6/7/09

«Εξίσωση» ΟΑΣΕ της ναζιστικής Γερμανίας με τη Σοβ. Ενωση


Ψήφισμα, με το οποίο εξισώνεται ο ρόλος της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ενωσης στην έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε χθες η κοινοβουλευτική συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας.
Με αυτό ζητείται να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου -ημερομηνία κατά την οποία υπεγράφη το 1939 το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης- ημέρα μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού. Το ψήφισμα πέρασε παρά την έντονη κριτική της Ρωσίας που έχει κατηγορήσει τις δυτικές χώρες ότι προσπαθούν να παραποιήσουν την Ιστορία και ότι υποβαθμίζουν τις θυσίες που έκαναν οι Σοβιετικοί για να νικήσουν τους Ναζί. Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, γνωστό και ως Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ από τα ονόματα των υπουργών Εξωτερικών που το υπέγραψαν, υποχρέωνε την καθεμιά από τις δύο χώρες να μην επιτεθεί στην άλλη και να παραμείνει ουδέτερη, σε περίπτωση που η άλλη αναμειγνυόταν σε πόλεμο. Επιπλέον όριζε, σε μυστικό συμπληρωματικό πρωτόκολλο, γερμανικές και σοβιετικές σφαίρες επιρροής στην ανατολική Ευρώπη. Ο Χίτλερ ήθελε ν' αποφύγει με κάθε τρόπο τον πόλεμο των δύο μετώπων. Με την υπογραφή του Συμφώνου, μπορούσε να προχωρήσει στον πόλεμο που σχεδίαζε κατά της Πολωνίας χωρίς τον κίνδυνο εμποδίων από τη Σοβιετική Ενωση. Από την πλευρά του ο Στάλιν, που γνώριζε καλά την επιθυμία του Χίτλερ να αποκτήσει «ζωτικό χώρο» για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη και τη Σοβιετική Ενωση, κέρδιζε με το Σύμφωνο αυτό χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό και τη σοβιετική οικονομία, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί σε πιθανή επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων, όπως και έγινε. Το χθεσινό ψήφισμα του ΟΑΣΕ ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες Δύσης και Ρωσίας να διοργανώσουν φέτος κοινές εκδηλώσεις μνήμης για την 70ή επέτειο της έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
ΛΗ.Π. (Πηγές: Ασ. Πρες-www.wikipedia.org)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. σωστότατη απόφασις.αρκεί νά εξηγήσουν στούς λαούς τό γιατί... άν όλοι οι άνθρωποι γνώριζαν τούς κοινούς χρηματοδότες καί συνεργάτες μπολσεβίκων καί ναζιστών-καί όχι μόνον φυσικά-τότε ΟΛΑ θά ήταν αλλιώς μιά μέρα καί σύντομα.αλλά δέν θά πούν τήν αλήθεια.γιά άλλους λόγους τά κάνουν αυτά...κατακαημένη Ανθρωπότης...
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εταιριας των ηνωμενων πολιτειων χρηματοδοτουδαν τον χιτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τί εἴδους διπλωματικὸ παιγνίδι εἶναι αὐτό, δὲν τὸ καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους!να υπάρξει δικαίωση και για τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας!για τους πολιτισμούς που χάθηκαν,για τους λαούς που εξαφανίστηκαν από τους κομμουνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως γνωστον περισσοτερους Ρωσους σκοτωσε ο Σταλιν απο οτι ο Χιτλερ. Εκατομμυρια Κινεζοι θανατωθηκαν στο ονομα της δηθεν πολιτιστικης επαναστασης του Μαο. Πανω απο 1,7 εκατομμυρια θανατωθηκαν απο τον Πολ Ποτ. Υπαρχει μονο ενας λογος που ακομα μιλαμε μονο για ναζιστικα εγληματα, το οτι οι ναζι εκκαθαρισαν πολλες ευρωπαικες περιοχες απο Εβραιους, ενω οπως ειναι επισης γνωστο, οι Εβραιοι ηταν απο τους πρωτους που στελεχωνανε τα κομμουνιστικα κομματα (προσπαθωντας να επιφερουν τη δικτατορια της τεταρτης καστας των 'μιαρων/ανεγγιχτων/παριων/προλεταριων' συμφωνα με την Ινδικη κοσμοθεωρηση αλλα και συμφωνα με τον Julius Evola), απο τους πρωτους που εκτελουσανε τα θυματα τους ως μελη της NKVD κλπ κλπ. Τουτη η αποφαση του ΟΑΣΕ ειναι μονο η αρχη για να αποδωθει δικαιο. Γνωριζει κανεις ποιες χωρες καταψηφισαν την αποφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι επιτέλους ο χίτλερ δικαιόνετε.ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνιστω,αγαπητοι φιλοι,να διαβασετε το βιβλιο του David Icke 'Το μυστικο ολων των εποχων',εκδοσεις Εσοπτρον.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.Εκει με ονοματα θα δειτε τι συνεβη απο παλια και τι γινεται σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος μίλησε ρε για δικαίωση του Χίτλερ και από που κι ως που το να πούμε τα αίσχη των κομμουνιστών που σκότωσαν τόσες δεκάδες εκατομμύρια κόσμο παντού και κατέστρεψαν έθνη και πολιτισμούς σημαίνει δικαίωση του Χίτλερ;δηλαδή εσύ τι προτείνεις;να μην λέμε την αλήθεια;να μην τιμήσουμε εκείνα τα θύματα;άντε από δω ιδεοληπτικέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6 Ιούλιος 2009 2:22 μμ
    Ανώνυμος είπε...

    ναι επιτέλους ο χίτλερ δικαιόνετε.ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    Κλαψε γελοιε, κλαψε, σας κοβουν και το indymedia συντομα αντε να δω τι θα κανετε, η πατριωτικη δεξια ανεβαινει παντου στην Ευρωπη, μονο στην Ελλαδα ξεμειναν γελοιοι κομμουνιστες αλλα οχι για πολυ ακομα. ΟΥΣΤ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 Ιούλιος 2009 2:22 μμ
    Ανώνυμος είπε...
    ναι επιτέλους ο χίτλερ δικαιόνετε.ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    Καταρχην βλαξ, μαθε ελληνικα, σχολειο δεν πηγες, κι αν πηγες ειχες δασκαλους κομμουνια που σου μαθαιναν για μαρξισμο αλλα σιγουρα οχι ελληνικη ορθογραφια. Λοιπον το σωστο ειναι: "δικαιωνεται" κι οχι "δικαιονετε". ΟΥΣΤ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 5.32.

    Πρόσεξε την ορθογραφία σου!!

    Βγάζει μάτι!!

    Έπρεπε να γράψεις:
    «Ναι, επιτέλους ο Χίτλερ δικαιώνεται. ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ».

    Τα ρήματα που λήγουν σε «ώνω»,όπως π.χ «βλακώνω», γράφονται με ωμέγα. Επίσης η λήγουσα του τρίτου ενικού προσώπου των ρημάτων γράφεται με άλφα γιώτα, όπως π.χ. «ηλιθιώνεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι φασιστάκια κοπρόλιθοι του ΧΙΤΛΕΡ συνέχιστε να κάνετε όνειρα.Ακόμα δεν μπορείτε να ξεχάσετε τους γερμανόντυμενους παππούδες σας.ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι πιο σωστό.Συγνώμη για το λάθος ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΔΕΣ.Ανώνυμε 3|14 οι ηλίθιοι βόσκουν λίγο πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.