17/7/09

Γεωφυσικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας προαναγγέλλει η Τουρκία

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο

Ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις
Γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα προγραμματίζει η Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.
Σε ανακοινωσή του το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι για το θέμα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Aγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Το θέμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας και αφορά σε απόφαση που ελήφθη στις 30 Ιουλίου 2008 περί γεωφυσικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα Νότια και Ανατολικά του Καστελορίζου.
«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα παρακολουθεί στενά στο ζήτημα.
Την Παρασκεύη συνεχίστηκαν και οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Σχηματισμός οκτώ τουρκικών F16 εισήλθε στις 11:58 μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 12:27 τα τέσσερα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι και εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 12:30.
Newsroom ΔΟΛ

26 σχόλια:

  1. Σηκω απ τον ταφο Ανδρεα να καμαρωσεις...

    ΤΟΤΕ
    http://www.youtube.com/watch?v=KbJVZ1PYtQM

    Τωρα το λενε "ψυχραιμια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα»}

    Έχουμε το προηγούμενο του Μαρτίου του ’87. Τώρα είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πλευράς ισχύος. Έχει ο κύριος πρωθυπουργός το θάρρος να αφήσει την ίδια καλή μαρτυρία στην ιστορία του ονόματός του όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου τουλάχιστον όσον αφορά τον ίδιο τον χειρισμό της κρίσης; (δεν αναφέρομαι στην διπλωματική συνέχεια). Απ’ ότι φαίνεται πάμε για σύγκρουση πριν τον Δεκέμβριο ή για αποδοχή τετελεσμένων. Ο κύριος πρωθυπουργός θα το αντέξει να φύγει ποιο ντροπιασμένος στην συνείδηση του ελληνικού λαού απ’ ότι ο Σημίτης; Έχουμε μπροστά μας γεγονότα που θα μας ξεκαθαρίσουν ποια θα είναι η στάση του πρωθυπουργού. Αν «στυλώσει τα πόδια» θα έχει την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Αν αποδεχτεί τελεσμένα θα έχει την υποστήριξη των αμερικανών μέχρι να κληθούμε να ικανοποιήσουμε την επόμενη απαίτηση της Τουρκίας. Εγώ θεωρώ ότι η απόφαση είναι πολύ εύκολη γιατί δεν τίθεται καν δίλλημα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σου θυμίσω αγαπητέ ανώνυμε των 6:32, ότι ο Αντρέας μπορεί στην αρχή να το "έπαιξε" βαρυμαγκας, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά στο τέλος της ημέρας, και εξ αιτίας της υποχωρητικής του στάσης, είχαμε βρεθεί χωρίς να το καταλάβουμε να έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

    Να δούμε οι σημερινοί τι θα κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη για το άσχετον της παρεμβασης μου, αλλα γνωριζει κάποιος πατριώτης κάτι σχετικό με το παρακάτω blog;
    http://drgvichia.blogspot.com/
    Κατα την άποψη μου πρόκειται για "υψηλής πιστότητος" προπαγάνδα που δεν πρεπει να μεινει αναπάντητη.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>Να σου θυμίσω αγαπητέ ανώνυμε των 6:32, ότι ο Αντρέας μπορεί στην αρχή να το "έπαιξε" βαρυμαγκας, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά στο τέλος της ημέρας, και εξ αιτίας της υποχωρητικής του στάσης, είχαμε βρεθεί χωρίς να το καταλάβουμε να έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

    Να δούμε οι σημερινοί τι θα κάνουν...<<

    Γρηγορη, αναφερεσαι στο mea culpa... Σε περιπτωση που το ξεχνας, να σου θυμισω πως απο το 1976 ειχαμε αναγνωρισει πως δεν υπαρχει επισημα χαραγμενη υφαλοκρηπιδα και ο Καραμανλης ειχε προσφυγει στη Χαγη για την οριοθετηση της.

    Το Νταβος δεν ηταν παρα η φυσικη συνεπεια. Ασχετα αν ο Ανδρεας ειχε μαξιμαλιστικη θεση και του κακοφανηκε μετα. Στην ουσια το Νταβος υπηρξε απο το 1976.

