10/4/18

Κράτος παράγκα

Σάββας Καλεντερίδης
Τη δεκαετία του 1990, όταν κορυφώθηκαν οι απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, που είχαν ως σκοπό την αποτροπή της επέκτασης των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας στα 12νμ, η Ελλάδα κατόρθωσε έγκαιρα να «διαγνώσει» τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της γείτονος και προχώρησε σε μια εύστοχη εκτίμηση απειλής από την οποία εξαρτήθηκαν οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί των ενόπλων δυνάμεων και οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τα αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα που θα υποστήριζαν τα εθνικά μας σχέδια και στόχους.
Το 1999, με την υπογραφή της Συμφωνίας του Ελσίνκι, που ήταν ένα σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Τουρκία έδειχνε έμπρακτα ότι η είσοδος στην ΕΕ ήταν πρωταρχικός στόχος της εξωτερικής της πολιτικής, ήταν εθνικός της στόχος, για λόγους που δεν είναι του παρόντος.
Εξ αυτού του λόγου, για να υπηρετήσει αυτόν τον εθνικό στόχο, η Τουρκία, ενώ συνέχισε τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο και ενώ αρνούνταν να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ταυτόχρονα απέφευγε ενέργειες που θα προκαλούσαν ένταση η οποία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια ελληνοτουρκική κρίση, όπως συνέβαινε τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες.
Όλα άλλαξαν το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Ερντογάν είδε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που στελεχώνεται κυρίως από Κούρδους, να λαμβάνει το απίστευτο 13,1% και να καταλαμβάνει 80 από τις 550 έδρες του τουρκικού Κοινοβουλίου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Συρία, όπου οι Κούρδοι με την υποστήριξη των ΗΠΑ είχαν ιδρύσει τρία κουρδικά καντόνια και απολάμβαναν μια ντε φάκτο αυτονομία, οδήγησε στην αλλαγή τω προτεραιοτήτων στους εθνικούς στόχους της Τουρκίας.
Ο στόχος της ΕΕ πέρασε στη δεύτερη ή την τρίτη θέση, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε η αντιμετώπιση του Κουρδικού και τη δεύτερη η ανεξαρτητοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ανακατατάξεις αυτές εκ των πραγμάτων επηρέασαν και τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Οι Βρυξέλλες δεν ήταν πλέον ένας σοβαρός εξισορροπητικός παράγοντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Έτσι, άρχισε η Τουρκία να στέλνει και πάλι ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο και να αυξάνει τη δόση της έντασης και της επιθετικότητας, η οποία σημειωτέον πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στο ενεργειακό παιχνίδι στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και στις ελληνικές θάλασσες.
Για να φθάσουμε στη στροφή της Τουρκίας στη Ρωσία και το Ιράν, λόγω της επιμονής των ΗΠΑ να συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας.
Όμως η εξέλιξη αυτή, που οδήγησε στην επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, περιόρισε τη δυνατότητα των ΗΠΑ να παίζουν έναν εξισορροπητικό ρόλο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ειδικά σε περιόδους κρίσεων, όπως για παράδειγμα σε εκείνη των Ιμίων.
Έτσι η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την επιθετικότητα της Τουρκίας για πρώτη φορά χωρίς να φαίνεται πιθανή η ύπαρξη ενός παράγοντα που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μετατροπή μιας κρίσης σε θερμή συμπλοκή η οποία θα ήταν δυνατόν να κλιμακωθεί και να μετατραπεί σε έναν γενικευμένο ελληνοτουρκικό πόλεμο.
Όμως, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καλό είναι να δούμε τι έκαναν Ελλάδα και Τουρκία αυτά τα 16 χρόνια ηρεμίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η Ελλάδα στην κυριολεξία όχι μόνο αποκοιμήθηκε αλλά ακολούθησε αυτοκτονική πολιτική, αφού υπήρχαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας που εκτός του ότι πήγαιναν για 2-3 ώρες στο γραφείο τους, τα φόρτωσαν όλα στο… γάιδαρο, μείωσαν τη στρατιωτική θητεία και κωλυσιεργούσαν στην...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

14 σχόλια:

