30/12/14

Για την εξουσία θα γίνει «πατροκτόνος»;

Για την εξουσία θα γίνει «πατροκτόνος»;
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια περίεργη προσωπικότητα. Κυριαρχείται από ανασφάλεια και πολλά κόμπλεξ, που οφείλονται στο χαμηλό διανοητικό του επίπεδο και στο πρόβλημα χειρισμού της ελληνικής γλώσσας, αν και το βασικό του «θέμα» είναι η σύγκρισή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν αντέχει να του θυμίζουν τον πατέρα του και φαντάζομαι το μαρτύριο του υιού όταν ομιλεί στα πλήθη κάτω από τη φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι καθόλου εύκολο…

Είναι γνωστό ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Ειδικά όσοι είχαν στενή φιλική σχέση με τον Ανδρέα γνωρίζουν τον πόνο του για τον πρωτότοκό του αλλά και την αγωνία του για το μέλλον του. Δυστυχώς για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός. Ηταν ο μοιραίος ηγέτης που οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο και στη διάλυση, επειδή δεν ήθελε να ακούει τη λέξη μέτρα. Ηταν ο ανυπόμονος ηγέτης, που για να αναρριχηθεί στην εξουσία, εξανάγκασε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να προκηρύξει εκλογές υπό το βάρος των δικών του λαθών για την οικονομία. Αντί να τον στηρίξει “υπόγεια”, όπως υποσχέθηκε στους Αμερικανούς, να πάρει τα μέτρα και να σταματήσει η πορεία προς τον όλεθρο… Το ίδιο λάθος κάνει τώρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Βιάστηκε… Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε άλλος πολιτικός ηγέτης μπορεί να κόψει τα δεσμά του Μνημονίου από τη μία μέρα στην άλλη. Είμαστε αλυσοδεμένοι με τα αβάστακτα δάνεια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ότι και να συμβεί, πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους δανειστές, για τους οποίους δεν έχω τον παραμικρό σεβασμό.

Η έρευνα απέδειξε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που οδηγείται σαν αρνί στη σφαγή, ζήτησε τέσσερις φορές από τον κ. Παπανδρέπου να πάρει μέτρα, μεταφέροντας τα τελεσίγραφα των Βρυξελλών. Και τις τέσσερις αυτές φορές υπέστη βρώμικη επίθεση και από τους «κηπουρούς» και από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Οπως αναγράφεται σε ένα τηλεγράφημα που έχω διαβάσει, ο κ. Παπανδρέου ήταν όμηρος των συνδικάτων και δεν υπήρχε περίπτωση να πράξει οτιδήποτε που θα του στερούσε την εξουσία. Ως γνωστόν, μετά τις εκλογές πανηγύριζε με τους συνεργάτες του ότι θα ήταν πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες οι συνάδελφοι που καλύπτουν χρόνια το ΠΑΣΟΚ ενημερώνουν με βεβαιότητα ότι ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Εάν ισχύουν οι πληροφορίες -και δεν έχω την παραμικρή ένδειξη για να τις αμφισβητήσω-, ο κ. Παπαν­δρέου εγκαταλείπει το «οικογενειακό κειμήλιο» και αυτή η κίνησή του από μόνη της αποδεικνύει τη δίψα του για την εξουσία. Οι περισσότερο ψαγμένοι πιστεύουν ότι εκδικείται τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και ο κ. Κώστας Καραμανλής, έχουν ταυτιστεί -ιδιαίτερα ο πρώτος- με την καταστροφή της οικονομίας. Θα ήταν καλύτερο για τον τόπο και τον λαό να αποχωρήσουν από το πολιτικό σκηνικό… Και αυτοί, και άλλοι που με τις πράξεις τους ευθύνονται για τη πτώχευση του ελληνικού λαού…

mignatiou.com

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤ αρχας μια παρατήρηση. Το ιστορικό των Παπανδρέου μας δείχνει οτι ολοι οι νεότεροι ήταν πατροκτονοι δηλαδή σκοτώσανε το πατρικό κόμμα Αρα για να μην το κανει και τωρα ??
    Επιπλεον η δημιουργία ενος νέου τέτοιου κόμματος δεν εχει στόχο το παλαιό ΠΑΣΟΚ αλλα το να κόψει ψήφους του μεσαίου χώρου προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤ αρχας και στο μέλλον να εκπροσωπήσει αυτόν τον χώρο..Κατι ανάλογο ειναι το κόμμα Μπαλτακου με στόχο την ανακοπή δεξιών ψήφων προς ΧΑ.Το αν αυτο θα το πετύχουν η οχι ειναι ενα αλλο θέμα.
    Ως προς το ΓΑΠ πολυ θα ηθελα μια πειςτικη εξήγηση στο κατα πόσον ήταν το δημοψήφισμα που είχε αναγγείλει μια πραξη επιβλαβής για την χώρα μας τη στιγμή που την ανακοίνωσε οπως γιατι άραγε περαςε στο ντούκου η αποψη της απέναντι πλευράς ( δανειςτες) χωρις ουτε έναν αντίλογο απο ελληνικά πολιτικά χείλη .Ηταν σωστή η εκπαραθύρωση ενος πρόθυπουργου εν μια νυκτει απο εξωθεν παρέμβαση??? ήταν η οχι η μετέπειτα πορεία ( κυρίως το PSI και μνημόνιο Νό 2) η θανατική μας καταδίκη???
    Αλλα τι να λέμε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ. ΠΟΛΥ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, κοιτάξτε μαλλί που είχε. Από την πολύ εξυπνάδα και σκέψη για την Ελλάδα του έπεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.