    Οταν δεν εχεις ορισμενη δικη σου υφαλοκρηπιδα και το εχεις δεχθει, δεν μπορεις και να παραχωρησεις κυριαρχικο δικαιωμα επ αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!!!


    Έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

    Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέα Λοβέρδου.

    «Κάθε μέρα προκύπτει από την πλευρά της Τουρκίας και ένα νέο θέμα, που επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κάθε ημέρα, επίσης, επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τακτική, δεν έχει στρατηγική απέναντι στην Τουρκία.

    » Η Τουρκία, όμως, πρέπει να πάρει το αυστηρό μήνυμα, ότι η συμμόρφωσή της με το διεθνές δίκαιο, και ειδικότερα, για το θέμα που σήμερα προέκυψε, η συμμόρφωσή της με το δίκαιο της θάλασσας αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να υπηρετηθούν -και εκ μέρους της - οι αρχές της καλής γειτονίας, καθώς και η ευρωπαϊκή της πορεία.»

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1034207&lngDtrID=244

    Συναγωνισμο αυστηροτητας με τον αλλο γαλαζοαιματο αρχηγο!

    Γκαρσον! Ενα απο τα αυστηρα παρακαλω για το γειτονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταίστε τους στα ψαράκια.Τα πολλά λόγια είναι περιττά.Καμία άλλη αντίδραση.
    ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιοτιμε κ.κ. Καλλιντεριδη ππολλα σεναρια γραφονται για τα οσα θα συμβουν στη περιοχη μας με κεντρικο πρωταγωνιστη την Ελλαδα οπως και κατα το παρελθον αλλα φαινεται οτι πιθανον να αγνοουμε τα λεχθεντα υπο Του Παισιου Του Αγιορειτου Ο Οποιος σαφως ομιλησε για το τι προκειται να συμβει στη περιοχη μας και τοπικα αλλα και χρονικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Gia osous theloun na kanoun parapona (epidi ta diawimata tis ellinikhs kywernisis ta aporipti h tourkia)
    h tourkikh kywernisi exei proetoimasei thn "AY SIKTIR CASA" (sta ellinika :kytion paraponon)
    H AY SIKTIR CASA wriskete sthn smyrnh sthn odo SOKAK VENYZELOS.
    Synolika mexri simera paraponethikan mono 423 ELLHNES polites (apo thn komotini) epidi h tourkia den
    kanei ekei yperptiseis ! ! !
    Yparxei kai istioselida : www.ay-siktir-be.tr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πανω σε αυτο το θεμα

    η θεση της συμμαχιας ποια ειναι ?

    να ξερουμε γιατι ισως χρειαστουν να ανακληθουν οι φρεγατες απο τα περατα της οικουμενης

    θα αφησουμε τα δικα μας αφυλαχτα ?
    πηραμε φρεγατες και θα πιανουν Ελλαδα οταν ειναι μονο για συντηρηση ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τά γιουσουφάκια γνωρίζουν τίς ἐπιταγές τῆς Τουρκίας καί τῆς Ἀμερικῆς καί θά πράξουν τά δέοντα. Ἔχω ἀηδιάσει μέ τήν ἐλληνική πολιτική. Δέν μποροῦν νά λύσουν ἁπλᾶ θέματα ὅπως ἡ ταλαιπωρία πού ὑφιστάμεθα μέρα μέ τό ἠλεκτρικό στήν Ἀθήνα καί μποροῦν νά ἀπαντήσουν στήν τουρκική πολιτική ἡ ὁποία ἔχει κερδίσει ὅλες τίς μάχες τά τελευταῖα 40 χρόνια. Καί μή μοῦ πεῖ κάποιος ὅτι ἡ Κύπρος πού μπῆκε στήν ΕΕ εἶναι τεράστια ἐπιτυχία, διότι τελικῶς αὐτή ἡ ἐπιτυχία κοντεύει νά μετατραπεῖ σέ ἀποτυχία ἐάν συνεχίσουμε ἔτσι, πού θά συνεχίσουμε διότι θά βάλουμε τήν Τουρκία στήν ΕΕ μέσω τῆς Κύπρου. Πρῶτα μέ τουρκοκύπριους εὐροβουλευτές καί μετά μέ ἑκατοντάδες Τοῦρκους εὐροβουλευτές στήν Εὐροβουλή. Οἱ κραυγές τοῦ ΠΑΣΟΚ εἶναι γιά ἐσωτερική κατανάλωση. Ὁ κ. Παπανδρέου γκρεμοτσακίζεται μέ τό ποδήλατο καί δέν θά φάει τά μοῦτρα του, ὅσο καλή θέληση κι ἄν ἔχει, στήν ἐξωτερική πολιτική ἐάν τυχόν γίνει πρωθυπουργός;

