2/12/11

Σοκ στην κοινωνία της Κρήτης από λιποθυμία 13χρόνου μαθητή λόγω υποσιτισμού

Σοκ στην κοινωνία της Κρήτης έχει προκαλέσει η είδηση για λιποθυμία 13 χρόνου μαθητή σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου λόγω υποσιτισμού.

Το περιστατικό αν και συνέβη πριν λίγες ημέρες, ήρθε στη δημοσιότητα προχθές και έχει συγκλονίσει τους πάντες.
Η μητέρα του παιδιού, που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, ανέφερε στη διευθύντρια του σχολείου, ότι ''έχουμε να φάμε δύο μέρες και είναι πολύ φυσικό να λιποθυμήσει το παιδί''.

Η μητέρα έχει τέσσερα παιδιά να μεγαλώσει, είναι χωρισμένη και δεν έχει δουλειά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι καθηγητές του σχολείου έσπευσαν ώστε να βοηθήσουν τη μητέρα των τεσσάρων μικρών αγοριών που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.
http://www.maxhnews.com/content/8514 

5 σχόλια:

  1. Να ένα παράδειγμα για το οποίο τα περί 23ου ψαλμού και 'παράπλευρων απωλειών' δε με βρίσκουν σύμφωνο.

    Αν έκανε ο Υπ. Οικονομικών ένα open call for proposals για on-the-spot προτάσεις με τη συνήθη % αμοιβή, θα λύναμε το πρόβλημα - αλλά, ξέχασα, η ουσία είναι να μη λυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Αρχιεπισκοπή κάνει συσσίτια για απόρους. Ένα κέντρο διασκέδασης, όπου γίνονται συνήθως γαμήλια τραπέζια, δώρισε 100 (εκατό) κιλά κρέας ψημένο, το οποίο προφανώς είχε περισσέψει. Η Αρχιεπισκοπή δεν το δέχτηκε στα συσσίτιά της, διότι είναι ημέρες ... νηστειών και δεν μπορούν να ταΐζουν κρέας του πεινασμένους!!!

    Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει ένα παιδί στο σχολείο και αμέσως το κάνατε είδηση...

    Τόσα παιδιά στην Αφρική πεθαίνουν χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πάνε σχολείο , χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό , σε φαγητό , στρατολογούνται για ματωμένα διαμάντια και πετρέλαιο και κανένας δεν συγκινείται.
    ή μάλλον υπάρχουν ευτυχώς ακόμα μερικοί: ACTION AID HELLAS

    Αγαπητέ Έλληνα δώσε και εσύ την βοήθεια σου , όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε την Αφρική , να φέρουμε ειρήνη και δημοκρατία σε κάθε γωνιά της , να αγωνιστούμε για την εκπαίδευση κάθε παιδιού και να παλέψουμε ενάντια στην διάδοση του AIDS.

    ΓΊΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΆΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nativist

    Αν η αρχιεπισκοπή έχει καλύψει την τροφοδοσία απο άλλα είδη τροφών τότε εσένα δεν σε αφορά.

    Απο τη στιγμή που οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη βρήκαν ανταπόκριση δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις τέτοιες αρνητικές εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ dim

    Σωστό αυτό που λες. Το αποδίδω στο ότι είναι πρωτάκουστο για την Ελλάδα. Δείχνει το απερίγραπτο χάλι, στο οποίο έχομε περιέλθει.

    @ ΧΧ

    Δεν την έχει καλύψει, αφού ζητά συνεχώς βοήθεια. Το πλήθος των πεινασμένων είναι μεγάλο και δεν έχουν την πολυτέλεια να τους κάνουν και νηστεία. Η νηστεία, Χρήστο, είναι για τους υγιείς. Δεν έχεις ακούσει ποτέ το "ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει";

    Ευτυχώς που βρέθηκαν άλλα συσσίτια και το πήραν.

    Οι παπάδες φορούν (ενίοτε, όχι πάντα) παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.