24/1/09

Αμυντικές Βολές...

Επιμέλεια: Λουκάς Δημάκας

Π.Ν.: Αγορές-μαμούθ το 2009
ΛΟΙΠΟΝ, έχουμε και λέμε: Εντός του Ιανουαρίου, άντε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, βγαίνει «στον αέρα» ο διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια 5 Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαιώνει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και αν δεν γίνει θα οφείλεται σε… «πολιτικό δάκτυλο», τουτέστιν πολιτική επιλογή του υπουργού κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Συνεχίζουμε: Σε ένα τρίμηνο –ως τον Μάρτιο - Απρίλιο δηλαδή– θα έχει λυθεί το θέμα του «υποβρυχίου που γέρνει». Οι Γερμανοί έκαναν τις διορθώσεις που έπρεπε, το Ναυτικό παρακολούθησε τις δοκιμές –που ήταν εντός αποδεκτών ορίων– και τώρα, αφού έγινε η πιστοποίηση του «Παπανικολής» από
την αρμόδια γερμανική υπηρεσία, απομένει η τροποποίηση της σύμβασης και η παραλαβή του πρώτου, τύπου «214». Θα ακολουθήσει η διόρθωση και των υπολοίπων τριών υποβρυχίων που ναυπηγήθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Και νέα υποβρύχια «209»
ΤΑ «ΗΡΕΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού για το 2009 θα έχουν, λένε, διάρκεια... Όλα είναι έτοιμα ώστε να αλλάξει η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των δύο εναπομεινάντων υποβρυχίων «209» και αντί για «λίφτινγκ» οι Γερμανοί θα μας δώσουν, άνευ πρόσθετου κόστους, δύο νεότευκτα «209», αλλά με αναερόβια πρόωση. Προϋπόθεση η άμεση καταβολή 108 εκατ. ευρώ που τους χρωστάμε (δεδουλευμένα).

Πάρε - δώσε(;) με ΗΠΑ
ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ έχει και άλλα: Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και οι οιωνοί λένε ότι θα φέρει πίσω και το «ΟΚ» του USNAVY για παραχώρηση (σε καλή τιμή, ίσως και δωρεάν) τριών ακόμη μεταχειρισμένων ναρκοθηρευτικών τύπου OSPREY. Το τι θα μας ζητήσουν οι ΗΠΑ θα το μάθουμε… μετά!

Διαγωνισμός ή ανάθεση;
ΟΙ ΕΞΙ ΝΕΕΣ φρεγάτες έχουν και αυτές… σαλπάρει, καθώς το ΓΕΝ έστειλε στη ΓΔΕ τις προδιαγραφές και περιμένει αποφάσεις –από μέρα σε μέρα– για το αν θα γίνει διαγωνισμός ή διακρατική συμφωνία (απευθείας ανάθεση). Οι προδιαγραφές είναι «ευρύχωρες» και χωράνε όλοι (Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Ισπανοί, Δανοί, Νορβηγοί κ.ά.). Για την ηγεσία του και τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στόλου κάνουν όλες –πλην μίας…

3 ή 4 Χόβερκραφτ;
ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ θέλει, λέει, και η ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη συμφωνία με τους Ρώσους για την υποστήριξη των 4 αερόστρωμνων Zubr. Με βάση αυτήν και καθώς ένα Χόβερκραφτ είναι ήδη κανονικά σε υπηρεσία, τα επόμενα δύο θα είναι έτοιμα εντός του 2009 (Μάιο και Σεπτέμβριο), ενώ για το τέταρτο υπάρχει ασάφεια. «Θα δούμε» λένε και ελπίζουμε να μην εννοούν ότι θα το «κανιβαλίσουν» για να φτιάξουν τα άλλα. «Διότι», λένε άλλοι ναύαρχοι, «μετά δεν αποκτάς εύκολα άλλο σκάφος…»

Τορπίλες για «3»
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ κάθε «μενού» έχει πολλά «πιάτα» να σας πούμε –όπως μας είπαν και εμάς δηλαδή– ότι το θέμα των τορπιλών για τα υποβρύχια «214» θα λυθεί με νέο διαγωνισμό. Ως υποψήφιοι υπολογίζονται οι Γερμανοί (που η τορπίλη τους φοριέται αμέσως στο σύστημα), οι Ιταλοί και οι Αμερικανοί, που πρέπει να συμπεριλάβουν στην πρόταση και το κόστος της διασύνδεσης/ολοκλήρωσης.