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἰόλαος 17 Ιούλιος 2009 9:23 μμ

    πού θά συνεχίσουμε διότι θά βάλουμε τήν Τουρκία στήν ΕΕ μέσω τῆς Κύπρου. Πρῶτα μέ τουρκοκύπριους εὐροβουλευτές καί μετά μέ ἑκατοντάδες Τοῦρκους εὐροβουλευτές στήν Εὐροβουλή
    ______________________________

    Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η απόφαση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, να συμπεριλάβει στην κυπριακή ομάδα που θα συμμετάσχει τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στην Κροατία και δύο Τουρκοκύπριους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι πεποισμένος ότι αν η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει κάτι στο Αιγαίο θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας θα το ευνοήσουν.
    Σε αυτά είναι ...μανούλες οι απέναντι!
    Εκτιμώ ότι δεν θα το ρισκάρει με κυβέρνηση Καραμανλή όχι επειδή ο μπούλης ...είναι Κολοκοτρώνης αλλά αν τα μετρήσουν καλά κατά ΝΔ μεριά μια σκλήρυνση της θέσεως στα εθνικά θέματα συνοδευόμενη από 2-3 εύστοχες κινήσεις στο σκάκι του Αιγαίου και -πλασαρισμένο σωστά στο εσωτερικό πεδίο ίσως βγάλει την ΝΔ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ...
    Άλλωστε θα είναι και το τελευταίο τους χαρτί που ίσως μπορούνε να παίξουνε! Να ορθώσουν ανάστημα κάποια στιγμή στους απέναντι...!!!!(????)

    ενώ

    εάν φαγωθούνε όλο το χειμώνα όλοι τους , καλά, σε κανάλια σε πλατείες κλπ,και έρθει η Άνοιξη λόγω Προέδρου Δημοκρατίας πέσουν εκλογές κερδίσει ο ΓΑΠ και γίνει πρωθυπουργός με ρευστό το μέτωπο της οικονομίας ανεργίας κλπ ξανά μανά φαουριό σε κανάλια πλατείες κλπ και τότε στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, ο ελληνικός λαός θα ξέρει ότι δεν μπορεί να πιστέψει κανέναν και τότε όλα είναι ρευστά...
    Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει πολιτικός να δώσει όραμα στον Έλληνα για ένα καλύτερο αύριο και στην απελπισία γίνονται οι μεγάλες ανατροπές...

    Είδομεν αγαπητέ Ελευθέριε Β...

    Φιλικά
    aias339m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν έχεις αποτύχει στην αποστολή σου όχι απλώς οικτρά, αλλά και με πάταγο, όταν το τίποτα που μας τάϊζες τόσα χρόνια ως υψηλή πολιτική δεν ήταν παρά μια άχρηστη και επικίνδυνη παρουσία, όταν ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι όλα γίνονται μπούμερανγκ και εσύ χαζογελάς από το ένα αυτί μέχρι το άλλο, τότε κοπέλλα μου το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να μας αδειάζεις την γωνιά να πάρει την θέση σου κανένας κοχονάτος κυριολεκτικά και μεταφορικά γιατί φέσι εγώ δεν ξαναφοράω! Κατάλαβες κοπέλλα μου; Άϊντε απο κει, πάρε δρόμο άχρηστη... υπάρχει και ειδικό δικαστήριο, ελπίζω στο μέλλον να βρεθεί κάποιος να σε προσάξει...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Γρηγορη, αναφερεσαι στο mea culpa... Σε περιπτωση που το ξεχνας, να σου θυμισω πως απο το 1976 ειχαμε αναγνωρισει πως δεν υπαρχει επισημα χαραγμενη υφαλοκρηπιδα και ο Καραμανλης ειχε προσφυγει στη Χαγη για την οριοθετηση της.