  1. Παράλληλα με τα στραβά που έκαναν οι ανίκανοι πολιτικοί ( που κακός δεν τους ονομάζεται ) συνεχώς υποτιμουσαμαι τους Τούρκους !! Αντε τώρα θέλω να συγκρίνουμε αμερόληπτα τους δύο πολιτικούς !! Εγώ προσωπικά για τα δικά μας βόδι. .. ντρέπομαι ! Ο λαός έρμαιο των αυτών των πολιτικών !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη και καλή Ανάσταση του Γένους.
    Χρόνια πολλά στους συντελεστές του Ινφογνώμων και σε όλους τους αναγνώστες του.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το καλό της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι να σας πω,αλλα τετοια καταντια ειναι απεριγραπτη...
    Τετοια αρχοντοχωριατια ειναι πρωτοφανης...
    Θα μας αξιζε,ενοψει των διεκδικησεων εκ μερους της τουρκιας οσον αφορα την ΑΟΖ,να εμπλακουμε οχι σε σημειακες εμπλοκες απλως,αλλα σε σοβαροτερη συγκρουση...
    Ειδαλλως,πολιτικοι,επιχειρηματιες και πολιτες δεν προκειται να βαλουμε μυαλο.
    Καλη ανασταση στο μυαλο μας.
    Καλη λευτερια στους Μητρετωδη και Κουκλατζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η Ελλάδα στην κυριολεξία όχι μόνο αποκοιμήθηκε αλλά ακολούθησε αυτοκτονική πολιτική."

    Α)Από το 1981 άρχισε η υπερχρέωση της χώρας μας. Ατέλειωτος δανεισμός από το εξωτερικό για ψηφοθηρικές παροχές και διορισμούς. Τεράστια διόγκωση του δημοσίου τομέα και χρεοκοπεία πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ακολούθησε η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, ώστε από το 1986 να γίνονται 300,000 περίπου τον χρόνο.
    2)Το 2003 υιοθετούμε το ευρώ χωρίς τις απαιτούμενες προϋθέσεις.
    3)Στα τέλη του 2009 εκτινάσσεται δολίως το δημόσιο έλλειμμα, ώστε το 2010 να μπούμε στο Μνημόνιο 1 και κατόπιν στα Μνημόνια 2 και 3, με υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής μέσω της υπερφορολόγησις.

    Β)Τα εγκλήματα που έγιναν και συνεχώς γίνονται σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα μας είναι πάρα πολλά.
    Που οφείλονται? Σε ανθρώπους που κυβέρνησαν την χώρα και εξυπηρέτησαν, είτε ξένα συμφέροντα, είτε την δίψα τους για εξουσία και χρήματα.
    Ο Ελληνικός λαός έχει ευθύνες? Βεβαίως και το πληρώνει. Έχει τεράστιες ευθύνες διότι δεν ψήφιζε τους καταλληλότερους, λόγω συμφέροντος.

    Γ)Έγιναν εξοπλισμοί την τελευταία 8ετία των Μνημονίων. Όχι βέβαια. Το Α.Ε.Π. της χώρας καταγκρεμίσθη, με τι λεφτά?
    Οι Τούρκοι που την τελευταία 15ετία με χαμηλούς τόνους υπερεξοπλίζονται, έφτιαξαν και τεράστια πολεμική βιομηχανία, απειλούν Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Κύπρο.
    Την πραγματική μας κατάσταση δεν την γνωρίζουν? Ασφαλώς.
    Την ποιότητα της πολιτικής μας ηγεσίας δεν την ξέρουν? Βεβαίως την ξέρουν.

    Δ)Σε μια παρτίδα σκάκι, σημασία έχει ποιός παίζει, τι κομμάτια υπάρχουν στην σκακέρα και ποιά είναι η θέση τους.
    Όταν η πολιτικές μας ηγεσίες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους Αλβανούς ή τους Σκοπιανούς, θα τα βγάλουν πέρα με τους Τούρκους που υπερέχουν ποσοτικά και ποιοτικά και ασφαλώς έχουν ικανότερους πολιτικούς από εμάς?

    Ε)Είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να αποφύγουμε μία νέα εθνική καταστροφή, εκτός βέβαια εάν μας βοηθήσει και σώσει ο Θεός, που η ανόητη άθεη ηγεσία μας μάχεται και περιφρονεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου , σου βάζω Α'

      Διαγραφή
    2. Was Sisifos a hero or an idiot? Everyday doing the same knowing the outcome? Similarly, the Greek people follow orders to try the same recipe hoping for a different outcome.

