29/12/14

Ένας γενναίος εισαγγελέας να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Ερντογάν στην Ευρώπη. Ευθύνεται για τη δολοφονία 34 παιδιών

Iδού οι πραγματικοί τρομοκράτες, οι δολοφόνοι 34 παιδιών στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν
Η κρατική τρομοκρατία της Άγκυρας
Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 δολοφονήθηκαν τριάντα τέσσερα παιδία και ο Ερντογάν συνεχίζει να καλύπτει τους δολοφόνους, γιατί είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 τουρκικά αεροσκάφη F-16 με αλλεπάλληλες βυθίσεις επιτέθηκαν και βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων λαθρεμπόρων στο χωριό Ρομπόσκι, κοντά στα σύνορα με το Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), σκοτώνοντας 34 νέους, οι συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κάτω των είκοσι, με τον μικρότερο 13 ετών.
Από την επίθεση γλύτωσε μόνο ένας νεαρός, ο Servet Encü, ο οποίος δήλωσε ότι πρώτα τους σταμάτησαν οι άνδρες του φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, που γνώριζαν για τη μετάβαση του καραβανιού, και μετά ακολούθησε η επιδρομή των F-16, με τα δολοφονικά της αποτελέσματα. Από τις έρευνες που ακολούθησαν αποδείχτηκε επίσης ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την περιοχή που έγινε η δολοφονική επίθεση, ενώ δημοσιεύθηκε σε αμερικανικά και τουρκικά ΜΜΕ ότι πληροφορία για τη διέλευση του καραβανιού έδωσαν στις τουρκικές αρχές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που τους εντόπισαν είχαν όλη την άνεση και τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν ότι οι δολοφονηθέντες δεν ήταν αντάρτες και ήταν απολύτως άοπλοι, ενώ η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είχε κάθε δυνατότητα να ειδοποιήσει τα παρακείμενα φυλάκια για να κάνουν επί τόπου έλεγχο και να διαπιστώσουν ότι τα 35 άτομα δεν είχαν καμία σχέση με τους αντάρτες, δόθηκε η εντολή στα πολεμικά αεροσκάφη να επέμβουν, τα οποία με αλλεπάλληλες βυθίσεις, βομβάρδιζαν από τις 21:37 μέχρι τις 22:24 ένα καραβάνι αόπλων, σκοτώνοντας 34 παιδιά.
Γιατί αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο αποτροπιαστικό γεγονός.
Από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας 34 παιδιών μέχρι σήμερα, παρ’ ότι έχουν περάσει ένδεκα μήνες και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των γονέων και των συγγενών των δολοφονηθέντων, του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) και των ανθρωπιστικών οργανώσεων, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τη διεξαγωγή ουσιαστικής έρευνας για τον εντοπισμό των υπευθύνων της μαζικής δολοφονίας 34 παιδιών.
Η Επιτροπή Διερεύνησης της Υπόθεσης, που λειτούργησε στα πλαίσια της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής, στην ουσία λειτούργησε ως πλυντήριο των εγκληματικών ευθυνών των ενόχων αυτής της αποτρόπαιης και άνανδρης πράξης, με τις αρμόδιες κρατικές και δικαστικές αρχές να λειτουργούν ως μια συμμορία που είχε ως αποστολή να προστατέψει τους ενόχους, αντί να επιρρίψει τις ευθύνες στους δολοφόνους 34 παιδιών.
Με άλλα λόγια, όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση της δολοφονίας των 34 παιδιών στο κουρδικό χωριό Ρομπόσκι από τα τουρκικά F-16, κυβέρνηση, ένοπλες δυνάμεις, δικαστική και νομοθετική εξουσία, λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός που ασκεί κρατική τρομοκρατία εις βάρος του κουρδικού λαού, σκορπώντας από τη μια πλευρά το θάνατο και από την άλλη συγκαλύπτοντας τους ενόχους.
Για να μπορεί δε να δρα ανενόχλητα αυτός ο μηχανισμός άσκησης κρατικής τρομοκρατίας, προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει αυτήν την εγκληματική δράση.
Απόδειξη είναι η φυλάκιση περίπου δέκα χιλιάδων Κούρδων πολιτικών, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του λαού τους χωρίς να έχουν εμπλακεί σε ένοπλη δράση, αλλά και η φυλάκιση περισσότερο από εκατό δημοσιογράφων, οι οποίοι τόλμησαν να αποκαλύψουν την άσκηση της κρατικής τρομοκρατίας από πλευράς τουρκικού κράτους και κυβέρνησης Ερντογάν.
Όλα αυτά αποτελούν μόνο μέρος των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται από τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής τρομοκρατίας στην Τουρκία και αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις όποιες άθλιες αιτιάσεις της τουρκικής κυβέρνησης για υποστήριξη της «τρομοκρατικής» δράσης του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού.
Αν συνυπολογίσουμε την ανοιχτή στήριξη που παρέχει η Τουρκία σε ισλαμιστές τρομοκράτες μέλη της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία, τότε μπορούμε με ασφάλεια πούμε ότι τρομοκράτης υπάρχει στην περιοχή και είναι ένας, το ίδιο το τουρκικό κράτος και η κυβέρνησή του.
Αυτά να τα έχουν υπ’ όψιν τους κάποιοι στην Αθήνα, κυρίως εκείνοι που προφανώς δεν γνωρίζουν την έννοια της φινλανδοποίησης…
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