    Το Νταβος δεν ηταν παρα η φυσικη συνεπεια. Ασχετα αν ο Ανδρεας ειχε μαξιμαλιστικη θεση και του κακοφανηκε μετα. Στην ουσια το Νταβος υπηρξε απο το 1976.

    Οταν δεν εχεις ορισμενη δικη σου υφαλοκρηπιδα και το εχεις δεχθει, δεν μπορεις και να παραχωρησεις κυριαρχικο δικαιωμα επ αυτου."


    Αναφέρομαι στο γεγονός που προκάλεσε τις δηλώσεις mea culpa, και "πατήσαμε πόδι στο Αιγαίο".
    Οι δυο δηλώσεις δεν έγιναν "κατά λάθος". Και ούτε αφορούσαν την (δικονομική σχεδόν) διαιτησία, που αφορούσε στα όρια της υφαλοκρηπίδας.

    Ο Αντρικος δέχτηκε ότι εάν οι "Άλλοι" δεν πατήσουν στα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.

    ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >>Αναφέρομαι στο γεγονός που προκάλεσε τις δηλώσεις mea culpa, και "πατήσαμε πόδι στο Αιγαίο".
    Οι δυο δηλώσεις δεν έγιναν "κατά λάθος". Και ούτε αφορούσαν την (δικονομική σχεδόν) διαιτησία, που αφορούσε στα όρια της υφαλοκρηπίδας.

    Ο Αντρικος δέχτηκε ότι εάν οι "Άλλοι" δεν πατήσουν στα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.

    ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα.<<

    Γρηγορη, ο Αντρικος δεχτηκε πως αφου δεν υπαρχει οριοθετημενη υφαλοκρηπιδα, ουτε οι μεν ουτε οι δε θα προχωρησουν σε ενεργειακες ερευνες. Τα υπολοιπα ειναι στο μυαλο του καθενος. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, απο το 1976 εχουμε αποδεχθει πως ΔΕΝ υπαρχει ελληνικη υφαλοκρηπιδα, παρα μονο ελληνικη ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ υφαλοκρηπιδα. Κατ επεκταση δεν υπαρχει ελληνικο πετρελαιο περαν των 6νμ, αλλα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΟ ελληνικο πετρελαιο.

    ΑΛΛΟΥ εγιναν τα μεγαλα mea culpa, αλλα στην Ελλαδα δεν τα λεει κανεις... Οταν πχ αναγνωρισαμε γενικολογα τουρκικα συμφεροντα στο Αιγαιο επι Σημιτη. Στα Ιμια, που υπαναχωρησαμε. Στα νατοικα στρατηγεια. Στο οτι πια και το Νταβος ανατρεπεται και οι Τουρκοι ηδη εκαναν και θα ξανακανουν πετρελαικη ερευνα. Στο οτι πλεον οι υπερπτησεις κατοικημενων περιοχων ειναι καθημερινοτητα και οχι εξαιρεση. Στο οτι και η ΕΕ ακομα πλεον στις εκθεσεις προοδου μιλα για "συνοριακες διαφορες" ΓΕΝΙΚΑ και οχι για αυτα που αναγνωριζουμε εμεις και σε αυτες τις εκθεσεις, υπογραφουμε και ΕΜΕΙΣ.

