4/12/11

«Δεν μας τα λες καλά κ. Σερντάρ»

Αρθρο του Μεχμέτ Λεβέντ στην «Αφρίκα».
ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΥΠΟ
«ΤΟ ΒΡΑΔΥτης απογραφής του 2006 τα συμπληρωμένα έντυπα από τους απογραφείς εστάλησαν αεροπορικώς στην Τουρκία. Εκεί έγινε η καταμέτρηση και από εκεί ενημερώθηκαν οι αρχές της “ΤΔΒΚ” για τα αποτελέσματα. Τότε μας είπαν ότι εμείς δεν έχουμε τους μηχανισμούς για διενέργεια απογραφής, εμείς το αποδεχτήκαμε και στείλαμε τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια στην Άγκυρα. Δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσον τα κοινοποιηθέντα αποτελέσματα ήταν σωστά. Αν όμως έγινε κάποια λαδιά, αυτή δεν έγινε στο νησί. Η Τουρκία δεν μας εμπιστεύεται και για τον λόγο αυτό πιστεύει ότι παραφουσκώνουμε τον πληθυσμό για να παίρνουμε μεγαλύτερη βοήθεια. Αυτό το ομολόγησε και ο αξιότιμος κ. Τσιτσέκ. Ο πληθυσμός που παρουσιάζουμε δεν συνάδει με τη δημογραφική μας δομή. Υπαίτιοι δεν είμαστε εμείς».
Τα παραπάνω είναι δηλώσεις του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς. Οι δηλώσεις αυτές σόκαραν όλους στη βόρεια Κύπρο. Ήταν η εποχή που ο Τσιτσέκ, αναφερόμενος στον πληθυσμό μας, μας δούλευε ψιλό γαζί. Τα λεγόμενα του Σερντάρ έσκασαν σαν βόμβα και όλοι ικανοποιήθηκαν που έστω και αργά έγινε αυτή η δήλωση. Τα σχόλια ήταν: «Ευτυχώς που ο Σερντάρ προέβη στη δήλωση και μάθαμε την αλήθεια Διαφορετικά δεν θα τη μαθαίναμε ούτε μετά από 40 χρόνια». Ενώ η Άγκυρα παρέλαβε, μελέτησε τα έντυπα της απογραφής του 2006 και στη συνέχεια μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της, σήμερα μας δουλεύει ψιλό γαζί και μας ρωτά να της πούμε τον πληθυσμό μας.

Τα όσα δήλωσε ο Σερντάρ στο τηλεοπτικό εκείνο πρόγραμμα αποτελούσαν μια αποστομωτική απάντηση στις δηλώσεις Τσιτσέκ. Χρησιμοποιώ τη λέξη «αποτελούσαν» και όχι «αποτελούν» επειδή άλλαξε τα λόγια του.

Ο πρωθυπουργός της εποχής (2006) Σαμπίτ Σογιέρ διέψευσε από το βήμα της Βουλής τις δηλώσεις του τότε ΥΠΕΞ (2006) Σερντάρ. Ξεκάθαρα ο Σογιέρ είπε: «Ο Σερντάρ ψεύδεται». Ενώ θα έπρεπε να είχαμε την αντίδραση του Σερντάρ στην τόσο προσβλητική διάψευση, ο ίδιος αρκέστηκε στη χλιαρή δήλωση: «Στείλαμε τα έντυπα στην Άγκυρα. Ο Σογιέρ το αρνείται επειδή δεν συνάδουν με την πολιτική του ΡΤΚ. Δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση».

Με τη δήλωση αυτή ανέτρεψε την καλή εντύπωση που είχε σχηματιστεί για το άτομό του. Τι σημαίνει κ. Σερντάρ «δεν θέλω να εμπλακώ στη συζήτηση αυτή»; Αν δεν ήθελες να αποδείξεις τα στραβά, γιατί προέβης στη δήλωση εκείνη; Ποιος σε ανάγκασε να πεις όσα είπες;

Διερωτώμαι μήπως ο Σογιέρ έλαβε διαταγή άνωθεν για να διαψεύσει τα λεγόμενά σου και εσύ έλαβες διαταγή για να μη δώσεις συνέχεια στις αποκαλύψεις σου. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά τη μη αντίδρασή σου στην κατηγορία ότι είσαι ψεύτης.
Μακάρι να συνέχιζες τις αποκαλύψεις σου».
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.