4/5/17

Φωτιές άναψε ο Μπαίκάλ στο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Φωτιές φαίνεται ότι άναψε ο πρώην προέδρος του CHP Ντενίζ Μπαϋκάλ, όταν σε δήλωσή του στο CNN Tűrk προκάλεσε τον νυν πρόεδρο του κόμματος είτε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2019, είτε να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να εκλεγεί από τα μέλη του ο υποψήφιος.
Ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού κόμματος Τεκίν Μπινγκιόλ είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για το τακτικό συνέδριο, αρνούμενος έτσι την πρόκληση του Μπαϋκάλ.
Την κριτική που άσκησε ο Ντενίζ Μπαϋκάλ στην ηγεσία του CHP ενστερνίσθηκε και ο βουλευτής Μερσίνας Φικρί Σαγλάρ.
Ωστόσο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι πρόεδρος του κόμματος από το 2010, καυτηρίασε τις φωνές των διαφωνούντων λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μια εσωκομματική μάχη…Θα ξεφορτωθούμε αυτούς που προκαλούν τέτοιους καυγάδες». Μάλιστα, μία μέρα μετά τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου, το κεντρικό συμβούλιο του CHP ήγειρε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του Φικρί Σαγλάρ.
Όμως, αυτή δεν είναι η μόνη αναταραχή που προκάλεσε ο Ντενίζ Μπαϋκάλ. Αυτός έκανε μια ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ηγηθεί της μερίδας του «ΟΧΙ» στις εκλογές του 2019 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκιούλ διετέλεσε Πρόεδρος της Τουρκίας από το 2007 έως και το 2014 και Πρωθυπουργός από τον Νοέμβριο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2003. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Γκιούλ είναι μαζί με τον νυν Πρόεδρο Ερντογάν εκ των συνιδρυτών του ΑΚΡ. Σημειωτέον ότι ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ κράτησε μια ιδιαίτερα σιωπηλή στάση κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος.
Απαντώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Μπαϋκάλ είπε: «Αυτή είναι μια επιχείρηση ιού. Είναι μια πράξη για να δημιουργήσει προβλήματα. Ο κ. Μπαϋκάλ πρέπει να πάψει να παιζει τέτοια παιχνίδια και να κοιτάει τη δουλειά του.».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.