      Διαγραφή
  5. "Κράτος παράγκα"


    Μπόρα είπες θα περάσει μα ο κόσμος τα `χει χάσει,
    Τα FM και τα κανάλια έχουν σφίξει σαν τανάλια
    κι οι αφίσες φτύνουν μέλι με καρφιά

    Μέσα σ’ όλη αυτή τη δίνη όρθιο πες μου τι θα μείνει,
    σου φωνάζω μα εσύ δε μου μιλάς
    Ψάχνεις για το μεγαλείο που σου `μάθαν στο σχολείο
    κι εγώ ξένος μετανάστης σου Ελλάς...

    https://www.youtube.com/watch?v=8ImKYm1Aoto


    Όχι δεν είμαστε κράτος. Η ύπαρξη του κράτους προϋποθέτει οργάνωση.
    Αυτές τις μέρες διαβάζω το βιβλίο για τον Οτσαλάν για 8η φορά.

    Και ξέρετε κάτι κύριε Σάββα?

    Ανάμεσα σε όλα τα τρελά και παράλογα αυτού του τόπου και των κυβερνώντων του, που έχω διαβάσει ένα πράγμα δεν μπορώ να αποδεχθώ(πέρα από τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης στο θέμα Οτσαλάν) με τίποτα. Ποιο είναι αυτό?!

    Ότι είχαν τον ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε μια ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ, με τομέα ευθύνης του άλλες 6 χώρες της περιοχής, χωρίς ομάδα προστασίας για τον ίδιο, την πρεσβευτική κατοικία και την Ελληνική πρεσβεία. Δεν έχει σημασία που του φόρτωσαν τον Οτζαλάν. Μιλάω για τα δεδομένα απειλής της πρεσβείας χωρίς καν να πήγαινε εκεί ο Οτζαλάν.

    Μου φαίνεται εκτός λογικής, ποτέ δεν μπόρεσα από την ώρα που πρωτοδιάβασα το βιβλίο να το αποδεχθώ αυτό πράγμα. Ποτέ! Ως Έλληνας, ως πολίτης αυτής της χώρας,ένιωσα χειρότερα από βεδουίνος της ερήμου.

    Σε μια χώρα που είχε γίνει σοβαρή τρομοκρατική επίθεση, σε μια αφρικανική χώρα ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να είναι ακάλυπτος, απροστάτευτος απέναντι στον κάθε "πίθηκο".

    Πόσες πρεσβείες της Ελλάδας στον πλανήτη αντιμετωπίζουν τέτοιο επίπεδο απειλής?Από Αφρική μέχρι Ασία? Πόσες (αν κάτσει μια σοβαρή ειδική επιτροπή) θα αξιολογηθούν ότι χρειάζονται ειδική ομάδα ασφαλείας? 10 Ελληνικές πρεσβείες? Πόσα ειδικά εκπαιδευμένα άτομα θέλει η κάθε πρεσβεια το ελάχιστο? 10?

    Πόσα να κοστίζει πια ο κάθε ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός ή ειδικοδυναμίτης? 2.500 ευρώ/μήνα?

    Κάθισα από την πρώτη στιγμή που διάβασα το βιβλίο και έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό

    10 άτομα x 2.500 = 25.000 ευρώ/μήνα

    25.000 ευρώ x 12 μήνες = 300.000 ευρώ το χρόνο

    300.000 ευρώ x 10 πρεσβείες = 3.000.000 ευρώ το χρόνο.

    ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟ για οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλη δύναμη ή υπερδύναμη για να ξοδεύεις 3-4 εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια 10 υψηλής επικινδυνότητας στόχων του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σου! ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ!

    4 Εκατομμύρια το χρόνο για 10 πρεσβείες, δύο ειδικά δωμάτια οπλισμού στην πρεσβεία και την κατοικία του πρέσβη και μία μυστική απόρρητη(κατασκευασμένη από δικό μας πολιτικό προσωπικό με ειδική αποστολή όταν αγοραστεί η κατοικία) έξοδο διαφυγής ασφαλείας από την κατοικία του πρέσβη.
    Ούτε για οπλισμό δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε...οι αποθήκες μας γεμάτες από πιστόλια, περίστροφα ,ούζι, φν, g3, m4,κρότου λάμψης, δακρυγόνα, χειροβομβίδες, κάσκες, κράνη, αλεξίσφαιρα...τα πάντα.

