17/1/09

Η Τουρκία κάνει παιχνίδι (και) στη Θράκη

Η Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά τις επαφές της μειονότητας, τις επισκέψεις και την έντονη κινητικότητα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Συνάντηση κορυφής με όλη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας είχαν όλα τα σημαίνοντα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ακόμη και οι μουσουλμάνοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ όσο και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον κορυφαίο σύμβουλο του τελευταίου και ενορχηστρωτή της εξωτερικής πολιτικής του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αν και ακριβείς πληροφορίες για τις συναντήσεις αυτές δεν υπάρχουν, το γεγονός ότι σε ανάλογη συνάντηση πριν από περίπου τρία χρόνια είχε καθορισθεί με ακρίβεια η στρατηγική που ακολούθησαν οι ταγοί της μειονότητας θα πρέπει να προβληματίζει την...Αθήνα. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει τις συναντήσεις που είχαν οι μουσουλμάνοι βουλευτές με την τουρκική ηγεσία, αλλά και νέους πολιτευτές που προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα με τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσκλήθηκαν στην Αγκυρα. Παράλληλα καταγράφουν και «κινητικότητα» διαφόρων πρακτόρων στην περιοχή. Τ ην ίδια στιγμή η Αγκυρα πολλαπλασιάζει την παροχή οικονομικής βοήθειας και νέοι «πολιτιστικοί» σύλλογοι ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στη Θράκη χάρη και στην αμέριστη οικονομική υποστήριξη του τουρκικού προξενείου. Σύμφωνα δε με ορισμένες πηγές, η χρηματοδότηση του προξενείου από την Τουρκία φθάνει στα επίπεδα εκείνης του ψευδοκράτους στην Κύπρο.
Ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης επιβεβαίωσε μάλιστα μιλώντας στο «Βήμα» ότι στη Θράκη έκανε την εμφάνισή της μια τουρκική (κρατική) τράπεζα η οποία άρχισε να παραχωρεί χαμηλότοκα δάνεια σε κατοίκους της περιοχής, είτε μουσουλμάνους είτε χριστιανούς. Παράλληλα, έχουν τριπλασιασθεί οι υποτροφίες της τουρκικής κυβέρνησης προς νέους φοιτητές, νέους αγρότες και νέους επαγγελματίες.
Τι κάνει για όλα αυτά η Αθήνα; «Απλώς παρακολουθεί προσεκτικά την όλη κατάσταση» όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή. Τελευταίως, η τουρκική πλευρά εκμεταλλευόμενη την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, άρχισε να διοργανώνει και... συνέδρια «τουρκόφωνων» , όπως τους ονομάζει, κατοίκων της Θράκης. Για την προσεχή εβδομάδα μάλιστα (19-20 Ιανουαρίου) έχει εξαγγελθεί συνέδριο συλλόγων Δυτικοθρακιωτών στο Μόναχο, όπου θα χαιρετίσουν μέλη της τουρκικής κυβέρνησης (περιλαμβανομένων «υπουργών» του ψευδοκράτους στην Κύπρο). Ως συνήθως, όμως, οι Ρομά και οι Πομάκοι έχουν εξαιρεθεί από το σχετικό συνέδριο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι σύλλογοι της μειονότητας άρχισαν να προσκαλούν για επισκέψεις στη Θράκη (με όλα τα έξοδα πληρωμένα) και διάφορους τούρκους διπλωμάτες. Πληροφορίες επιμένουν ότι την Πρωτοχρονιά επισκέφθηκε τη Θράκη ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν.
Παράλληλα, ανησυχία εκφράζεται για την πρόθεση, η οποία φαίνεται να έχει διακομματική υποστήριξη, να καταργηθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες του μουφτή ώστε αυτός να εκλέγεται άμεσα από τη μειονότητα. Η είδηση δημοσιεύθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων στην τοπική εφημερίδα «Χρόνος». Η απευθείας εκλογή του μουφτή αποτελεί πάγια επιδίωξη της ηγεσίας της μειονότητας, καθώς και της Αγκυρας, αλλά η μυστικοπάθεια με την οποία φαίνεται ότι προωθείται η όλη διαδικασία προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Σκοπιμότητες με τα δίγλωσσα σχολεία
Σε μείζον ζήτημα για την ηγεσία της μειονότητας αναδεικνύεται η εκπαίδευση.Για τον λόγο αυτόν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, με έδρα τη Γερμανία,έφερε το ζήτημα αυτό και ενώπιον του Φόρουμ για Μειονοτικά Ζητήματα των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γενεύη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη Γενεύη ήταν το επίμονο αίτημα των μειονοτικών για δίγλωσσα νηπιαγωγεία.Ωστόσοοι επηρεαζόμενοι από την Αγκυρα μειονοτικοί θέτουν ψηλότερα τον πήχη ζητώντας τη δημιουργία και δίγλωσσων γυμνασίων.Εθεσαν μάλιστα το ζήτημα ακόμη και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Φοβούνται ότι η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να κατασκευαστούν περισσότερα δημόσια γυμνάσια (στα οποία θα διδάσκεται ως δεύτερη γλώσσα και η τουρκική) θα επηρεάσει τον στόχο της ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι ορισμένες κομματικές οργανώσεις και τοπικές αρχές στη Θράκη εμφανίζονται απρόθυμες να δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο- «για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους», όπως σημειώνουν γνώστες της κατάστασης- και προβάλλουν προσκόμματα στην ίδια την ελληνική πολιτεία.