    Αλλα στην Ελλαδα, οταν δε λες mea culpa, κανεις δεν τα προσεχει αυτα... Καταπινουμε την καμηλο και διυλιζουμε τον κωνωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βολεμένα ανθρωπίδια υπογράφουν τροπολογίες,μετακινούνται με ακριβά αυτοκίνητα,τακτοποιούν αδέρφια, ξαδέλφια, γιούς και κόρες
    στερώντας εργασία απο ικανά άτομα,
    προσπαθούν να μας πείσουν για την εξαιρετική δουλειά που ασκούν,και τώρα αφού πια τα πούλησαν όλα και δεν έμεινε τίποτα άλλο πια αρχίζουν να ξεπουλούν Ελληνική γη
    Αυτό που γίνεται σήμερα σ'αυτόν τον
    τόπο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά πουθενά.Ακόμα και οι ινδιάνοι της
    Ν.Αμερικής αντιστέκονται για την γη τους απέναντι στις πανύσχυρες εταιρίες.
    Ντροπή μας χίλιες φορές .
    Οταν πρόκειται να τους ζητήσουμε λίγα ευρώ παραπάνω μαζευόμαστε
    μπροστά στο παραμάγαζό τους την βουλή και γινόμαστε ζήτουλες φωνάζοντας.
    Τώρα αυτοί οι κόπροι ξύνονται, την ώρα που πολεμικές δυνάμεις του εχθρού κάνουν πραγματική είσβολή σε Ελληνική περιοχή, όλοι μας και πρώτος απ' όλους εγώ ο ίδιος, είμαστε καταδικασμένοι στην απραξία και γινόμαστε συνένοχοί τους.
    Πραγματικά δεν ξέρω εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι,θέλω να πιστέυω οτι την οργή που νιώθω αυτη τη στηγμή την μοιράζομαι και με άλλους Ελληνες, ελπίζωντας με κάποιο τρόπο να γίνει κάτι ...
    δεν ξέρω , δεν μπορώ να δεχθώ πως θα τους δώσουμε το Αιγαίο αμαχητεί , κάποιοι απο εμάς πρέπει να πεθάνουν για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας .
    Μεθαύριο θα ντρεπόμαστε να τα κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε την αλήθεια , τι είχαμε και τι χάσαμε η μάλλον τι τους δώσαμε.
    Αυτοί οι τύποι με τις γραβάτες και τα ωραία κοστούμια εύχομαι κάποια μέρα να πληρώσουν την προδοσία απέναντι στην πατρίδα μας.

    ευχαριστω για την φιλοξενια
    και καλή μας τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο Αντρίκος κι ο Μιμίκος...αυτά όλα τα είχε σκεφτεί πριν ή μετά το ουϊσκυ και το νιμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ερχεται φιλοι ο τζεφρυ παπανδρεου ως πρωθυπουργος να κανει πραξη αυτα που ειχε πει στον καναδα σαν ελληνας υπεξ τοτε, λιγη γη στους τουρκους για να κοιμομαστε ησυχοι.
    Θα τους φτασει η θρακη και τα δωδεκανησα, η θα δωσεις και την κρητη τζεφρυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ειπαμε, την Κρήτη την έχουν "καπαρώσει" άλλοι.Μην λεμε τα ιδια και τα ίδια διότι "έχουμε καταντήσει αηδία"(όπως έλεγε και ο Θανάσης Βέγγος σε μια παλια του ταινία).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ μου ανώνυμε των 6:32 έχεις κάνει ένα μικρό λάθος.

    Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από έναν τρίτο διαιτητή, είναι απλά ένας τρόπος πολιτισμένοι λαοί να λύνουν με πολιτισμένο τρόπο τις διαφορές τους, στην οριοθέτηση επί τω προκειμένω.

    Δεν υπάρχει διεθνής νόμος που να το προϋποθέτει, και ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει διεθνής αστυνομία (εννοώ αμερόληπτη και δίκαια, γιατί από αστυνομίες γιαλαντζί έχουμε γεμίσει) που να το επιβάλει.


    Θεωρητικά λοιπόν έχουμε το δικαίωμα, εάν διαπιστώσουμε ότι ο γείτονας μας δεν επιθυμεί να λύσει τις διαφορές, με πολιτισμένο τρόπο, να εφαρμόσουμε ΜΟΝΟΙ μας τους κείμενους νόμους, που αφορούν την οριοθέτηση υφ. (200 μίλια, μέση γραμμή κλπ)να ανακηρύξουμε μονομερώς υφ. ή ακόμα καλύτερα ΑΟΖ, και να αρχίσουμε την εκμετάλλευση.

