29/1/09

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL: Τέλος στις «γιορτές» για το ολοκαύτωμα

Μετά την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στις 26 Ιανουαρίου, απλά έχω ένα αίτημα: Ας είναι η τελευταία φορά που «γιορτάζεται» η συγκεκριμένη ημέρα, τουλάχιστον για τον εβραϊκό κόσμο. Ας θέσουμε ένα τέλος στις επιφανειακές διακηρύξεις για «Ποτέ Ξανά», οι οποίες επαναλαμβάνονται εδώ και πολλά χρόνια.
Ας λάβουμε υπόψη μας το Γερμανό συγγραφέα, Γιοχάνες Γκρος, ο οποίος αναφέρει ότι η...ανθεκτικότητα του Χίτλερ γίνεται όλο και ισχυρότερη όσο τα χρόνια περνούν.
Η Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει καταστεί πλέον μία ετήσια ιεροτελεστία, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι υπόσχονται ηθική καθαρότητα και θάρρος για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί. Όμως η λίστα των Ολοκαυτωμάτων διευρύνεται: η σφαγή στη Ρουάντα, η δολοφονία των Χριστιανών, η εξολόθρευση των Μουσουλμάνων στο Νταρφούρ και τα πεδία θανάτου της Καμπότζης.
Παράλληλα η Ημέρα του Ολοκαυτώματος δεν ωφελεί πλέον ούτε τους Εβραίους. Οι μεμονωμένες διακηρύξεις σχετικά με το κακό του Ολοκαυτώματος δεν έχουν καταφέρει να θέσουν τέλος στις εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τους μουλάδες της Τεχεράνης, οι οποίοι επιθυμούν τον πλήρη αφανισμό του Ισραήλ.
Συγχρόνως οι τελετές που αποδοκιμάζουν την αδράνεια της Δύσης απέναντι στον γερμανικό φασισμό αποτελούν υποκατάστατο για δράση εναντίον του μοντέρνου φασισμού. Προκειμένου να στραφεί η προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις διαμαρτυρίες, που έλαβαν χώρα παγκοσμίως, οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατο στους Εβραίους» λόγω του πολέμου στη Γάζα. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, προχώρησαν σε εμπορικό αποκλεισμό των καταστημάτων που ανήκαν σε Εβραίους.
Στις 26 Ιανουαρίου, όμως, όλη η Ευρώπη θρηνούσε για αυτούς που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Παράλληλα πολλοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, έκαναν έκκληση για αποκλεισμό των Ισραηλινών, ενώ στις 26 Ιανουαρίου συμμετείχαν στην Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Ωστόσο στην Ευρώπη, ορισμένες προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, καθώς αναφέρθηκε ότι οι Εβραίοι είναι οι νέοι Ναζί. Στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα, αξιωματούχοι της πόλης ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι ηθικά ορθό να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τη στιγμή που συντελείται το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων.
Τα διδάγματα που θα έπρεπε όλοι κανονικά να έχουμε λάβει από τα Ολοκαυτώματα είναι πολλά. Όμως οι εκδηλώσεις της 26ης Ιανουαρίου έδειξαν ότι δυστυχώς δεν έχουμε μάθει τίποτα. Ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε και ας βάλουμε τέρμα πια σε αυτές τις τελετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.