9/4/18

Αυτό λέγεται κρύο ντουζ - Λαβρόφ: Nα παραδοθεί ο έλεγχος του Αφρίν στην κυβέρνηση της Συρίας

Ούτε ίχνος χημικών δεν βρήκαν οι ειδικοί μας λέει ο Ρωσος ΥΠΕΞ

«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης»
Τα αεροπορικά πλήγματα που στόχευσαν νωρίς σήμερα το πρωί μια στρατιωτική βάση του καθεστώτος στο κέντρο της Συρίας, την ευθύνη για τα οποία η Δαμασκός και η Μόσχα επιρρίπτουν στο Ισραήλ, συνιστούν μια «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου το συριακό καθεστώς κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ανταρτών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.
«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου (...) Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε.
Πρόσθεσε δε σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ πως το Αφριν θα πρέπει να επιστραφεί στην κυβέρνηση της Συριας, δήλωση που αν μη τι άλλο δείχνει και με ποιες προθέσεις θα κινηθούν οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
«Ο Ερντογαν δεν δήλωσε ποτέ ότι επιδιώκει την κατάληψη του Αφριν» πρόσθεσε ο Λαβρόφ επι του θεματος.
Καθημερινή της Κύπρου

7 σχόλια:

  1. They must be fooling themselves if they believe that Turkey will withdraw from Afrin.
    The Russians allowed the Turks to invade Afrin. Wherever the Turks take over foreign territory, they will never leave. Look at Cyprus. They are still there.
    Let's see how smart the Russians were to let down the Kurds and the Turks in Syria.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με δηλώσεις και ευχές ποτέ δεν επέστρεψαν τίποτα από ότι είχαν αρπάξει οι Τούρκοι σύμφωνα με τα όσα διδάσκει η ιστορία παλαιά και πρόσφατη (Κύπρος 1974)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ρώσοι δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν το Αφρίν. Τότε όμως γιατί επέτρεψαν την κατάληψή του;

    Οι πιθανοί λόγοι είναι πολλοί:

    1) Μακράν σημαντικότερη και επιβλαβέστερη για τα ρωσικά συμφέροντα ήταν η ολοσχερής πρόσδεση των Κούρδων στους Αμερικανούς. Η υπονόμευση της κουρδο-αμερικανικής συμμαχίας ήταν μείζονος σημασίας. Ήδη οι δυνάμεις του SDF αρχίζουν να έχουν προβλήματα στη νοτιοανατολική Συρία με το ISIS, που φυσικά εξυπηρετούν Ρωσία και Άσαντ.

    2) Η Ρωσία ήταν εξαρχής σε win-win situation, διότι εάν οι Αμερικανοί τελικά έμεναν πιστοί στη συμμαχία με τους Κούρδους, θα καθίστατο οριστική η ρήξη τους (των Αμερικανών) με τους Τούρκους. Προς το παρόν, πάμε με αυτό το σενάριο, κατά πώς φαίνεται.

    3) Η παράνομη κατοχή του Αφρίν από τους Τούρκους είναι πια ένα είδος μέσου πίεσης έναντι των Τούρκων, που οι Ρώσοι είναι προφανώς διατεθειμένοι να χρησιμοποιούν ανάλογα με τη στάση της Τουρκίας σε διάφορα θέματα.

    4) Τι μπορεί να είναι σημαντικότερο του Αφρίν σήμερα; Μα οι συνθήκες τρίτου ΠΠ που προετοιμάζουν τα πληγωμένα γεράκια στην Ουάσιγκτον. Η καταφανώς ψευδής ή στημένη ως προβοκάτσια χημική επίθεση στη Δούμα και η συλλογική αντίδραση όσων έψαχναν αφορμή για να αντιδράσουν, δείχνει ότι βιώνουμε καταστάσεις "παγίδας Θουκυδίδη".

    Διότι ειδικά μετά τις αναγγελίες Πούτιν για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ρωσίας στον τομέα του πυρηνικού της οπλοστασίου, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη τελμάτωση της Δύσης (π.χ. σε σχέση με το "γιοφύρι της Άρτας" F-35), φαίνεται ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία ότι σε μερικά χρόνια οι μη δυτικές χώρες (Ρωσία, Κίνα, Ιράν και πιθανώς και άλλες) δεν θα μπορούν πια να αντιμετωπισθούν στρατιωτικά.

    Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα πρέπει να τις χτυπήσουν τώρα. Άρα, οι συνθήκες προετοιμασίας του Γ΄ ΠΠ που βιώνουμε, ίσως και να είναι πραγματική προετοιμασία ενός τέτοιου πολέμου.

    Ας προσευχηθούμε να επικρατήσει η σύνεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το...σχισμα αρχισε....η ρωσια επελεξε...αφου εκανε μια δουλεια....η επιλογη ειναι Ασσαντ.....ειδικα αν οι παραφρονες χτυπησουν σημερα την Συρια
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερντογάν λέει θα φύγω όποτε θέλω εγώ. Επίσης οι κατηγορίες για χημικά στην συγκερκριμένη χρονική στιγμή πολύ περίεργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρη Κ. Το *παραφρονες* τελειο. Τη θεση ματ η τη δεχεσαι η αυτοκτονεις. Ευχομαι εκει κατω στη φωλεια του κουκου να βρεθει καποιος γνωστικος να τουε πει σε ποια θεση βρισκοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ.Κομνηνος εχει μια εξαιρετικη αναλυση...ενος ανδρος με νοημοσυνη...οτι κανουν οι ρωσοι....μα οτι.....το κανουν για να κερδισουν ...χρονο.Θελουν λιγο μολις...Οπως σωστα λεει ο κ.Κομνηνος....το ιδιο κανει και η Κινα.Γιαυτο φαινονται παραλογα οσα κανουν.Οχι δεν ειναι χαζοι.Κι οι παραφρονες το ξερουν...και βιαζονται. Ολα αυτα τα ξερει κι ο ....Θεος...Μενει να δουμε πως θα τα τακτοποιησει ο Θεος...Θελει ναρθει ο μεσαιωνας ξανα ?? Δεν νομιζω....Θελει να καταργηθει η λεξη ...αληθεια ?? Διοτι οι παραφρονες πια λενε 1000 ψεμματα το δευτερολεπτο....Δεν νομιζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.