12 σχόλια:

  1. προπαγάνδα, διαγράψετε αυτό το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα ειναι το μονο εθνικο προβλημα που με προβληματιζει παρα πολυ.Η σχεση μας με τη ρωσσια θα μπορουσε να προκαλεσει αναλογα επισοδεια της αθηνας στη Θρακη, και αναρωτιεμαι ποιο μπορει να ειναι το αποτελεσμα.Σε λιγο θα μιλαμε για το κρατηδιο της θρακης.
    Κ.Σαββα πιστευετε οτι υπαρχει ο δρομος της επιστροφης? Η εχουμε φτασει στο σημειο που το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι μονο υποχωρησεις?

    Ειναι αληθεια οτι το προβλημα δημουργηθηκε απο τη γκετοποιηση της περιοχης απο το ελληνικο κρατος και τωρα που ειμαστε ευρωπαιοι δεν μπορουμε να επεμβουμε?

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.

    Αν ξυπνήσουμε ένα πρωί και μάθουμε πως το 30% των μουσουλμάνων που ζούνε εκεί, αποφασίσουν να "εξεγερθούν" για τους γνωστούς και δικούς τους λόγους, τότε τι θα γίνει; Θα έχουμε μια αντιπαράθεση μεταξύ των εκεί κατοίκων; Θα έχουμε μια επέμβαση του Ελληνικού στρατού ώστε να επανέλθει η ηρεμία; Θα αναμένουμε τους τούρκους να μας επιτεθούν ώστε να σώσουν τα "αδέρφια τους"; Την εντολή περιμένουν ορισμένοι για να αρχίσουν...και το κράτος κοιμάται ή στέλνει διαβήματα.

    Ο ρόλος του τούρκικου προξενείου εκεί ήταν και είναι γνωστός στις κυβερνήσεις που πέρασαν αλλά και σε αυτή που έχουμε.

    Οι πολιτικοί οι πρωην και οι νυν δεν έκαναν τίποτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να τους πάρουν στα κόμματά τους.

    Ίδωμεν.
    Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. File kai aderfe Maki,
    Katarxhn kalimera kai sugnwmh gia tous latinikous xaraktires. Epeidh tugxanei na eimai apo 8rakh (Komotini) 8a sou pw oti auta pou lene gia gketopoihsh twn Ellhnwn Mousoulmanwn einai ena megalo psema....pou8ena den uparxei PLEON tetoio fainomeno. Palaiotera (kai xwris bebaia na to exw dei) akougontan polla pragmata alla pleon oi Ellhnes mousoulmanoi einai meros mias armonikhs koinwnias pou tous exei dextei PLHRWS!!! Auta ta paramu8ia einai probokatorika kataskeuasmata ths tourkikhs e3wterikhs politikhs gia na ekplirwsh tis epidiw3eis ths apenanti sthn patrida mas....

    Savva, elpizw na sumfwneis kai esy


    Euxaristw
    Xristodoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα έλεγξε αυτό
    http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/01/blog-post_4812.html

    έχει μία ενδιαφέρουσα φωτό μέσα, δεν αναφέρει όμως το ειδησεογραφικό πρακτορείο όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 01.01.2009
    ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
    Κλάφτηκαν στον Ερντογάν μουσουλμάνοι βουλευτές και πολιτευτές της Θράκης
    «Θα περιμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε στην περιοχή σας πράγματα και θάματα» θα πει ο Νίκος Μελέτης αναλυτής του ΕΘΝΟΥΣ
    Για την ομολογουμένως περίεργη συνάντηση και ιδιαίτερα περίεργη πρόσκληση των μουσουλμάνων βουλευτών και πολιτευτών από την Θράκη γράφηκαν και ειπώθηκαν πολλά, ενώ αναλυτικά δημοσιεύματα υπήρξαν για το περιεχόμενο και τις προσδοκίες τους σχεδόν σε όλο τον κεντρικό Τύπο.