Το «επιδόρπιο»
ΚΟΥΡΑΓΙΟ, δεν τελειώσαμε, έρχεται το «επιδόρπιο»: Ώθηση θα δοθεί εντός του 2009 και στο πρόγραμμα απόκτησης Πλοίου Διασώσεως Υποβρυχίου –στο πλαίσιο αυτό έγινε πρόσφατα και η πρώτη άσκηση επικάλυψης υποβρυχίου στον βυθό και εντοπισμός του στην Αίγινα. Παράλληλα, επαναπροωθείται, από καλύτερη αφετηρία, η μελέτη εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ώστε να ξεκινήσει το «λίφτινγκ» το 2011. Τέλος, αν και η σύμβαση υπογράφηκε στα τέλη του 2008, η υλοποίηση αρχίζει ουσιαστικά το 2009: πρόκειται για τη σύμβαση για τη ναυπήγηση άλλων δύο πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με βρετανική τεχνολογία.

Η θέα της Σαλαμίνας
ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ κατατοπιστικούς και διαβασμένους για τα του «εξοπλιστικού μενού» του Π.Ν., προέκυψαν από φιλική συζήτηση με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γ. Καραμαλίκη, και άλλα μέλη του ναυαρχείου σε εορταστικό δείπνο για το νέο έτος, στο φιλόξενο Οίκημα του Αρχηγού με την καταπληκτική θέα προς όλο τον δίαυλο της Σαλαμίνας!

Πατάει γκάζι και ο Στρατός...
ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ Leopard 2 Hel και πυροβόλα –M109 και PzH– είναι απ’ ό,τι φαίνεται τα προγράμματα που θα «τρέξουν» πρώτα στο ΓΕΣ, με επόμενα τα ρωσικά TOMABMP-3F. Για τα πρώτα ο διεθνής διαγωνισμός θα βγει στον αέρα μόλις φθάσουν στη ΓΔΕ οι τεχνικές προδιαγραφές από το ΓΕΣ. Σε αυτό το στάδιο πάντως έχουν αρχίσει ψίθυροι για κάτι περίεργες ιδέες που κυκλοφορούν στην επιτροπή για τις προδιαγραφές. Ιδέες που αφήνουν χαραμάδες και για παλαιάς τεχνολογίας βλήματα… Είναι δυνατόν να είναι έτσι;
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα Μ-109, οι Αμερικανοί έδωσαν τελικά άδεια στους Γερμανούς να μας τα δώσουν αφού και εμείς δεχθήκαμε κάποιους όρους τους όσον αφορά το στάτους του οπλισμού που έχουμε στην Κύπρο… Το πακέτο του ΓΕΣ έχει και αγορά αριθμού μεταχειρισμένων αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH.

Kαι «Μπαμ» –άλλου τύπου– για τα πυρομαχικά
ΤΟ «μπαμ» πάντως, όσον αφορά τα πυρομαχικά των Leopard 2 Hel, θα ακουστεί για τα ΕΑΣ και την υποτιθέμενη δυνατότητά τους να αναλάβουν εγκαίρως τη συμπαραγωγή.
Όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα πράγματα της ΕΑΣ πολύ σύντομα «θα σκάσει» μεγάλο θέμα για το εργοστάσιό της στην Ελευσίνα και τη σχετιζόμενη με αυτό επέκταση των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), για κάποιες συμφωνίες που λέγεται ότι έχουν γίνει χωρίς να δημοσιοποιηθούν κ.λπ., κ.λπ.
Ήδη η ΠΑΣΚΕ έβγαλε ανακοίνωση με πολλά υπονοούμενα και αναφορές σε νέο «σκάνδαλο Βατοπεδίου»…

«Διάσωση» και για την Αεροπορία
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ και στην –αδικημένη σε αυτή τη φάση– Πολεμική Αεροπορία, φαίνεται ότι προς το παρόν ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων είναι μόνο τα 15 ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης και τα 2 SuperPuma για τον ίδιο σκοπό που εκκρεμούν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι’ αυτό η αναγκαιότητα απόκτησής τους έχει γίνει κατανοητή πολύ καλά και από τη ΓΔΕ, η ηγεσία της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, όταν ερωτάται για τα μεγάλα προγράμματα (μαχητικά, φρεγάτες, εκπαιδευτικά αεροσκάφη κ.ά.) παραπέμπει στην κυβέρνηση…