    Όχι δεν έχουμε κράτος κύριοι. Πολλές φορές χαρακτηρίζουμε (πάνω στην αγανάκτηση μας) την πατρίδα μας ως μ@$#@$@##@@. Κάνουμε λάθος. Ακόμα και εκεί υπάρχει οργάνωση, περάστε ορίστε κτλ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάστε εκείνον τον καραγκιόζη τον γιώργο τον παπανδρέου πως χόρευε ο γκιαούρης σαν του γύφτου το αρκούδι, ζεϊμπεκιές στο γάμο της τουρκάλας κόρης του σουλτάνου; Αυτά είναι τα καλά της γιαλαντζί δημοκρατίας και της μεταπολιτευτικής μπασταρδεμένης παιδείας των Ελλήνων. Χαρίζει γέλιο στους εχθρούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιχάλης Ρέππας: «Η Ελλάδα είναι μια παγίδα για όλους!!!»

    Οπότε... Να οργανωθούμε ρε παιδιά!

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26/2/2006
    Μετά προκήρυξη και αυστηρή κρίση φακέλλων υποψηφίων το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επέλεξε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγάλης αεροπορικής βιομηχανίας TUCAS AEROSPACE INDUSTRIES (TAI) τον Άγγλο Μηχανικό κ. JERRY JONES. DEFENCE NEWS/5 Οκτ. ‘98

    Το 50% των αντισταθμιστικών (ΑΩ) θα είναι υποκατασκευαστικό έργο στη βιομηχανία μας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ (Συνέντευξη – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ/Φεβρ. ’99)

    Τρία πουλάκια κάθονταν και ρώταγαν τον Σμπώκο... χαχαχα!

