18/7/09

ΤΑΛΑΤ:«Αιματοχυσία» σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός αποχωρήσει


Για «αιματοχυσία» σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός αποχωρήσει από το νησί, πριν από την επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό, έκανε λόγο χθες ο Μ. Αλί Ταλάτ σε συνέντευξή του, στηρίζοντας πολιτικά την τουρκική εισβολή το 1974. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ταλάτ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κίπρις» είπε ότι «σε περίπτωση αποχώρησης του στρατού, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία της και στα Κατεχόμενα».


Υποστήριξε, πάντως, ότι στις συνομιλίες δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και ότι αυτό μπορεί να συζητηθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Ο κ. Αλί Ταλάτ εμφανίσθηκε φανατικός υπέρμαχος της τουρκικής εισβολής, τονίζοντας ότι «δεν θα ήθελα ούτε καν να φανταστώ πώς θα ήταν οι Τουρκοκύπριοι αν δεν επενέβαινε η Τουρκία».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανήλθε στο θέμα των εγγυήσεων, τονίζοντας πως η κατάργηση των εγγυήσεων αποτελεί «μη ρεαλιστικό αίτημα» των Ελληνοκυπρίων, ενώ ισχυρίστηκε ότι «καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να είναι «ρεαλιστής», κατά την έκφρασή του, και να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκυπρίους.

Ως προς το εάν είναι εφικτή η λύση μέχρι τέλους του έτους, ο κ. Ταλάτ απάντησε: «Λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. Α ρε πότε στα αλήθεια θα σας πετάξουμε στη θάλασσα δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η προκλητικοτητα των τουρκων , τα εσωτερικα μετωπα που εμφανιζονται και θα εμφανιστουν ,πολυ πιθανον να διαψευσουν τον φιλο του κουμπαρου μας και να εχουμε αιτοχυσια παροντων των τουρκικων στρατευματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για δείτε ρε κάτι μάγκες της δεκάρας που με τα λόγια λένε πολλά . Πως είναι δυνατόν να τους αφήνουμε να ξεστομίζουν τέτοια νταιλιδικα λόγια όλο πρόκληση ! Ποιος δικός μας πολιτικός θα μιλούσε έτσι χωρίς να μασήσει τίποτα …. Κανένας …. Οι δικοί μας είναι πολιτισμένοι είναι και ευρωπαίοι έχουν άλλο τρόπο ομιλίας ( μουγκαμάρα ) !!! Πίστευε Ταλατακο αυτά που λες και έννοια σου υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ !!!! Απλά μην κάνετε ποτέ το λάθος και μας βρείτε μπροστά σας !
    Πρέπει να αφυπνίσουμε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι !!!

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πράγματι θα επακολουθήσει αιματοχυσία με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, αλλά κάπως διαφορετικά ;
    Μήπως οι Τουρκοκύπριοι αλληλοφαγωθούν με τους εποίκους αφού οι δεύτεροι δεν θα έχουν την προστασία των Τούρκων ;
    Έτσι κι αλλοιώς οι Τουρκοκύπριοι σε μεγάλο ποσοστό, τους νοιώθουν σαν ξένα σώματα και απειλή, αφού αυξάνουν επικίνδυνα και σύντομα θα αποτελούν πλειοψηφία στα κατεχόμενα.
    Ο απλός λαός είναι πιο κοντά με τους Ελληνοκύπριους και όσο αν μας ξενίζει, πρέπει να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουστ από δω κύριε Ταλάτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αιματοχυσία θα προκληθεί ΌΣΟ υπάρχει ο στρατός κατοχής κι ΟΧΙ εάν θα αποσυρθεί και πάει απο'κει που ήρθε.

    'Αμα φύγει ο στρατός κατοχής συζητάμε και όλα τα υπόλοιπα.

    Ταλάτ εάν δυσκολεύεστε γι'αυτό, μπορούμε ανα πάσα στιγμή -και πολύ ευχαρίστως- να σας βοηθήσουμε να πάρετε τον πούλο και να πάτε στα τσακίδια εσείς και οι έποικοί σας.


    ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το λυπηρό είναι ότι η δική μας πλευρά έχει το Χριστόφια να συναγελάζεται με τον Ταλάτ μέσα στα χαμόγελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ανησυχείς Ταλατ, όσο έχουμε εφιάλτες,-(στον ύπνο μας)- δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΟΥ ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΕΤΣΙ???
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ,ΚΙΜ PHILBY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.