16/12/11

Γαλλική φρεγάτα ναυλοχεί στη Λεμεσό

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Φωτογραφία
ΕΝΑ ΜΗΝΑπερίπου μετά την παρουσία της φρεγάτας «USS Ramage» του αμερικανικού ναυτικού, δεύτερο πλοίο παρόμοιου τύπου αγκυροβολεί στο λιμάνι Λεμεσού. Από σήμερα ναυλοχεί η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού «Forbin». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η φρεγάτα περιπολούσε στην περιοχή της Μεσογείου το τελευταίο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έπλεε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου κοντά από τα οικόπεδα που διεξάγονται οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων. Στρατιωτικοί του ναυτικού παρομοιάζουν τη συγκεκριμένη γαλλική φρεγάτα με ένα τεράστιο πλωτό ραντάρ.

Το πλοίο ειδικεύεται κυρίως σε θέματα αεράμυνας. Η κατασκευή της φρεγάτας ολοκληρώθηκε το 2006 και τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Οκτώβριο του 2010. Έχει συνολικό μήκος 153 μέτρα, 7000 τόνους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 29 κόμβους. Το πλήρωμά του αποτελείται από 26 αξιωματικούς, 123 υπαξιωματικούς και 46 ναύτες. Η φρεγάτα θα παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης θα επισκεφθεί τη φρεγάτα και θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα προσφέρει προς τιμήν του ο Κυβερνήτης της φρεγάτας.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.