    Απο την Εφημερίδα Χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόδουλε

    Μένω Ξάνθη. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ναι όντως υπάρχει κόσμος πολύ φιλήσυχος, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δουλεύουν για το προξενείο.

    Χωρίς να θέλω να επεκταθώ έχω γίνει μάρτυρας σε απίστευτα πράγματα.

    Εκεί στην Κομοτηνή να προσέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να μην υπάρχει ποια γκετοποίηση το κακό έχει γίνει,οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται Τούρκοι.Χθες είδα μια εκπομπή όπου μιλούσε η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και η περιγραφή της κατάστασης ήταν μελανή!Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να τρέξει το συντομότερο δυνατό να πάρει με το μέρος του τους Πομάκους που εν αγωνίως θέλουν να ξεφύγουν από την τουρκική προπαγάνδα και που δέχονται απειλές και εναντίον της ζωής ακόμα όσοι δεν υποκείπτουν!Ακόμα θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες αύξησης του χριστιανικού πληθυσμού,με κίνητρα για μετοίκηση,να δυτικοποιηθούν οι μουσουλμάνοι ώστε να πάψουν να κάνουν τόσα παιδιά!Πολύ σωστή η κίνηση του μακαριστού Χριστόδουλου για το επίδομα στους τρίτεκνους και πάνω της Θράκης αλλά τότε οι aristeroi έλεγαν μια από τα ίδια για ρατσισμούς και τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστοδουλε για σημερα το ξερω και εγω οτι δεν υπαρχει γκετοποιηση, αλλα παλιοτερα υπηρχε , εχω ακουσει μεχρι αι για μπαρες σε ορισμενα χωρια.Γιατι οι μουσουλμανοι τα τελευταια χρονια να γινουν τουρκοι?
    Τι τους οδηγησε σε αυτο?

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Τουρκία ούτως ή άλλως χρηματοδοτεί αφειδώς το project "Δυτική Θράκη"...

    ...που θα ήταν το περίεργο να διοχετευθούν εξίσου μεγάλα ποσά στα ατελείωτα πλήθη των εν Ελλάδι ισλαμιστών (λαθρο)μεταναστών με τον όρο να "εγκατασταθούν στη Θράκη"?

    ...έτοιμη δουλειά και σπίτι είναι ότι ακριβώς ψάχνουν απεγνωσμένα αυτοί οι άνθρωποι...

    ...και είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ σε αυτόν που θα τους τα προσφέρει...

    ...είναι έτοιμοι να κάνουν επακριβώς ότι "διαταχθούν"...

    ...μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας θα συγκέντρωνε εν ριπή οφθαλμού τέτοια ασύλληπτα πληθυσμιακά μεγέθη φιλοτουρκικών ισλαμικών πληθυσμών στη Θράκη που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα δημιουργούνταν καταστάσεις "Κοσσόβου"...

    ....εαν μάλιστα αυτή η κίνηση συνοδεύονταν απο αντίστοιχες και παράλληλες "χρηματοδοτούμενες Αλβανικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις στην Ήπειρο" - εγείροντας ταυτόχρονα ζήτημα Τσαμουριάς - πιστεύει κανείς οτι η ήδη ανίκανη Ελληνική Πολιτική θα κατόρθωνε να χειριστεί αυτά τα δύο Μέτωπα?

    ...Θα αντιμετωπίζαμε μια ξεκάθαρη κατάσταση "Κοσσόβου"...

    ...θα είχαμε συντριπτικές πλειοψηφίες που θα διεκδικούσαν την αυτονομία τους και στην πορεία την απόσχιση απο τον Εθνικό κορμό...

    ...παρ' όλα αυτά η επίσημη Πολιτεία δεν πιστοποιεί (ούτε καν αποδέχεται) αυτό τον κίνδυνο και εξακολουθεί να δέχεται αφειδώς (λαθρο)μετανάστες και μάλιστα κατ' εξοχήν απο τις δύο παραπάνω εξαιρετικά (εθνικά) επικίνδυνες κατηγορίες ( Ισλαμιστές και Αλβανούς)...

    ...πολύ δε περισσότερο, τους δίνει και πολιτικά δικαιώματα...

    ...γεγονός που ανοίγει ακριβώς την πόρτα για τα παραπάνω...

    ...μια μέρα - και δη, πολύ σύντομα - οι δύο παραπάνω "νεοπαγείς και απο παρθενογέννεση" μεινότητες θα εκλέξουν τους δικούς τους πολιτικούς και θα εγείρουν όλο και πιο βάσιμα ζητήματα αυτονομίας και απόσχισης Θράκης και Ηπείρου...

