
Ασπίς Πρόνοια: Αύξηση 19,3% στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα το 2008
Αυξητικά κινήθηκαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των ασφαλιστικών εταιριών του Ομίλου Ασπίς (συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη) στην Ελλάδα και το εξωτερικό το 2008 σε σχέση με...το 2007. Ειδικότερα το 2008 υπερέβησαν τα 590 εκατ. ευρώ, έναντι 494,6 εκατ. ευρώ του περασμένου οικονομικού έτους, σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο ύψους 19,3 %.
Η Ασπίς Πρόνοια Ζωής (ΑΕΓΑ) στο 12μηνο του 2008, εμφάνισε καθαρή ποσοστιαία αύξηση στα εισπραχθέντα ασφάλιστρά της κατά 21% φτάνοντας τα 223,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Για το ίδιο χρονικό διάστημα η Ασπίς Πρόνοια Ζημιών (ΑΕΑΖ) παρουσίασε άνοδο ύψους 18% στα εισπραχθέντα ασφάλιστρά της τα οποία προσέγγισαν τα 127,3 εκατ. ευρώ.
Αύξηση ύψους 6% σε σχέση με το 2007 παρουσίασαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα της Commercial Value για την οικονομική χρήση του 2008 φθάνοντας τα 202 εκατ. ευρώ.
Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν και τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Σουηδία, Κύπρος, Αλβανία), τα οποία συνολικά υπερέβησαν οριακά τα 37 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 21%.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Παύλος Ψωμιάδης επεσήμανε ότι η νέα άνοδος στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα των εταιριών του ομίλου σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην ανάπτυξή τους, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης τους στην ελληνική αγορά. Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του Ομίλου ήδη ξεκίνησε πρόγραμμα περικοπών στα γενικά έξοδα των θυγατρικών του, το οποίο ποσοστιαία υπερβαίνει τα επίπεδα του 20%. Τέλος προσθέτει ότι ο Όμιλος βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.
www.kathimerini.gr
Και υπηρέτησε ως Αλεξιπτωτιστής. Και πριν μερικά χρόνια δήλωσε ότι μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του το οφείλει στο γεγονός ότι σαν αλεξιπτωτιστής έμαθε να πέρνει ταχύτατες-και σωστές- αποφάσεις .Δυστυχώς δεν βόθησε το έφεδρο δυναμικό των αλεξιπτωτιστώ,αλλά αυτό δεν ελαττώνει επ'ουδενί την κοινωνική και οικονομική του επιτυχία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
ΑπάντησηΔιαγραφή