1/12/11

Μπαγίς: «Να το βάλεις στο κατάλληλο μέρος σου»!



Μια κάμερα πρόδωσε τον Τούρκο Υπουργό σε διαμάχη του με Ολλανδό ευρωβουλευτή
Η τεχνολογία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Και συνέλαβε τον Εγκεμέν Μπαγίς να απευθύνεται προς τον Ολλανδό ευρωβουλευτή Μπάρι Μάτλενερ: «Βάλ' το στο κατάλληλο μέρος...!». Όλα αυτά εξελίχθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαγίς αναφερόταν στο καρτούν το οποίο ειρωνικά του είχε προσφέρει ο ευρωβουλευτής Μάτλενερ. Ένα καρτούν ενός Τούρκου σκιτσογράφου, που ανέγραφε ότι «ο Θεός μας δεν υπάρχει». Ο σκιτσογράφος διώχθηκε από το καθεστώς Ερντογάν και εκκρεμεί υπόθεση εναντίον του στο δικαστήριο.

Ο ευρωβουλευτής Μάτλενερ, γνωστός για τα αντιισλαμικά του αισθήματα και για την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, προκειμένου να εξηγήσει γιατί η Τουρκία δεν είναι χώρα δημοκρατική, αναφέρθηκε στην υπόθεση του κρατούν και του δημιουργού του. Μάλιστα, με μια κίνηση συμβολική και ειρωνική έκανε το εν λόγω καρτούν δώρο προς τον κ. Μπαγίς.

Στην αίθουσα είχε προκληθεί αναστάτωση, με την Προεδρία να θεωρεί προσβλητική τη συμπεριφορά του κ. Μάτλενερ. Λόγω της αναστάτωσης και των διαμαρτυριών δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ο κ. Μπαγίς είχε πει στον Ολλανδό ευρωβουλευτή. Για κακή του τύχη, όμως, τα πάντα καταγράφηκαν από μια κάμερα πλησίον του κ. Μπαγίς, ο οποίος είπε: Δεν θέλω το δώρο σου. Έχω πολλά στο σπίτι μου. Αυτό να το βάλεις στο κατάλληλο μέρος σου (Put it in your appropriate place)!
http://www.sigmalive.com

Επεισόδιο με τον Μπαγίς στην κοινή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας-ΕΕ
''Η οπισθοδρομική ισλαμιστική ιδεολογία της Τουρκίας είναι ασύμβατη με την ΕΕ''

Επεισόδιο με τον Μπαγίς στην κοινή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας-ΕΕ

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται σε επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου Υπουργού ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς και του ακροδεξιού - όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα - βουλευτή Barry Madlener κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Madlener αφού ανέφερε ότι η οπισθοδρομική ισλαμιστική ιδεολογία της Τουρκίας είναι ασύμβατη με τη φιλελεύθερη σκέψη και τις αρχές της ΕΕ, υπογράμμισε ότι πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία φοβούνται μήπως συλληφθούν. Τη στιγμή εκείνη παρουσίασε στον κ. Μπαγίς γελοιογραφία σε κορνίζα του Τούρκου γελοιογράφου Bahadir Baruter.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Τούρκος Συμπρόεδρος της Κοινης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ακίφ Ντεμιρκιράν, δήλωσε ότι αντιλήφθηκε τον Μadlener από πριν τη συνάντηση να λέει σε συναδέλφους του ότι σκοπεύει να τσακωθεί με τον Μπαγίς.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/30299 

3 σχόλια:

  1. Καλά κι αυτός δεν είχαι δυο κιοφτέδες ή κάνα σαλάμι να του αντιπροφφέρει για Γλυφυτζούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ Η ΣΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ , ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ , ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.
    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφει ο Πιτερ Χαλλ:

    "My solution to you Slayhy"

    Reader comment on item: Canada's Muslims, Not of One Mind
    in response to reader comment: Perception of Islam
    http://www.danielpipes.org/comments/191338

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.