29/12/14

Μήπως οι εκλογές είναι λυτρωτικές;

του Παντελή Σαββίδη
Η χώρα δύσκολα θα αποφύγει τις μεγάλες περιπέτειες, κι αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους κινδυνολογία αλλά κοινή διαπίστωση όσων παρακολουθούν με ψυχραιμία και αγωνία τις εξελίξεις.
Η κοινωνία συνειδητά ή ασυνείδητα αρχίζει μέσα στη βαθιά κρίση και σαπίλα να αποβάλλει το διεφθαρμένο σύστημα που ο μοναδικός πυλώνας στον οποίο βασίστηκε ήταν η διαφθορά, η μετριοκρατία, η πολιτική και οικονομική σαπίλα και η αδιαφορία για οποιαδήποτε συλλογικότητα.

Η έλλειψη αστικής τάξης σε κοινωνίες που επιθυμούν να διαμορφώσουν αστικούς δημοκρατικούς θεσμούς κατά το Δυτικό πρότυπο που κυριάρχησε με τον αγγλικό κοινοβουλευτισμό, τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση, είναι εμφανής σε μια χώρα που δεν μπορεί, ούτως ή άλλως, να αφομοιώσει με ευκολία τα Δυτικά προτάγματα.

Η συνέχεια του άρθρου στο pontosnews

1 σχόλιο:

  1. Αυτο το κομμάτι που θα μπορούσε να να αποτελέσει την αστική τάξη στη χώρα μας ειναι εναεντελως διευθαρμενο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την αντίστοιχη πολιτική. Εκπροσώπηση ,και αντί να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου άφησαν το αποτύπωμα τους σε κάθε είδους λεηλασία του εθνικού μας πλούτου. Στις συμπληγάδες αυτές που αποτέλεσε το κυρίαρχο καθεστώς, εξαϋλώθηκαν μια σειρά επιχειρηματιες η επιχειρηςεις που είτε δεν μπορέσανε να ενταχτούν στο στενό αυτο κύκλο είτε πιστέψαμε στο επιχειρείν με δίκαιους ορους και καταστραφηκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.