9/4/18

Νέοι ψηφοφόροι, μαντέψτε τίνος κόμματος!!! Yπερδιπλασιάστηκαν τα άτομα που πήραν ελληνική ιθαγένεια μέσα σε ένα χρόνο

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Την ελληνική ιθαγένεια πήραν το 2016 συνολικά 33.210 άτομα, 138% περισσότερα σε σχέση με το 2015 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Εξ αυτών, το 86% ήταν Αλβανοί πολίτες, το 1,5% Ουκρανοί και το 1,2% Ρώσοι.
Συνολικά, το 2016, περίπου 995.000 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από 841.000 το 2015 και 889.000 το 2014) εκ των οποίων το 12% ήταν πρώην πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ, ενώ η πλειοψηφία ήταν πολίτες χωρών εκτός ΕΕ ή απάτριδες.
Η μεγαλύτερη ομάδα που έλαβε υπηκοότητα ήταν πολίτες του Μαρόκου (101.300 άτομα, εκ των οποίων το 89% απέκτησε την ιθαγένεια της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας), πολίτες της Αλβανίας (67.500, το 97% των οποίων απέκτησαν την ιθαγένεια της Ιταλίας ή της Ελλάδας), πολίτες της Ινδίας (41.700, το 60% των οποίων απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα), πολίτες του Πακιστάν (32.900, από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς έλαβαν βρετανική υπηκοότητα), Τούρκοι πολίτες (32.800, περισσότεροι από τους μισούς εκ των οποίων απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα) και Ουκρανοί πολίτες (24.000, εκ των οποίων το 60% απέκτησαν τη γερμανική, ρουμάνικη, πορτογαλική ή ιταλική υπηκοότητα).
Οι Ρουμάνοι (29.700) και οι Πολωνοί (19.800) ήταν οι δύο μεγαλύτερες ομάδες πολιτών της ΕΕ που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους. Όλα τα κράτη μέλη –πλην τριών– χορήγησαν ιθαγένεια σε περισσότερα άτομα το 2016 από ό,τι το 2015. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Κροατία, στην Ελλάδα (ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε από 13.933 σε 33.210 ή + 138%) και στη Μάλτα.

8 σχόλια:

  1. Ιθαγένεια. .... Ξέρεις τι σημαίνει Ιθαγένεια !! Αυτά τα παιδιά αύριο θα σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό !!! Στρατιωτικοί, Αστυνομία, Δικαιοσύνη. . Μην αντιδρά κανένας από εσάς. .. βόδια !!!! Αύριο τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας θα τα βρουν μπροστά τους , αλλά θα είναι αργά! ! Καλόν ύπνο! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν εἶναι νομίζω συνταγματικῶς ἀνεκτό, νά ἔχουν δικαίωμα ψήφου ὅλοι αὐτοί, οἱ προσφάτως ἀποκτήσαντες τήν Ἑλληνική ἰθαγένεια ἀλλοδαποί, καί νά μήν ἔχουν δικαίωμα ψήφου οἱ Ἕλληνες ὁμογενεῖς.
    Διότι, ἔτσι ἀλλοιώνεται τό ἐκλογικό σῶμα καί ὁ ἴδιος ὁ Ἑλληνικός λάος.
    Ντροπή πιά!
    [Ἄ! Θυμηθεῖτε καί τό ἄρ. 1 τοῦ Συντάγματος, ποὐ λέει ὅτι ὅλες οἱ ἐξουσίες πηγάζουν ἐκ τοῦ λαοῦ καί ἀσκοῦται ὑπέρ αὐτοῦ καί τοῦ ἔθνους, ὅπως νόμος (ὀφείλει νά) ὁρίζει].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΙΟΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρεπει καπως να αποκτησει περισσοτερους ψηφοφορυς αν θελει να παραμεινει στην εξουσια στις ερχομενες εκλογες. Η ιθαγενεια ειναι ενας τροπος. Οι ομογενεις οχι.
      Υπερανω ολων η καρεκλα.....

      Διαγραφή
  3. Παγκόσμια πρωτοτυπία!!Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ.
    ΠΑΡΝΟΜΕΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ .
    Θα φύγουν όσοι πήραν την ψευτοιθαγένεια με ελαφρα πηδηματάκια.
    Οι δε πολιτικοί στο Γουδί για ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτικοι μας θα δικαστουν ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα
    Υπόμνημα 40 ακαδημαϊκών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Τζαμί, το Αντιρατσιστικό και τη Λαθρομετανάστευση
    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αναστραφεί μόνο με την ανάληψη των ευθυνών του από το λαό, με την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος για την περίοδο του αίσχους των μνημονίων και για την προγενέστερη φυσικά της ρεμούλας και όλα αυτά με την ανάδειξη εθνικής πατριωτικής ηγεσίας, εγώ προσωπικά δεν την βλέπω να υπάρχει πουθενά πάντως αυτή η ηγεσία, οπότε όλο αυτό θα συνεχιστεί και κανείς δεν μπορείς να προφητεύσει με ακρίβεια την κατάληξη...

      Διαγραφή
  5. Ολες οι ιθαγενοποιησεις ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ την στιγμη που ΕΚΚΡΕΜΕΊ ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥ νόμου απο το 2015!!
    Οσοι πηραν ελληνοποιηση ΘΑΘΑ Τ ΧΆΣΟΥΝ διοτι ο νομος ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ολα αυτα τα προοδευτικα γινονται εφικτα ΜΟΝΟ με την δημοκρατια ΣΑΣ, "αγαπητοι" μου δημοκρατες....

    Επι δημοκρατικο καθεστως, βομβαρδισαν οι "συμμαχοι" πολιτικους στοχους στον Πειραια.
    Επι δημοκρατικου καθεστως η αγγλια απαγχονιζε Κυπριους αντιστασιακους.

    ΖΗΤΩ η δημοκρατια, για μια Ελλαδα χωρις Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.