16/7/09

Να ανακαλέσει τις κατηγορίες για γενοκτονία απαιτεί το Πεκίνο από τον Ερντογάν

Προπαγανδιστικός χάρτης των Ουιγούρων που έχουν έδρα τις ΗΠΑ και στηρίζονται και από την Τουρκία. Ο χάρτης δείχνει διαμελισμένη την Κίνα, με εδάφη της να ανήκουν στο Ανατολικό Τουρκεστάν, το Θιβέτ και τη Μογγολία.

Κινεζική οργή
Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν για «γενοκτονία» εις βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ και απαιτεί από τον Τούρκο πρωθυπουργό να ανακαλέσει, υπεραμυνόμενη της καταστολής που εφάρμοσε και της πολιτικής της για τις εθνικές μειονότητες.
«Η Κίνα προσπάθησε να διατηρήσει την τάξη και να διαφυλάξει την ασφάλεια ύστερα από ένα σοβαρό έγκλημα» στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, Ουρούμτσι, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκάνγκ.
«Σε ποια χώρα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γενοκτονία;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε την περασμένη Παρασκευή τα επεισόδια στο Ουρούμτσι ως «μορφή γενοκτονίας».
«Ελπίζουμε ότι οι μουσουλμανικές χώρες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα γεγονότα της 5ης Ιουλίου, οπότε θα κατανοήσουν και θα υποστηρίξουν την θρησκευτική πολιτική και την πολιτική για τις εθνότητες της Κίνας, καθώς και τα μέτρα που έχουμε λάβει» δήλωσε.
Στα επεισόδια στο Ουρούμτσι μεταξύ Ουιγούρων, Χαν και αστυνομίας σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον κυβερνητικό απολογισμό περισσότεροι από 180 άνθρωποι, ωστόσο εξόριστες οργανώσεις Ουιγούρων κάνουν λόγο για περίπου 800 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ουιγούροι που πυροβολήθηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους αστυνομικούς.
Στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Ερντογάν «αβάσιμες και ανεύθυνες» και σημειώνει ότι αποτελούν «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».
Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι δύο Ουιγούροι που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς και ένας τρίτος που τραυματίστηκε προσπαθούσαν να υποκινήσουν άλλους μουσουλμάνους σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο), ενώ επιτέθηκαν σε
ένα φρουρό σε ένα τέμενος στο Ουρούμτσι πριν οι αστυνομικές δυνάμεις ανοίξουν πυρ εναντίον τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ περίπου 150 μουσουλμάνοι προσεύχονταν στο τέμενος, σύμφωνα με την μαρτυρία ενός ιμάμη.
Newsroom ΔΟΛ

17 σχόλια:

  1. Λίγο πρίν το τέλος ο Αγαρινός ο Μέγας(στα λόγια)...
    Ρε μογγολάκια γιατί ξύνεστε τόσο πιά;Η ώρα που θα σπάσουν κόκκαλα πλησιάζει...Θέλετε να τα βάλετε ΚΑΙ με τους Κινέζους;
    Οι Αμερικλάνοι δεν σας είπαν όμως πως θα σας βλέπουν να βουτάτε απο το γκρεμό χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να σας σώσουν;
    Τόσο γίδια είστε πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ωραία να παρακολουθείς τον τοπικό νταή να ξεπερνά το μέτρο και να το παίζει μάγκας στην Κίνα. Αν εμείς δεν είχαμε Ντόρα και ΓΑΠ, κάτι μπορεί να ζητούσαμε από τους Κινέζους για να τους τη σπάσουνε των Τούρκων. Π.χ. ένα κέντρο Αρχαιοελληνικών Μακεδονικών σπουδών στο Πεκίνο, μια άγαρμπα διατυπωμένη δήλωση για το status στο Αιγαίο, κάτι για την κατοχή της Β. Κύπρου, κάτι να το γλεντήσουμε πάντως!!

