30/1/09

Συνεχίζονται η αθλιότητες των Τούρκων στην Κύπρο


Σχεδιασμός για ανέγερση δεκαέξι ξενοδοχείων στα κατεχόμενα
Και τώρα, Λας... Καρπασία

Πέρα από τα ξενοδοχεία, η ανάπτυξη συμπληρώνεται από μεγάλης χωρητικότητας εμπορικό κέντρο και από μαρίνα χωρητικότητας 350 σκαφών
Τι κοινό μπορεί να έχουν η Κιβωτός του Νώε, το Κολοσσαίο και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας; Όλα τα παραπάνω θα εμπνεύσουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια πεντάστερων ξενοδοχείων που θα κατασκευαστούν, βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού του ψευδοκράτους, σε περιοχή μεταξύ της Καρπασίας και της κατεχόμενης Αμμοχώστου με επίκεντρο την Βοκολίδα. Ως γνωστόν, η αρχή έχει γίνει από το 2007 με την...κατασκευή και λειτουργία του γνωστού ξενοδοχείου -στα πρότυπα του Ναού της Αρτέμιδος- στη Βοκολίδα.
Από την Τουρκία και τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προβλέπει συνολικά την ανέγερση 16 υπερπολυτελών ξενοδοχείων, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός τουριστικού πόλου έλξης τύπου Λας Βέγκας. Ο όλος σχεδιασμός συμπληρώνεται από ένα εμπορικό κέντρο και μια μαρίνα, με τον τ/κ Τύπο να εξηγεί ότι το μεγαλύτερος μέρος αυτών των αναπτύξεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2010.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα προβλέπει τη δημιουργία 52.000 κλινών συνολικά, ενώ η μαρίνα που έχει προγραμματισθεί να κατασκευασθεί στη Γιαλούσα θα είναι χωρητικότητας 350 σκαφών.
Η «Σαμπάχ» γράφει ότι «με τη συνεργασία της κυβέρνησης της ΤΔΒΚ και του ιδιωτικού τομέα, στην Κύπρο κατασκευάζονται 16 ξενοδοχεία τύπου Λας Βέγκας. Με τη μονάδα αφαλάτωσης, που κατασκευάζεται, η έρημος της Κύπρου θα πρασινίσει σαν την έρημο του Λας Βέγκας. Βάσει συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού της ΤΔΒΚ, όλα τα σχέδια στην περιοχή αυτή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010. Διαφορετικά, με το αιτιολογικό ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, μπορεί να εκπέσουν οι εργολάβοι των σχεδίων».
Εξάλλου, στα παραπολιτικά της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» σημειώνεται ότι αφού πρώτα λόγω εγκλήματος τα κατεχόμενα θύμιζαν Τέξας, τώρα θα θυμίζουν το Λας Βέγκας. Η δε «Αφρίκα» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στο θέμα με τίτλο «Όχι Λας Βέγκας, αλλά Λας Καρπασία».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.