    ...και παρ' ότι το βλέπει η Ελληνική κοινωνία, τα "Εθνικοπατριωτικά ανακλαστικά" είναι κάτω του μηδενός...

    ...η εθνοπροδοτική πολιτική όλων των κομμάτων απο Κεντροδεξιά μέχρι Αναρχοαριστερά κατάφερε και έριξε στο πυρ το εξώτερον τα Εθνικά ανακλαστικά της Ελληνικής κοινωνίας...

    ...οι όποιες πολιτικές πατριωτικές δυνάμεις παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά...

    ...εαν δεν καταφέρει κάποιος να "ξυπνήσει" αυτά τα "Εθνικοπατριωτικά Ανακλαστικά" της Ελληνικής κοινωνίας έγκαιρα, μας περιμένουν πολύ πολύ μαύρες ημέρες...

    ...θα περίμενε κανείς πως οι τελευταίες "νησίδες Εθνικής-πατριωτικής εγρήγορσης" θα βρίσκονταν στους κόλπους της Εθνικής Άμυνας...

    ...αλλά δυστυχώς και απο εκεί εκπέμπεται μια "εκκωφαντική σιωπή"....

    ...κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό...

    ...μέχρι εκεί λοιπόν έφτασε η "Εθνική Φθορά"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ (ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ) ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ.
    ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΞΑΝΘΗΣ - ΚΙΡΤΖΑΛΙ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ), ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ (ΗΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 100 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΘΥΜΗΥΘΕΙΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΕΡΙ "ΑΣΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ" ΤΟ ΤΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΕΠΕΣΕ (ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ)
    ΑΛΛΑ....ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 10%) ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 13-15 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ...ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ (ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΥΤΟΣ).
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ότι ΄τους πομάκους εμείς ως Ελληνες καταφέραμε και κάναμε Τούρκους είναι το ένα ζήτημα γιατί στην Θράκη οι καθεαυτό Τούρκοι ήταν ελάχιστοι οι περισσότεροι ήταν πομάκοι μουσουλμάνοι που εμείς τους ωθήσαμε και τους κάναμε ΤΟύρκους και όταν λέω εμείς εννοώ οι επιλογές μας στους πολιτικούς που μας κυβερνάνε χρόνια.Το σχέδιο που έχει η Τουρκία και πριμοδοτεί τους Τούρκους της ΘΡάκης είναι της πάσης γνωστό ακόμα και από άσχετους μετα πολιτικά δρώμενα και τα στρατιώτικά . Το γεγονός ότι μετά την Μικρασιατική καταστροφή και το συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης, όπως λέει η άσχετη ιστορικός που έγραψε στο βιβλίο που διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολίο , οι Τούρκοι που υπήρχαν στην Β. Ελλάδα αντί ο Ελ. Βενιζέλος να τους κατεβάσει στην Πελλοπόνησο να εξκαφανιστούν ή να τους στείλει πίσω τους κράτησε εκεί που είναι και μάλιστα τους έδωσε και εκτάσεις και αυτό είναι γνωστό. Αν λοιπόν περιμένουμε όλοι εμείς τους 300 σωτήρες να μας δώσουν πίσω την Ελλάδα που έχουμε δικαιωματικά γιατί κάποιοι πέθαναν γι αυτή, και ακόμα πεθαίνουν άσχετα αν νομίζουν οι δημοσιογφράφοι ότι είμαστε ηλίθιοι και πιστεύουμε ότι το ελικόπτερο στα Ιμια έπεσε από μόνο του, τότε το μόνο που θα πάρουμε είναι την Ελλάδα την εποχή που τα σύνορα έφταναν λίγο έξω από το Ν. Αττικής.
    Ο Κίσσινγκερ το είπε αν θέλεις να χτυπήσεις την Ελλάδα χτύπα την στην νεολαία την ιστορία την οικογένεια με πόλεμο κανείς δεν θα μας αλλοτριώσει δεν χρειάζεται το έχουν καταφέρει διαφορετικά.
    Τα πάντα θέλουν να τα ξεπουλήσουν την Θράκη στους Τούρκους, την Ηπειρο στους Αλβανούς για την Μέγάλη Αλβανία την Μακεδονία στην Βουλγαρία και στην Γιουγκοσλαβία τα νησιά στους Τούρκους και την ΚΡήτη στους Αμερικάνους αν τα καταφέρουν εμείς θα το επιλέξουμε εμείς θα το ψηφίσουμε εμείς θα το κατοχυρώσουμε κανείς μα κανείς άλλος.Eμείς ως εφιάλτες θα το δεχτούμε και οι άλλοι οι εφιάλτες θα το προσυπογράψουν κατόπιν αυτής της συνέναισης μας \
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.