8 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή των φίλων του ιστολογίου σε άλλο ένα άρθρο για τις συνέπειες της δημογραφικής έκρηξης των Κούρδων, οι οποίοι θα καταστούν πλειοψηφία μέσα σε 25 χρόνια (μια γεννεά). Αλίευσα το άρθρο από τους international business times. ορίστε και το άρθρο http://www.ibtimes.com/kurdish-majority-turkey-within-one-generation-705466

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα εχουμε το καθικι τον Νταβουτογλου να πηγαινη στη Γαζα και να χυνη κροκοδειλια δακρυα για τον θανατο ενος παιδιου στην Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταφωτιστεικο άρθρο . κύριε Καλεντεριδη
    αυτή είναι η αλήθεια
    Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ελευθερία και αξιοπρέπεια
    Σε λιγο Οταν έρθει η ώρα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα μας εγκαταλείψουν στη μοίρα μας
    Αλλά ο κόσμος ολόκληρος θα δει το πρόσωπο της Ελλάδας στην κρίσιμη στιγμή
    ΑΧΙΛΕΥΣ ΜΥΡΜΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Η Ελλάδα πρέπει να<

      Πρόταση: Να απαγορευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το "πρέπει να".

      >Αλλά ο κόσμος ολόκληρος θα δει το πρόσωπο της Ελλάδας στην κρίσιμη στιγμή<

      Ποιο ... "πρόσωπο της Ελλάδας";

      ΑΧΙΛΕΥΣ ΜΥΡΜΙΓΚΙΩΝ

      Διαγραφή
    2. Τωρα αυτη ειναι απαντηση με κοχονες.
      Πηρε δυο χρονια για να απαντησεις.
      Μα καλιο αργα παρα ποτε.
      Ο λογος που ειναι πεσμενη η Ελλαδα.
      ειναι επειδη υπαρχουν προδοτικης φυσεως crossdressers οπως εσυ.
      Ανθρωποι που δεν προσπαθουν να βρουν τη λυση αλλα δειχνουν με το δαχτυλο και κατηγορουν .
      Ο σχολιαστης των σχολιαστων οχι του αρθρου. Ο εξυπνακιας arxidovist.
      Οπως λεει και ο Ιαπων σοφος:
      sugamotogolo keme lesmoggolo.
      just another bitch to me.

      Διαγραφή
    3. Θα έλθει η σωτηρία της Ελλάδας από αμερικανάκια, που ξάφνου ανακάλυψαν πατριωτισμό με περικεφαλαία (αλήθεια, τι την έκανες;) από τον καναπέ τους.

      Εν τω μεταξύ, αντί να βρίζεις, κάνοντας επίδειξη του επιπέδου σου, μπορείς να απαντήσεις στην ερώτησή μου, Ελληνοαμερκαναρά;

      ΥΓ: Τι θα πει "με κοχονες";

      Διαγραφή
  4. Το θετικό είναι ότι αυτές οι τουρκικές ατιμίες είναι τόσο απροκάλυπτες, που δεν μπορούν να κρυφτούν από πουθενά.
    Ομως είναι και η ευκαιρία να στριμωχτεί επιτέλους η Τουρκία από την ΕΕ, κι΄αν δεν γίνει, η Ευρώπη ας μη ζητάει μετά τα ρέστα όταν η Τουρκία αποθρασσύνεται.
    Τι μιλάμε τότε για ανθρώπινα δικαιώματα και λοιπά; Και ο ΟΗΕ τι λέει για όλα αυτά;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ Ο ΓΚΑΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.