Χωρίς «καπέλο» ο αμίαντος
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΣ με το 2008 είναι τα κονδύλια του προϋπολογισμού του 2009 για αντικαταστάσεις σκεπών αμιάντου σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1,2 εκατ. ευρώ που όμως δεν φθάνουν για να ολοκληρωθούν οι αντικαταστάσεις σε κτήρια, πολλά εκ των οποίων είναι καθημερινής χρήσης από τους στρατευμένους. Πάντως, ενώ τα κονδύλια για τον αμίαντο έμειναν σταθερά, ο γενικός προϋπολογισμός του ΥΕΘΑ είναι αυξημένος κατά 4,5%!

Εξαγωγική επιτυχία εν όψει για ΕΑΒ
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ γράψαμε για τις επικείμενες(;) παραγγελίες που θα κάνουμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ας καταγράψουμε και μία επικείμενη(;) παραγγελία που θα κάνουν ξένοι στην ΕΑΒ. Πρόκειται για ανάθεση στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία από τη Lockheed της κατασκευής τμημάτων του κορμού τους σκάφους του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 J. Οι συζητήσεις που έχει ξεκινήσει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Τάσος Φιλιππάκος από την άνοιξη του 2005 έχουν προχωρήσει πολύ τελευταία και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Μάλιστα, σχετική αναφορά στο πρόγραμμα έκανε «στο πόδι» και ο αντιπρόεδρος της Lockheed κ. Ντένης Πλέσσας στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της εταιρείας. Το ύψος της σύμβασης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 50 ως 100 εκατ. δολάρια για 5 χρόνια. Είναι πολλά τα λεφτά… Τάσο!
«Πάμε Γάζα»
ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ η Αθήνα και με τη βούλα του ΚΥΣΕΑ τη συμμετοχή της χώρας μας στη συγκρότηση ειρηνευτικής δύναμης που θα επιβλέπει την εκεχειρία Ισραηλινών - Παλαιστινίων στη Γάζα όταν αυτή επιτευχθεί. Σχετικές βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει στο ελληνικό Πεντάγωνο σε πολιτικό και σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας Διεθνούς Δύναμης σε δήλωσή της. Για τη μορφή της δύναμης, το αντικείμενο, το εύρος των αρμοδιοτήτων και κυρίως ποιος θα είναι ο φορέας (ΝΑΤΟ, Ε.Ε. ή άλλος) οι συζητήσεις είναι σε πολύ αρχικό επίπεδο. Πάντως η Τουρκία έχει αναπτύξει αρκετή κινητικότητα στο θέμα και από ορισμένες πλευρές προβάλλεται για επικεφαλής της αποστολής.

Σαν μας κοιτάς από ψηλά
ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ τα τουρκικά κατασκοπευτικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τύπου Heron που έχουν αγοραστεί από ισραηλινή εταιρεία. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα δύο πρώτα συστήματα έχουν εγκατασταθεί στη βάση Μπάτμαν –εντός του 2009 το Ισραήλ δεσμεύεται συμβατικά για την παράδοση άλλων 8 UAVHeron. Παρά τις καθυστερήσεις το πρόγραμμα φαίνεται ότι προχώρησε και άρχισαν κανονικά οι παραδόσεις. Εμείς τι κάνουμε στον τομέα των UAV; Αρκεί η λύση που υπάρχει μέχρι σήμερα; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε πιο συστηματικά για πολλαπλασιαστές ισχύος;

Πράσινο φως για το Σωματείο Αξιωματικών
ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΤΕΛΙΚΑ η λειτουργία του αστικού σωματείου με την επωνυμία Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων που ίδρυσαν στελέχη και των τριών κλάδων. Μετά την αρχική έγκριση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κατέθεσε έφεση και στη συνέχεια αίτηση αναστολής εκτελέσεως της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως. Παρέμβαση κατά του συνδέσμου έκανε και το ελληνικό Δημόσιο. Η αίτηση αναστολής απερρίφθη.
Σκοπός του σωματείου –που δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας– είναι μεταξύ άλλων η επαγγελματική και κοινωνική εξύψωση των μελών του, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η μελέτη και εισήγηση μέτρων για την προαγωγή της επαγγελματικής τους επάρκειας, η διοργάνωση επιμορφωτικών συνεδρίων και η δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών του σωματείου και των οικογενειών τους. Ας ελπίσουμε ότι το απλό, αστικού τύπου, σωματείο θα αφεθεί ανενόχλητο να κάνει το έργο του…

