18/12/11

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο σκιτσογράφο- Ζωγραφίζει τον «ψεύτη» Ερντογάν!


«Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα» είναι ο τίτλος της νέας σκιτσογραφία του εκκεντρικού Τούρκου καλλιτέχνη Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ ο οποίος δημοσιεύει μια γελοιογραφία που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σαν τον Τζόκερ ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν!
Ο Τούρκος σκιτσογράφος είχε προκαλέσει στην γειτονική χώρα μεγάλες αντιδράσεις όταν είχε δημοσιεύσει ένα σκίτσο με τίτλο «Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα».

Το θέμα, μάλιστα, έφτασε και στα δικαστήρια και προκάλεσε την έντονη διαμάχη μεταξύ του Τούρκου υπουργού, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά την συνεδρίαση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής στις Βρυξέλες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη πριν λίγες εβδομάδες, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, καταγγέλλοντας το έλλειμμα ελευθεροτυπίας στην Τουρκία σηκώθηκε από την θέση του και κρατώντας ένα κορνιζαρισμένο σκίτσο απευθύνθηκε στον κ. Μπαγίς λέγοντάς του πως θα του το κάνει δώρο.

Ο υπουργός της Τουρκίας, εκνευρισμένος διέταξε με ύφος Οθωμανού πασά τους παρισταμένους Τούρκους βουλευτές να μην δεχτεί κανείς να πιάσει την κορνίζα με το σκίτσο και ζήτησε από τον Ολλανδό εις άπταιστη τουρκοαγγλική «να βάλει το κάδρο στον ...».
SigmaLive/Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.