27/1/09

Εχούντ Μπαράκ: Το Ισραήλ θα απαντήσει

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας, διεμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας [Βλέπε άρθρο] , διεμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ.
«Είναι μια σοβαρή επίθεση. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε και θα απαντήσουμε», τόνισε ο Μπαράκ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι αρμόζει να πω πώς».
Το θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματιστμό άλλων τριών επιβεβαίωσε ο ισραηλινός ...στρατός. Το αιματηρό επεισόδιο είναι το πρώτο μετά τη διακοπή, στις 18 Ιανουαρίου, των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς.
Λίγο μετά το φόνο του ισραηλινού στρατιώτη, ισραηλινά άρματα μάχης και ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον των νοτίων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν έναν 24χρονο Παλαιστίνιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιουνές.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή, απαντά όπως κι εμείς στις προκλήσεις !!!! Εφαρμόζει τον Μωσαϊκό Νόμο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού», αλλά σε βελτιωμένη έκδοση («οφθαλμούς αντί οφθαλμού»). Ας αφήσουμε τα αστεία. Κάποιοι δεν αφήνουν, δεν θέλουν να ησυχάσει η περιοχή, διότι θα πέσουν οι πωλήσεις όπλων. Αυτό είναι το ένα. Από την άλλη, το Ισραήλ δεν αφήνει βελόνα να πέσει κάτω. Έτσι έμαθε να επιβιώνει εδώ κι 60 χρόνια και ξέρει ένα πράγμα: Αν δεν το κάνει έτσι, δεν θα επιβιώσει για πολύ.
    Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέοι άνθρωποι εκεί αρχίζουν να εγκαταλείπουν το Ισραήλ σιγά-σιγά και να αναζητούν άλλο τόπο για να ζήσουν, μακριά από πολέμους και φασαρίες. Το Ισραήλ κινδυνεύει να γεράσει πληθυσμιακά, οπότε και πάλι τείνει να σβήσει. Φίλος Ισραηλινός μου έλεγε ότι έχουν αδήριτη και άμεση ανάγκη νέου αίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.