4/12/11

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Κίπρις" 99.000 Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ

99.000 Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ

Τους 99.000 έφθασαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κίπρις" οι Τ/κ που έχουν πάρει πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.Το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σημειώνει ότι ενώ διενεργείται απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα, ο αριθμός των Τ/κ που έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έφθασαν τις 93.308.


Οπως δήλωσε ο κ. Συλικιώτης στην "Κίπρις", μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 οι Τ/κ που έχουν πιστοποιητικό γέννησης της ΚΔ ανέρχονται στους 99.120 και οι Τ/κ κάτοχοι διαβατηρίων της ΚΔ 58.069. Τα καινούργια βιομετρικά διαβατήρια έχουν δοθεί ήδη σε 7.376 Τ/κ.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει νομικό εμπόδιο σε περίπτωση που ένας Τ/κ θελήσει να ζήσει στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Συλικιώτης απάντησε πως εάν κάποιος Τ/κ θελήσει να επιστρέψει στην περιουσία του στο νότο θα πρέπει να κάνει ανάλογη αίτηση. Εάν στο σπίτι του, πρόσθεσε, μένει κάποιος Ε/κ πρόσφυγας, η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο. Εάν οποιοσδήποτε Τ/κ θέλει να νοικιάσει ή να πουλήσει σπίτι στις ελεύθερες περιοχές, αυτό μπορεί να το κάνει και να κατοικήσει, συνέχισε. Ολοι οι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε ο ΥΠΕΣ, μπορούν να επωφελούνται από όλα τα δικαιώματά τους.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/30532

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.