    Αυτό ακριβώς είναι που απεμπόλησε ο Αντρικος το 87. Και έβαλε στην ίδια ισχύ, το δικαίωμα του νόμιμου εκμεταλλευτή της υφαλοκρηπίδας, με αυτό του σφετεριστή της.

    Φυσικά δεν είναι αυτός ο συνήθης τρόπος με τον οποίο γειτονικά κράτη οριοθετούν την μεταξύ τους υφ. Αλλα θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε ότι έχουμε οριοθετήσει υφ. με διμερής συμφωνίες με Αλβανία, Ιταλία, Αίγυπτο, Κύπρο, ενώ η Τουρκιά είναι αυτή που αρνείται επί χρόνια διμερή συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο, ή την Χάγη αφού δεν συμφωνεί με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >>Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από έναν τρίτο διαιτητή, είναι απλά ένας τρόπος πολιτισμένοι λαοί να λύνουν με πολιτισμένο τρόπο τις διαφορές τους, στην οριοθέτηση επί τω προκειμένω.

    Δεν υπάρχει διεθνής νόμος που να το προϋποθέτει, και ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει διεθνής αστυνομία (εννοώ αμερόληπτη και δίκαια, γιατί από αστυνομίες γιαλαντζί έχουμε γεμίσει) που να το επιβάλει.<<


    Αγαπητε Γρηγορη, τον εχεις διαβασει ποτε το διεθνη νομο , ωστε να ξερεις πριν μιλησεις?

    Αυτο που εσυ επικαλεισαι, δηλαδη το ετσι γουσταρω να ειναι η υφαλοκρηπιδα μου, ειναι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, που διεθνως ΚΑΝΕΙΣ δε θα μας εδινε ποτε δικαιο, οπως ΚΑΝΕΙΣ δε μας δινει δικαιο στο οτι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ εχουμε ευρος εναεριου χωρου 10νμ, ενω χωρικα υδατα 6νμ.


    ΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΟΣ που ΕΣΥ ως ΕΛΛΑΣ εχεις υπογραψει.

    Article83

    Delimitation of the continental shelf

    between States with opposite or adjacent coasts

    1. The delimitation of the continental shelf between States with opposite or adjacent coasts shall be effected by agreement on the basis of international law, as referred to in Article 38 of the Statute of the International Court of Justice, in order to achieve an equitable solution.

    2. If no agreement can be reached within a reasonable period of time, the States concerned shall resort to the procedures provided for in Part XV.

    3. Pending agreement as provided for in paragraph 1, the States concerned, in a spirit of understanding and cooperation, shall make every effort to enter into provisional arrangements of a practical nature and, during this transitional period, not to jeopardize or hamper the reaching of the final agreement. Such arrangements shall be without prejudice to the final delimitation.

    4. Where there is an agreement in force between the States concerned, questions relating to the delimitation of the continental shelf shall be determined in accordance with the provisions of that agreement.

    http://www.un.org/Depts/los/convention_agreements/texts/unclos/closindx.htm

    Η συνεχεια στο Part 15.

    Και επειδη ΕΜΕΙΣ την εχουμε υπογραψει, δε μπορει να την επικαλουμαστε μονο οποτε μας συμφερει...


    Το mea culpa παει στο γεγονος, οτι η Ελλαδα μετα την οριοθετηση, λογικα εχει το μεραδι του Λεοντος στην υφαλοκρηπιδα και παρολα αυτα, παγωσαμε το δικαιωμα μας στην ερευνα.