«Κυνήγι» πειρατών και στην ξηρά
ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ έχουν να αντιμετωπίσουν έναν επιχειρησιακό «πονοκέφαλο» με το νέο έτος: το αν η Ελλάδα θα πάρει μέρος –και με ποιον τρόπο– σε καταδρομικές επιχειρήσεις καταστροφής των βάσεων των Σομαλών πειρατών στην ξηρά. Το «πράσινο φως» που ήδη άναψε ο ΟΗΕ στους συμμάχους της «αντιπειρατικής» εκστρατείας άναψε… φωτιές και στα μπατζάκια του κ. Μεϊμαράκη. Και αυτό καθώς η ευρωπαϊκή αρμάδα που επιχειρεί στην περιοχή έχει Έλληνα διοικητή αυτή την περίοδο (Α. Παπαϊωάννου), ενώ στις τάξεις της περιλαμβάνεται και η φρεγάτα «Ψαρά».
Πάντως οι Αμερικανοί ετοιμάζονται ήδη για να αντιμετωπίσουν τον «πονοκέφαλο» μόνοι τους –στέλνουν ειδικό πλοίο υποστήριξης επιχειρήσεων που φέρει αρκετές εκατοντάδες κομάντος… Οι Ρώσοι από την πλευρά τους είναι διατεθειμένοι να στείλουν κι αυτοί κομάντος στην περιοχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα strategypage.

Δωρεά «χακί» νοσοκομείου στην Αλβανία
ΔΩΡΗΘΗΚΕ στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ο ιατρικός εξοπλισμός του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αργυροκάστρου που χτίστηκε, εξοπλίστηκε και λειτούργησε πλήρως επί τεσσεράμισι χρόνια με Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές και με ελληνική ευθύνη και χρηματοδότηση. Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, το εν λόγω πρόγραμμα, που άρχισε με συμφωνία των δύο χωρών το 2002, έχει κοστίσει στον προϋπολογισμό του ελληνικού Πενταγώνου περίπου 12 εκατ. ευρώ. Το υλικό που χαρίστηκε κοστίζει 995.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία 40.000 στρατιωτικοί και πολίτες (ποσοστό 30% Έλληνες της μειονότητας), νοσηλεύτηκαν 7.000 ασθενείς και χειρουργήθηκαν 1.100, ενώ έγιναν 250.000 αιματολογικές, βιοχημικές, ακτινολογικές κ.ά. εξετάσεις.
Αλήθεια, ζήτησαν οι στρατηγοί του ΓΕΕΘΑ από τους γείτονες Αλβανούς, οι οποίοι θα λειτουργούν πλέον με ευθύνη τους το νοσοκομείο, να εξετάζουν δωρεάν τους Έλληνες της Αλβανίας; Ή το παίζουμε «άρχοντες» με «ξένα κόλλυβα» –δηλαδή με τα λεφτά από τη φορολόγησή μας;

Έπιασαν «δουλειά» Έλληνες ταγματάρχες σε αφγανική μονάδα
ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΗΔΗ την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή καθοδήγηση ενός τμήματος του 201 Σώματος Στρατού του Αφγανιστάν, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από την Καμπούλ, τρεις Έλληνες ταγματάρχες μαζί με Αμερικανούς συναδέλφους τους. Με την αναδιοργάνωση της ISAF είναι ακόμη άγνωστο αν θα αλλάξει και το στάτους των αξιωματικών/εκπαιδευτών. Πάντως η ελληνική μονάδα θα μεταβεί από την Καμπούλ στο Χερότ υπό ιταλική διοίκηση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και πρόγραμμα εισφοράς μεγάλων χρηματικών ποσών σε κοινό «κουμπαρά» για αγορά ελικοπτέρων κ.ά. από όσους συμμάχους δεν προσφέρουν μέσα, όπως η Ελλάδα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την ασφάλεια των τριών αξιωματικών/καθοδηγητών προχώρησε στην αγορά δύο θωρακισμένων τζιπ από την αφγανική αγορά, καθώς η εκμίσθωσή τους κρίθηκε ακριβή.

