16/7/09

Δριμεία επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Σύμης στη Σκιάθο.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κρίση στρατηγικής, στα εθνικά θέματα» και εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο».
«Όταν πηγαίνεις ιδιαίτερα στην Άγκυρα, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας. Αλλά η κυβέρνηση δεν ξέρει πού να πάει. Αντίθετα, οι Τούρκοι ξέρουν πού θέλουν να πάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την αντίδραση της ελληνικής πλευράς επί των δηλώσεων Νταβούτογλου, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «αυτή αποκάλυψε πόσο απουσιάζει μια συνεκτική, συνεπής και αποτελεσματική πολιτική σε σχέση με την Τουρκία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει αντιφατικά τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Μάλιστα, ως παράδειγμα αυτής της αντιφατικότητας, επικαλέσθηκε την «εγκατάλειψη» από τη ΝΔ της παραπομπής του θέματος της υφαλοκρηπίδας στην Χάγη, όπως αναφερόταν στη συμφωνία του Ελσίνκι του 1999 και πρόσθεσε ότι «πρόσφατα, η κυβέρνηση ξαναανακαλύπτει τη Χάγη. Έτσι δεν μπορεί να έχει καμία αξιοπιστία απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ίδια την Τουρκία. Με ποια αξιοπιστία θα διαπραγματευτεί η Ελλάδα, όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι λέει και αυτό το ξέρουν και οι Τούρκοι;».
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για απραξία από το 2004 και συμπλήρωσε πως τουλάχιστον ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να είχε κρατήσει τη δυνατότητα της σημαντικής επιφύλαξης του βέτο σε περίπτωση που η Τουρκία δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε επίλυση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας.
Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα βέτο από την πλευρά της Ελλάδας, το Δεκέμβριο, όταν θα αξιολογηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «είναι λάθος της κυβέρνησης, που είπε και πάλι ότι δεν θα προβάλει αντιρρήσεις τον Δεκέμβριο».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αν οι εκλογές στην Ελλάδα τον Ιούνιο ήταν διπλές, στο εξάμηνο που μεσολαβεί μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια άλλη πολιτική και να μπουν νέες προϋποθέσεις για την Τουρκία».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος και την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ως Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης της χώρας, με τέτοια εγκληματικότητα, διαφθορά, ανομία και συγκάλυψη».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις εθνικές εκλογές και το θέμα της προεδρίας, αλλά και τι θα κάνει στην περίπτωση που προταθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «σήμερα, το μόνο που δεν εξυπηρετείται είναι το δημόσιο συμφέρον. Εξυπηρετούνται πολλά άλλα συμφέροντα, η ανομία και η αδιαφάνεια. Η αλλαγή πορείας της χώρας προέχει οποιωνδήποτε προσώπων».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

9 σχόλια:

  1. Και το Yiorgos γιατί ζορίζετε;Μπάς και θέλει να δώσει εκείνος κανένα στρεμματάκι;Να πάρει σειρά.Τώρα μοιράζει οικόπεδα η ΝΔ,ότι μείνει(άν μείνει) εκείνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτικος σχολιασμος!

    Και μετα ξυπνησα... Ο Γιωργος τα λεει...

    Σιγα ρε Γιωργο, παρθενογεννημενε, μας επεισες!

    Ολοι απο την αντιπολιτευση, καλοι Τουρκοφαγοι ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο «αντιρρήσεις» άλλο «βέτο». Βέτο λοιπόν πρέπει να προβάλει η Ελλάδα ή θα αρκεστούμε στις "αντιρρήσεις"; Στο θέμα της στρατιωτικής απειλής. Θα πρέπει ή όχι θα υπάρξουν στρατιωτικά μέτρα ασφαλείας για το στρατιωτικό προσωπικό αλλά και τους έλληνες πολίτες στα νησιά του ανατολικού αιγαίου που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βληθούν από τα αεροσκάφη της Τουρκίας; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας από την Τουρκία το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αυτό κλιμακώνεται. Θα μπορέσουμε κάποτε σ’ αυτή την χώρα να συμφωνήσουμε σε κάτι απλό; Δηλαδή ότι τα στρατιωτικά μέτρα απαιτούν στρατιωτικά και όχι διπλωματικά αντίμετρα. Εφ’ όσον η Τουρκία έχει λάβει κάποια στρατιωτικά μέτρα ποια πρέπει να είναι τα στρατιωτικά αντίμετρα κατά τον κύριο Παπανδρέου;
    Ας μας απαντήσει σ’ αυτά τα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα να έχουμε μια βάση αξιολόγησης της πολιτικής που θ’ ακολουθήσει το κόμμα του και μετά θα ασχοληθούμε σοβαρά με τις απόψεις του.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ριξε μια ζαρια καλη
    και για μενα βρε ζωη ...