    >>Φυσικά δεν είναι αυτός ο συνήθης τρόπος με τον οποίο γειτονικά κράτη οριοθετούν την μεταξύ τους υφ. Αλλα θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε ότι έχουμε οριοθετήσει υφ. με διμερής συμφωνίες με Αλβανία, Ιταλία, Αίγυπτο, Κύπρο, ενώ η Τουρκιά είναι αυτή που αρνείται επί χρόνια διμερή συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο, ή την Χάγη αφού δεν συμφωνεί με αυτό.<<

    Περαν του οτι αυτα που λες, δεν εχουν γινει ακομα ουτε τωρα, ποσο μαλλον το 1987 (με την Αιγυπτο ακομα το παλευουμε), πηγαινε στο Part 15 για τα περαιτερω. Απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια δικαιολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ας ελαφρυνουμε λιγακι την ατμοσφαιρα Κυριακατικα και ας σκεφτουμε ποσο χειροτερα θα ηταν τα πραγματα εαν αντι για την υφαλοκρηπιδα μας,εκαναν ερευνες στην κ...τρυπιδα μας.Συγνωμη αλλα εχω μπαφιασει με τους θλιβερους ανικανους που μια ζωη τους βαζουμε να οδηγουν τις ζωες μας και το μελλον των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι δύο φρεγάτες από Σομαλία ανακλήθηκαν;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Οι δύο φρεγάτες από Σομαλία ανακλήθηκαν;"


    ΙοΠ σιγά μην ανακλήθηκαν.Εδω οι ρουφιάνοι ετοιμάζονται να στείλουν Έλληνες στρατιώτες στο Ιρακ(για να αποκτήσει "επιτέλους" η Ελλάδα τα πρώτα της φέρετρα, διότι τι σκατά Ευρωπαίοι είμαστε αν δεν έχουμε και εμείς νεκρούς όπως έχουν οι υπόλοιποι "εταίροι" μας που έστειλαν στρατό στο Ιράκ;Για να βγαίνει μετά στα κανάλια εκείνος ο αρχιπράκτορας ο Δρούγος και να βυσσοδομεί εναντίον των "κακών" Ιρακινών)και προσπαθούν-εδω και καιρό- να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να μας το κοινοποιήσουν και μου λες οτι θα ανακαλέσουν τις φρεγάτες απο την Σομαλία;Αν ήταν δυνατόν να έστελναν και ολόκληρο τον στόλο μας θα το έκαναν χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.Φτάνει μόνο να κρατηθούν στην εξουσία.
    YES MASTER,Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ ΕΣΥ MASTER!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ φίλε

    "Αυτο που εσυ επικαλεισαι, δηλαδη το ετσι γουσταρω να ειναι η υφαλοκρηπιδα μου, ειναι ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, που διεθνως ΚΑΝΕΙΣ δε θα μας εδινε ποτε δικαιο..."

    Θα σε παρακαλούσα να μην βάζεις στο στόμα μου λέξεις και φράσεις που δεν έχω χρησιμοποιήσει. Σε ευχαριστώ εκ των πρότερων.

    Η παραπάνω σου φράση είναι εντελώς ανακριβής. Ακόμα και ο τρόπος που χρωματίζεις να λεγόμενα μου είναι ανακριβής.

    Έκανες τον κόπο να βρεις την UNCLOS.
    Εαν κάνεις ένα παραπάνω κόπο να την διαβάσεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις ότι δεν προβλέπει τπτ, για την περίπτωση όπου το ένα κράτος που βρίσκεται σε διένεξη αρνείται να την υπογράψει και αποδειχτεί, ενώ επί πολλές δεκαετίες αρνείται πεισματικά την παραπομπή του θέματος σε κάποιο διεθνές δικαστήριο.
    Που αποτελεί και την περίπτωση μας.


    Η Ελλάδα λοιπόν μπορεί να επικαλεστεί τα ακόλουθα:

    α. Η ίδια έχει υπογράψει την UNCLOS ενώ το κράτος με το οποίο βρίσκεται σε διένεξη όχι.

    β. Η ίδια έχει καταφύγει στο ΔΔτΧ από το 1976, αν δεν κάνω λάθος, ενώ η Τουρκία αρνείται οποιαδήποτε έντιμη (νομική) διαιτησία, ακόμα και όταν υπέγραψε ότι θα το κάνει (συμφωνία του Ελσίνκι, 1999)

    γ. Η Ελλάδα έχει υπογράψει με επιτυχία διακρατικές συμφωνίες με Αλβανία, Ιταλία, Κύπρο, και Αίγυπτο (δεν θα αργήσει, πολύ)αποδεικνύοντας την πίστη της στο σύμφωνο για το δίκαιο της θάλασσας.