    Υ.Γ. 817 ανυπόγραφους φακέλους και πολλές εκκρεμότητες άφησε ο Παναγιωτόπουλος στον Αβραμόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω πως ήταν ποτέ μέσα στα σχέδια και στους στόχους της Τουρκίας πάντως η είσοδος της στην ευρωπαϊκή ένωση (εδώ που τα λέμε δεν χάνει και τίποτα, είδαμε και εμάς που είμαστε μέλη της την κατάντια μας) απλά όλο αυτό ήταν μια ωραία "μηχανή" να αποκοιμίζει τους πάντες Έλληνες και ευρωπαίους, κάνοντας τους να νομίζουν πως έχει τέτοιο στόχο, ενώ στην ουσία ο μόνος στόχος της πάντα ήταν εκείνος της ανάληψης ρόλου περιφερειακής υπερδύναμης, για τον οποίο άρχισε να δουλεύει πυρετωδώς ειδικά από την ανάρρηση στην εξουσία του Ερντογάν το 2002 και μετά και παράλληλα να έχει τις προνομιακές σχέσεις που την συνέφεραν με την ευρωπαϊκή ένωση και όλα αυτά έχοντας πάντα απέναντι της διαχρονικά ανίκανες ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, ηγεσίες - μαριονέτες του ξένου παράγοντα και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ρολος της ΕΕ σε ολο αυτο,θα πρεπει να τονιστει και να διευκρινιστει ποιο σκοπο ειχε και απο μια πολιτικοοικονομικη ενωση εχει διαμορφωθει σαυτο το γερμανικο συνοθηλευμα.Καπου το οτι μπηκαμε στην ΕΕ και βρεθηκαμε μεσα στα ισχυροτερα κλαμπ της δυσης αμυντικα και οικονομικα,μας κοιμησαν,ως λαο απο τους κακους χειρισμους των πολιτικων πασοκ και νδ που δεν προειδαν,ωστα να προετοιμασουν τον ελληνισμο για την ωρα της κρισης.Εχω την εντυπωση οτι πολλα χρηματα πηγαν χαμενα και σε τσεπες, αντι στην Ελλαδα και σε καλυτερες και αποδωτικοτερες συνθηκες ζωης,για τους πολιτες.Η ΕΕ παντως σε ορισμενους τομεις για να μην πω στους περισσοτερους μας εκανε κακο,οπως στον αγροτικο τομεα οπου και μας αχρηστευσε,οπως στον βοτεχνικο και βιομηχανικο φτανοντας μια Ελλαδα που ανθουσε οικονομικα πριν την μεταπολιτευση να καταληξη επετης στην Ευρωπη.ο αυτο ξεκινα απο την αρχη της μεταπολιτευσης και ειναι ενα γενικοτερο σχεδιο για την φτωχοποιηση και παρακμη της Ελλαδας και των Ελληνων εναντι των σχεδιων αμερικης,ευρωπης,τουρκων.Μιλω για ν.τ.πραγματων και τα ρεστα.Καλο παντως θα ηταν να γινοταν μια ανασκοπηση της πορειας του καθε πρωθυπουργου να δουμε τα λαθη της πολιτικης του και να τα κρινουμε.Αλλα βλεπεις ο τυπος και οι δημοσιογραφοι δεν ασχολουνται με ουσι δη πραγματα τα οποια θα βοηθουσαν σε εικονα.διευθυνση και κατευθυνση της χωρας μας στην Ευρωπη.Ολοι οιι πολιτικοι αντι να κρινονταιβρισκονται υπο προστασια και στο απυροβλητο,ωστε να μην εχουν πολιτικο κοστος και να διδεται η εντυπωση πως ολα τα εχουν καλα καμωμενα.Δεν εινα ομως ετσι τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι δεν θελετε να αντιληφθειτε πως στο προτεκτορατο-Ελλαδα δεν θα επετρεπαν ποτε τα αφεντικα (οι Αγγλοσαξωνες κατα κυρο λογο) να αναδυθουν ικανες ηγεσιες. Ουτε στη πολτικη ουτε στο στρατο μεταξυ αλλων. Τη σημερινη καταντια την ειχαν σχεδιασει προσεκτικα. Στις δουλειες σας δεν ειδατε πως γινονται οι επιλογες?????? Κυρια αποστολη αυτης της ξεφτιλας ειχαν οι διαφορες στοες στις οποιες ανηκον αυτοι που ανεβαιναν κοινωνικα και οικονομικα (και δωθε πανε οι αλλοι). Τι μιζα επεσε στα εξοπολιστικα? πανω απο 20 δις!!!!! Εκτος απο τον Ακη (που αγορασε Ρωσικα και τιμωρηθηκε) , ειδατε να παθει τιποτα ο Γιαννος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην χαζοχωριατλε αστικη ταξη της χωρας...ειναι μεγαλη τιμη να σε επιλεγει ο κατακτητης δυναστης για....εργοδηγο στο χωραφι του την χωρα...σε βαζει και σε μια στοα....και νιωθεις ...αεροπλανο...λες βρε γαμωτο απογειωθηκα...ποιος με πιανει....τι τιμη !! Μετα αποχωριζεσαι απ την βαρυτητα..πετας....μεθας....κι οπως ολοι οι σουρωμενοι ...λες και πραττεις οτι μαλακ@ια σουρθει...αφου νιωθεις πιο ...ισιος απ τον δυναστη...ξεχωριστο φρουτο....κοιτας και τους κατω σαν μηρμηγκια....απο ψηλα....και τακτοποιεις την ψυχη σου...με την ηδονη της ελειψης βαρυτητος....Ζεις ετσι καμμια σαρανταρια χρονια...αφηνεις στα παιδια σου ...ναχουν να τρωνε πεντε γενιες...και φευγεις απ την ζωη....πονταρωντας....οτι εκει που θα πας μετα....παλι κοροιδα θα τους πιασεις...παλι εργοδηγος θα γινεις....Αλλα εκει ...δεν ειναι κοροιδα.....σε περιμενουν....κι αυτη την φορα...θα σου πουν .." εισαι βλακας...εζησες 40 χρονια καλα...αλλα εδω σαραντα χρονια ειναι μονο ενα δευτερολεπτο....εχουμε σκοπο να σε...σκισουμε σαραντα δις χρονια δικα μας...." ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα επίκαιρος ο στίχος του Διονύση Σαββόπουλου (από το 1975):

    «...όλη η Ελλάδα, ατέλειωτη παράγκα…»... Την χώρα πάντως, «δεν την φύλαξε»!!!

    Να θυμηθούμε μόνο την προσωπική πορεία του «Νιόνιου», που ξεκίνησε αναρχικός, πολέμιος της στράτευσης, της «Πατρίδας-Θρησκείας-Οικογένειας», για να καταλήξει λίγα χρόνια μετά, αυτός ο αστράτευτος και ο άπατρις, να «υπογράφει δήλωση νομιμοφροσύνης», να γυρίζει τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τυλιγμένος με το πανί της σημαίας, να κατεβάζει από αερόστατα «Καλομοίρες» στο Ολυμπιακό στάδιο, να μη χάνει ευκαιρία, όταν συναντά «μικρόφωνο» να βγάζει «δεκάρικους» επί παντός επιστητού. Ο γνωστός Σαββόπουλος. Ο Θεός να σε φυλάει απ΄αυτούς τους ανθρώπους (επώνυμους και ανώνυμους). Τη χώρα πάντως, δε τη φύλαξε. Αυτοί ΟΛΟΙ μαζί τη βουλιάξανε...

    ΠΗΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.