Ασκήσεις των Ρώσων στη Μεσόγειο
Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για έγκριση περιοχών ασκήσεων στο FIR Αθηνών του αεροπλανοφόρου τους και των εναέριων μέσων τους έχει την αξία της –και μάλιστα μεγάλη. Τώρα, το ότι μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη του αεροπλανοφόρου και του αντιτορπιλικού που το συνόδευε στην τουρκική βάση Ακσάζ το δεύτερο έκανε και μισάωρη άσκηση με δύο τουρκικά σκάφη εντός των υδάτων της Τουρκίας είναι άξιον σημειώσεως, αλλά ως εκεί. Δεν είναι δυνατόν μία χώρα όπως η Ρωσία να μην έχει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και αμυντικές σχέσεις…
Πολύ περισσότερο πρέπει να μας προβληματίζει η είδηση που γράφηκε στη «Vatan» (22/12/2008) ότι η Άγκυρα θα αγοράσει ελαφρώς μεταχειρισμένα ελικόπτερα Mi-28 από τη Ρωσία επειδή οι ΗΠΑ αρνήθηκαν, λέει, την πώληση επιθετικών ελικοπτέρων SuperCobra. Όπως πρέπει να μας προβληματίζει και η συνεργασία της Άγκυρας με ινδική εταιρεία για νέα εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η έναρξη συζητήσεων για συνεργασία της Τουρκίας με την ιταλική Telespazio για νέο δορυφόρο στρατιωτικής επιτήρησης. Για αυτά τι κάνουμε;
DIPLOMATIA

3 σχόλια:

  1. "...Πράσινο φως για το Σωματείο Αξιωματικών

    ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΤΕΛΙΚΑ η λειτουργία του αστικού σωματείου με την επωνυμία Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων που ίδρυσαν στελέχη και των τριών κλάδων..."

    ...........

    Συγχαρητήρια κύριοι...

    Καιρός ήταν να τολμήσουν κάποιοι...

    ...αναμένεται "ενδιαφέρουσα συνέχεια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα σύμπτωση και background....

    .........


    ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών του Στρατού της Δημοκρατίας ιδρύθηκε επίσημα στις 13 Μαρτίου 2008 μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και την στήριξη του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

    Το 2005 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νόμο που επέτρεπε στους Αξιωματικούς της ΕΦ να ιδρύσουν σύνδεσμο μέσα από τον οποίο να μπορούν να προωθούν τα επαγγελματικής φύσης αιτήματα τους προς το υπουργείο Άμυνας. Από τις αρχές του 2007, μια ομάδα αξιωματικών προέβηκε μετά από πολλή δουλειά σε προετοιμασία και υποβολή καταστατικού για εγγραφή συνδέσμου που σκοποί του είναι:

    • Η ευημερία και εκπαίδευση των μελών και οικογενειών τους

    • Η βελτίωση των όρων και συνθηκών απασχόλησης τους

    • Η μελέτη οργάνωση, προστασία ασφάλιση προαγωγή και προώθηση των ηθικών και άλλων επαγγελματικών συμφερόντων των μελών

    • Η ανάπτυξη των συναδελφικών σχέσεων των μελών του και η προώθηση της αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης

    • Η αγορά ενοικίαση ή με άλλο τρόπο απόκτηση οικήματος

    • Η συμβολή καλλιέργεια και εμπέδωση της στρατιωτικής συνείδησης και πειθαρχίας

    • Η διοργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών ή κοινωνικών συναντήσεων, συνελεύσεων συνεδρίων μεταξύ των μελών είτε μεταξύ άλλων οργανώσεων ή σωματίων ή συνδέσμων.



    Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου το οποίο αποτελείτε από αξιωματικούς όλων των βαθμίδων έχει την αρμοδιότητα της προετοιμασίας και διεξαγωγής της πρώτης γενικής Συνέλευσης. Από τον Απρίλιο του 2008 έχει αρχίσει και συνεχίζεται η ενημέρωση και η εγγραφή των μελών του Συνδέσμου. Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι εν ενεργεία Αξιωματικοί της ΕΦ.

    http://www.army.gov.cy/index.php?id=880

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Σαββα μας εχουν λειψει το τελευταιο καιρο οι ειδησεις για τα εξοπλιστικα!
    Πολυ καλη προσπαθεια, επλιζω να καθιερωθει!
    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.