    Επίσης είναι πολύ ωραιότερα, να φαίνεται από που κρατάει η σκούφια της φυλής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώ τί ωραία να είσαι χασάπης...ε,συγγνώμη μογγόλος..έ συγγνώμη τούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαγός την Φτέρη Κούναγε Κακό της Κεφαλής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κινέζοι έχουν αναγνωρίσει γενοκτονία Αρμενίων-Ποντίων κτλπ ?
    Δε νομίζω θα τους χαλούσε να την αναγνωρίσουν τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ας πούμε η Κίνα θεωρήσει την μη ανάκληση της κατηγορίας ως casus belli, τι κάνουμε; Λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί οι Τούρκοι είναι τελείως τραγελαφικοί...Νομίζουν ότι ο αμερικάνος θα τους κάνει πλάτες στις βλακείες που λένε; Ρε στο πρώτο ντου ο αμερικάνος θα φτιάξει κουρδιστάν δεν το έχετε καταλάβει;
    Τι την έχουν δει, παρά τον πλανητάρχη; Εγώ όλα αυτά τα βλέπω ως κινήσεις πανικού πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω τι τους καίει περισσότερο...Να πάρουν το μέρος των μουσουλμάνων γενικά, (εκεί έφαγαν πόρτα), να μπουν ευρώπη (κι' εκεί θα φάνε πόρτα), τι απ' όλα; Και μιλάνε οι σφαγείς τόσων εθνών για είδος γενοκτονίας; Πολύ θράσος ή πολύ ανοησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσες φορές έχω μιλήσει με Κινέζους "κομπάζουν" με περηφάνια, ότι ήταν εκείνοι που έδιωξαν τους Τούρκους από την περιοχή τους.

    Και στην ερώτηση μου απαντούν, οχι δεν τους θέλουν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αναγνωρίσει η Κίνα την γενοκτονία των Ποντίων θα χάσει τον ύπνο της η ελίτ της χώρας μας. Δεν αντέχρει τόση υποστήριξη. Πρέπει μετά να απολογηθεί στο αφεντικό, στον Τούρκο...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοί περηφανεύονται που τους διώξαν και μεις..."ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ..."...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Όσες φορές έχω μιλήσει με Κινέζους "κομπάζουν" με περηφάνια, ότι ήταν εκείνοι που έδιωξαν τους Τούρκους από την περιοχή τους.

    Και στην ερώτηση μου απαντούν, οχι δεν τους θέλουν πίσω..."

    Δηλαδή πετάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του διπλανού και είμαστε ωραίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε ανώνυμε 16 Ιούλιος 2009 7:43

    "Οι κινέζοι έχουν αναγνωρίσει γενοκτονία Αρμενίων-Ποντίων κτλπ ?
    Δε νομίζω θα τους χαλούσε να την αναγνωρίσουν τώρα..."

    Πολύ σοφή και σωστή η παρατήρηση σου, όμως αν είχαμε και Υπουργό εξωτερικών που ήταν γάτος/-α θα είχε ήδη διπλαρώσει την Κίνα. Εκεί πρέπει να εκμεταλεύεσαι και να χτυπάς τους Τούρκους. Εκεί ακριβώς που πονάνε αλλά το DORA HANUM αντίθετα θέλει να πάει και στην Αγκυρα. Δηλαδή πόσο ξεπουλημένος Εφιάλτης, αθνικός μειοδότης θα πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο ; ΠΟΣΟ ;
    Κάτω η Dora Hanum
    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα στείλτην από κει που ήρθε. Αν κατέβεις σε εκλογές χωρίς Μπακό, Παυλό και 2-3 άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους 45% θα πάρεις... όλοι οι κοιτάζοντες προς ΛΑΟΣ αλλά και αλλού, πάλι ΝΔ θα ψηφίζουν. Κώστα κάνε μια σωστή ενέργεια στην ζωή σου. Στείλε Παυλόπουλο και Μπακογιάννη...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΙοΠ 17 Ιούλιος 2009 12:34 μμ

    Αν θέλει να αποδείξει ο "Κώστας" ότι αγαπά την πατρίδα του, πρέπει να στείλει στο σπίτι του πρώτο τον εαυτό του. Ας μας απαλλάξουν πλέον από την παρουσία των όλοι δαύτοι οι ανίκανοι, αδούληδες και θλιβεροί γόνοι και επίγονοι, που πολιτεύονται με μόνον εφόδιο το οικογενειακό των όνομα.
    Διώξαμε το 1974 την μοναρχία και εγκαταστήσαμε την κομματική φεουδαρχία. ΣΚΕΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ είμαστε. Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ....
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΠΛΑΚΑ" ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ"...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ότι και να λέει η Κίνα, ο ερντογαν δεν πρόκειται να πάρει τίποτα πίσω.

    Όλα αυτα γινονται μεθοδευμενα,συστηματικα και μη χανωντας καμια ευκαιρια με σκοπο την εξωτερικη προβολη της τουρκιας σαν μιας περήφανης,ισχυρής δημοκρατιας α λα Η.Π.Α.

    Οι τουρκοι παίζουν πολύ δυνατά το χαρτί τους και καλά κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ....ΚΙΝΑΣ
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.