5/12/11

Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr. Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.
“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.

Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.

Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.

Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούςμήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.

Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.
Ακολουθεί η συνέχεια του εγγράφουν


7 σχόλια:

  1. Η γυναίκα του όντος ήταν άρρωστη ή απλά για κάποιους λόγους έπρεπε να φύγει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "GERMANY SUPPORTS U.S. EFFORTS ON MACEDONIAN NAME ISSUE"

    Εννοείται. Εκτός από το State Department, τον Σόρος, το "ελληνικό" ΥΠ.ΕΞ. (!) και όχι μόνο, χορηγός τού CDRSEE είναι και το γερμανικό ΥΠ.ΕΞ.

    Από την άλλη βέβαια, στο σημαντικότερο θέμα τής συνάντησης τού Βουκουρεστίου, δηλαδή το ζήτημα τής ένταξης Ουκρανίας - Γεωργίας, οι Γερμανοί μαζί με τούς Γάλλους δεν συντάχθηκαν με τον Μπους και δεν πέρασε η διεύρυνση τού ΝΑΤΟ. Λίγο αργότερα, μπήκαν οι Ρώσσοι στη Γεωργία και τα έκαναν λαμπόγυαλο. Στη δε Ουκρανία η πορτοκαλί πώς τη λένε είναι στη φυλακή τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επρεπε να φυγει γιατι ειχε 151 βουλευτες και τον εκβιαζανε . Το πασοκ με τους συνδικαλιστοπατερες ειχαν ξεκινησει πολεμο ο οποιος κατεστρεφε την οικονομια , και μετα απο 6 μηνες καταστροφικου εσωτερικου πολεμου θα πηγαιναμε ετσι η αλλιως για εκλογες. Επρεπε να φυγει γιατι ο μεσος Ελληνας δεν εμαθε ποτε το εργο του επειδη η νεα δημοκρατια δεν "αγορασε" κανενα τηλεοπτικο καναλι . Επρεπε να φυγει γιατι ο μεσος Ελληνας πιστεψε τις μπουρδες των ψευτο τηλε-σκανδαλων και ψηφισε πασοκ η μαλλον δεν πηγε καν να ψηφισει . Επρεπε να φυγει γιατι εχουμε δημοκρατια και οποιος χανει φευγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επρεπε να φυγει γιατι ειχε 151 βουλευτες και τον εκβιαζανε . Το πασοκ με τους συνδικαλιστοπατερες ειχαν ξεκινησει πολεμο ο οποιος κατεστρεφε την οικονομια , και μετα απο 6 μηνες καταστροφικου εσωτερικου πολεμου θα πηγαιναμε ετσι η αλλιως για εκλογες. Επρεπε να φυγει γιατι ο μεσος Ελληνας δεν εμαθε ποτε το εργο του επειδη η νεα δημοκρατια δεν "αγορασε" κανενα τηλεοπτικο καναλι . Επρεπε να φυγει γιατι ο μεσος Ελληνας πιστεψε τις μπουρδες των ψευτο τηλε-σκανδαλων και ψηφισε πασοκ η μαλλον δεν πηγε καν να ψηφισει . Επρεπε να φυγει γιατι εχουμε δημοκρατια και οποιος χανει φευγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην πιστευεται ομως εμενα γιατι εγω ψηφιζω νδ απο το 2000 και μετα και αρα ειμαι λιγο κομματοσκυλο(για καποιους)
    Σε λιγο καιρο θα το βγαλουν τα γουικιλικς η θα το κανει εκπομπη το σκάι η θα το πει κανας επιτροπος η θα το ομολογησει ισως ο χρυσοχοίδης στο μεγκα. Τοτε θα ισχυει.
    Καληνυχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νωρίς το πρωί στον σκάϊ : δύο δημοσιογράφοι, άγνωστα μου είναι τα ονόματά τους (δεν συγκρατώ περιττές πληροφορίες), καλεσμένοι ο Βερέμης και ο Σταύρος Λυγερός. Σχετικά με την Χάγη και το γνωστό «θέμα». Αναφέρθηκε η αντίδραση του Καρατζαφέρη και η πρότασή του για δημοψήφισμα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

    Αντίδραση ενός εκ των δύο δημοσιογράφων :

    «ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ».

    Χρειάζονται σχόλια ; Δεν νομίζω. Απλά το αναφέρω, για να ξέρουμε καλά, να έχουμε τις κεραίες μας σε πλήρη λειτουργία, ειδικά σήμερα, και να μην ξεχάσουμε ποτέ, ποιοι συνέβαλλαν στο έγκλημα που συντελείται στην Ελλάδα. Με απλά «αθώα» λογάκια, στην «υπηρεσία» της «αδέσμευτης» δημοσιογραφίας, με εντιμότητα πάντα και το «συμφέρον του Έθνους» κατά νου.....
    Ποιο σύστημα μας πότισε με ατελείωτα ψέμματα, που υιοθετήσαμε, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς Παιδεία (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή...), και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ.

    Σε τελική ανάλυση, όποιος δεν έχει πρόβλημα με τις επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων (μην κοροϊδευόμαστε, το όνομα είναι το μέσο, όχι ο μόνος σκοπός τους, και το τι κρύβεται πίσω από τα πολυετή βαφτίσια της απάτης και της χάλκευσης της Ιστορίας, και οι πέτρες το ξέρουν, πόσο μάλλον οι έμπειροι «δημοσιογράφοι»), ή όποιων Άλλων που μας κοιτούν διαχρονικά με βουλιμία (Αλβανία, Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ), μπορεί να πάει να ζήσει σε αυτές τις χώρες, να πάρει την αντίστοιχη ιθαγένεια και να μας πολεμά από εκεί, με καθαρές προθέσεις (ανιστόρητες και παραποιημένες, αλλά έστω από εκεί, όχι μέσα στο «σπίτι» μας).

    Υ.Γ. 1 – Απόρησα με την μη αντίδραση του Σταύρου Λυγερού.

    Υ.Γ. 2 – Κίρο Γκλιγκόρωφ, 1ος Πρόεδρος των Σκοπίων : «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή .................. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γελούν (προσθέτω) και για όσους θεωρούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Pro από Συμβασιλεύουσα

    Ετσι! Αλλά, δές και κάτι ακόμα... Πριν δύο χρόνια τέτοια εποχή, τέτοιες επισημάνσεις δεν ήθελαν ούτε να τις ακούσουν οι περισσότεροι.
    Τώρα θ΄αρχίσουν να γίνονται δεκτικοί, αλλά είναι αρκετά αργά.
    Και γενικά, ο υπόγειος πόλεμος είναι πάντα δύσκολος.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.