31/5/17

O Ερντογάν Συγκροτεί «Εθνικό Συριακό Στρατό». Πως είπατε, Τι;

Μarko Marianovic, Russia Insider, 30-5-17 (Πιστή μετάφραση) 
Μισθοφόροι Αγκύρας και καιόμενο τουρκικό όχημα, πέρυσι κοντά στην αλ-Μπαμπ.

Τι θα ήταν ένα Σουλτάνος χωρίς γενίτσαρους; Τίποτα το άξιο λόγου.
Ίσως  γι’ αυτό  η Τουρκία συγκροτεί τώρα τον Συριακό Εθνικό Στρατό. 
Ναι, σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για έναν «Εθνικό Συριακό Στρατό», που συγκροτεί η Τουρκία: 


Ο  Ερντογάν μιλούσε για μια τέτοια στρατιωτική δύναμη επί μήνες τώρα                    -από τον Φεβρουάριο.

Τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Υπάρχουν τώρα πράγματι Σύροι στην υπηρεσία της Τουρκίας, που αυτό-αποκαλούνται «Εθνικός Στρατός». Θα θυμάστε ότι ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία πέρυσι και τελικά κατέλαβε την συριακή πόλη αλ-Μπαμπ. Στην πορεία τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί συνοδεύονταν από χιλιάδες Σύρους Ισλαμιστές αντάρτες, από δεκάδες διαφορετικές ομάδες. Στην πραγματικότητα οι Τούρκοι ήλπιζαν αρχικά ότι αυτές οι συριακές ομάδες θα τα κατάφερναν να προελάσουν μόνες τους στην αλ-Μπαμπ, αλλά η απόπειρα κατέληξε σε φιάσκο.

Ο λόγος που ο Ερντογάν χρειαζόταν τη αλ-Μπαμπ ήταν κυρίως για να ματαιώσει τις φιλοδοξίες των Κούρδων στη Συρία. Δηλαδή η ενέργεια δεν στρεφόταν ευθέως εναντίον της Δαμασκού, γι’ αυτό και η Ρωσία το ανέχθηκε.
Επιπλέον, επειδή η επιχείρηση αφορούσε σε στενά τουρκικά συμφέροντα, πολλοί αντάρτες στράφηκαν εναντίον αυτών που εγκατέλειψαν το Ιντλίμπ, για να ακολουθήσουν τους Τούρκους στην περιπέτειά τους στο Βόρειο Χαλέπι. Ωστόσο πολλοί, μεταξύ των οποίων μάλιστα σκληρά στοιχεία της οργάνωσης Αχράρ αλ-Σαμ, συντάχτηκαν με τους Τούρκους. ΄Ηταν μια ευκαιρία να καταλάβουν νέα εδάφη –έτσι κι’ έτσι το καθεστώς τους στο Ιντλίμπ δεν είχε μέλλον- και οι Τούρκοι πλήρωναν καλά και στην ώρα τους.

Τώρα φαίνεται πως οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι αφού πληρώνουν όλους αυτούς τους μισθοφόρους, γιατί να μην προσπαθήσουν να μονιμοποιήσουν όσους γίνεται περισσότερο σ’ έναν ενιαίο στρατό υπό τουρκικό έλεγχο; Τον νέο «Συριακό Εθνικό Στρατό»

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.