18/12/11

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο σκιτσογράφο- Ζωγραφίζει τον «ψεύτη» Ερντογάν!


«Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα» είναι ο τίτλος της νέας σκιτσογραφία του εκκεντρικού Τούρκου καλλιτέχνη Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ ο οποίος δημοσιεύει μια γελοιογραφία που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σαν τον Τζόκερ ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν!
Ο Τούρκος σκιτσογράφος είχε προκαλέσει στην γειτονική χώρα μεγάλες αντιδράσεις όταν είχε δημοσιεύσει ένα σκίτσο με τίτλο «Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα».

Το θέμα, μάλιστα, έφτασε και στα δικαστήρια και προκάλεσε την έντονη διαμάχη μεταξύ του Τούρκου υπουργού, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές σχέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά την συνεδρίαση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής στις Βρυξέλες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη πριν λίγες εβδομάδες, ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, καταγγέλλοντας το έλλειμμα ελευθεροτυπίας στην Τουρκία σηκώθηκε από την θέση του και κρατώντας ένα κορνιζαρισμένο σκίτσο απευθύνθηκε στον κ. Μπαγίς λέγοντάς του πως θα του το κάνει δώρο.

Ο υπουργός της Τουρκίας, εκνευρισμένος διέταξε με ύφος Οθωμανού πασά τους παρισταμένους Τούρκους βουλευτές να μην δεχτεί κανείς να πιάσει την κορνίζα με το σκίτσο και ζήτησε από τον Ολλανδό εις άπταιστη τουρκοαγγλική «να βάλει το κάδρο στον ...».
SigmaLive/Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.