    δ. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει επ άπειρο την Τουρκία, ούτε μπορεί να αποδεχτεί τον νόμο του μεγαλύτερου-ισχυρότερου, που συστηματικά και φανερά προσπαθεί να επιβάλει η Άγκυρα, γι αυτό και ανακηρύσσει μονομερώς ΑΟΖ στο Αιγαίο, με βάση όσα πολύ αναλυτικά περιγραφονται στην UNCLOS.
    Εαν κάποιο κράτος αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να υπογράψει την συμφωνία, και να καταφύγει σε κάποιο διεθνές δικαστήριο.
    Η Ελλάδα δεν θα έχει καμιά αντίρρηση σε αυτό, άλλωστε το επιδιώκει έμπρακτα από το 1976.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ η εφαρμογή ενός νόμου έναντι κάποιου που αρνείται ακόμα και την ύπαρξη του.
    Την UNCLOS την εχει υπογράψει το σύνολο σχεδόν του πολιτισμένου κόσμου. Οπου να'ναι ακόμα και οι ΗΠΑ, που συστηματικά αρνούνται να δεσμευτούν από τέτοιου είδους συμφωνίες, θα την επικυρώσουν.
    Καλο λοιπόν να μην συγκρινεις το θέμα αυτό με τα 10 μίλια. Έτερον εκάτερον.

    ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ είναι η μη αποδοχή κανενός νόμου που δεν σε συμφέρει, και η επιβολή του νόμου της ζούγκλας.


    Σε αντίθεση με αυτό που πιθανό πιστεύεις, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος κηρύσσει μονομερώς υφαλοκρηπίδα. Εχει ξαναγίνει αρκετές φορές, (αν δεν κάνω λάθος περίπου 15), άλλες φορές με επιτυχία, άλλες φορές όχι.
    Πολυ γνωστή είναι η μονομερής προέκταση της Ρωσικής υφ. το 2001, ώστε να περιλαμβάνει και τον Β.Π.

    Στην δικιά μας περίπτωση, και εάν επιλέξουμε αυτήν την οδό, (πολύ το αμφισβητώ, με τους κλανοπατάτες πολίτικους μας) η επιτυχία θα εξαρτηθεί όχι τόσο από τα νομικά επιχειρήματα που θα έχουμε συλλέξει, αλλά κυριως από τις συμμαχίες στις οποίες θα βρεθούμε να μετέχουμε. Άλλωστε ανέκαθεν, τα μικρά κράτη κατέφευγαν σε συμμαχίες προκείμενου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους, και όχι σε νόμους, συμφωνίες και κανονισμούς. ΤΕΣΠΑ.

    "Το mea culpa παει στο γεγονος, οτι η Ελλαδα μετα την οριοθετηση, λογικα εχει το μεραδι του Λεοντος στην υφαλοκρηπιδα και παρολα αυτα, παγωσαμε το δικαιωμα μας στην ερευνα."

    Εδώ ακριβώς γίνεται φανερό το λάθος που περιέχει ο συλλογισμός σου. Κατά κάποιον τρόπο συγχέεις το αίτιο με το αποτέλεσμα.
    Η συμφωνία του Αντρικου με τους Τούρκους το 1987 αφορούσε μεν σε ένα αμοιβαίο stand down επί των ερευνών, ήταν όμως ο συμβολισμός που περιείχε η συμφωνία αυτή που έκανε την υποχώρηση μας επώδυνη.
    Το mea culpa δλδ αφορούσε στις συνέπειες της υποχώρησης αυτής.
    Μια από τις οποίες θα μπορούσε να αφορούσε την ΠΙΘΑΝΗ μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ ή υφ. από μέρους μας.

    Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι την συμφωνία του 87 την έχουν ήδη παραβιάσει πρώτοι οι Τούρκοι, με τις έρευνες του Νορβηγικού πλοίου πέρυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.