    >>Όταν πηγαίνεις ιδιαίτερα στην Άγκυρα, πρέπει να ξέρεις πού θέλεις να πας. Αλλά η κυβέρνηση δεν ξέρει πού να πάει. Αντίθετα, οι Τούρκοι ξέρουν πού θέλουν να πάνε», <<

    μεσα μεσα λεει και σοφα πραματα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε νά δεῖτε, ἡ πολιτική τοῦ Παπανδρέου διαφέρει παρασάγκας ἀπό τήν πολιτική τοῦ Καραμανλῆ. Ὁ μέν πρῶτος χορεύει ζεμπεκιές μέ τούς Τούρκους νά τοῦ χτυποῦν παλαμάκια καί νά γκρεμοτσακίζεται μέ τό ποδήλατο, ἐνῶ ὁ δεύτερος γίνεται κουμπάρος μέ μουσουλμάνο καί ἐπιπλέον παίζει ποδόσφαιρο, πατάει τήν καημένη τήν μπάλλα καί γκρεμοτσακίζεται κι αὐτός. Καί ἐπειδή ἀφήνουμε ἔξω τήν Παπαρήγα μέ τήν τυποεκδοτική της θά πῶ πώς μεγαλύτερη ἀλητεία ἀπό αὐτό δέν ὐπάρχει. Ἕνα κόμμα πού κόπτεται γιά τόν ἐργαζόμενο δέν νοεῖται νά πράττει τέτοια αἴσχη. Γιά τό ΣΥΡΙΖΑ, ἡ ἡγεσία του εἶναι ἡ καταλληλότερη γιά γιαούρτωμα καί περιφορά της ἀπό γειτονιά σέ γειτονιά γιά χλευασμό.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιολαε μηπως ξεχασες καποιον απ την κριτικη σου..?

    Στη Βουλη ειναι πεντε, οχι τεσσερεις. Και μη μου πεις οτι δεν υπαρχουν αρνητικες κριτικες και για τον πεμπτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ιολαε μηπως ξεχασες καποιον απ την κριτικη σου..?
    Στη Βουλη ειναι πεντε, οχι τεσσερεις. Και μη μου πεις οτι δεν υπαρχουν αρνητικες κριτικες και για τον πεμπτο....."

    και να μήν ξεχνάμε και την νέα λαχανί δύναμη της Ελλάδας στην Ευρωβουλή. Τελικά κόμματα έχουμε πολλά. Θα έπρεπε να αισθανόμαστε ευτυχείς με τόσο πολλές επιλογές που έχουμε. Ζήτω η δημοκρατία μας. Μας λείπει μόνον ένα κόμμα πειρατών του διαδικτύου για να είμαστε πλήρεις και εναρμονισμένοι με την τελευταία λέξη της ευρωπαϊκής μόδας.
    Τελικά μπορούμε να πάρουμε πλέον στα σοβαρά κάποιον πολιτικό που μιλάει; Κατάντησε η πολιτική να σημαίνει φαιδρότητα. Από όσο καταλαβαίνω, πολιτική είναι να πούμε κάτι για να ξεγελάσουμε και να πάρουμε ψήφους (στην καλύτερη περίπτωση).

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To "καλό παιδί" του μετά-ανδρεικού πα-ΣΟΚ ότι και να λέει δεν πείθει κανέναν. Μπορεί να πείθει άριστα τις γυναίκες, γριούλες, συνταξιoύχες, μικροαστές νοικοκυρούλες και διάφορες κοσμοπολίτισες σουφραζέτες των β.προαστίων και σε αυτό ποντάρουν οι image makers του, αλλά δυστυχώς κανέναν άλλον σκεπτόμενο άνθρωπο. Είναι να λυπάται κανείς έναν αμόρφωτο λαό σαν τον ελληνικό με τεράστια κόμπλεξ περιούσιου λαού που θέλει να πιστεύει εν έτη 2009 σε κληρονομικά ηγετικά χαρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παπανδρέου είναι αναξιόπιστος στην εξωτερική πολιτική, γιατί είτε ξέρεις είτε δεν ξέρεις δεν μιλάς αν έχει σχέδιο ή δεν έχει. Ένα είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να δώσει το σχέδιο στην δημοσιότητα.
    Την υφαλοκρηπίδα την έχει στην βαλίτσα ο Μολυβιάτης, αφού έχει ολόκληρο το φάκελο για την Χάγη (αυτός τον ετοίμασε). Το πασόκ όταν σκεφτόταν κάτι τέτοιο τον Μολυβιάτη θα έβαζε. Την προηγούμενη στρατηγική του Πασόκ, δεν μπορείς να την αλλάξεις αμέσως αλλά σιγά σιγά για να μην χάσει την αξιοπιστία η χώρα. Άλλωστε μέχρι την ιστορία (με τον Τζεμ και τα ζεϊμπέκικα) πούλησε ο Τζέρι, με την ομάδα Ρεμπούση.
    Μην ξεχνάμε και ότι Τρομπούκη και βλαστούς τους δημιούργησε το Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.