών υπό κατάσχεση λόγω υπερβάλλουσας φορολογίας, τι νομίζετε πως συμβαίνει στη χώρα; Το κράτος μοιράζει συντάξεις σε 50άρηδες και συνεχίζει να διώχνει τους 30άρηδες στο εξωτερικό.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. "Παλιά για δεκαετίες είχαμε το κράτος της δεξιάς όπου εκτός των δικών του παιδιών οι άλλοι δεν μπορούσαν ούτε δουλειά να βρουν και καλά καλά ούτε δίπλωμα οδήγησης να βγάλουν.΄"

    Σούργελα..γνωρίζεται πόση ήταν η ανεργία την περίοδο της χούντας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως την περίοδο της Χούντας που εγώ πήγαινα σχολείο οι περισσότεροι καθηγητές μου ηταν αριστεροί. Αυτο πως συμβαδίζει με αποκλεισμό .....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.