30/12/14

Ινδονησία: Επιβεβαιώνουν οι αρχές ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους

Στο αεροσκάφος της AirAsia ανήκουν τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, όπως επιβεβαίωσε ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, του υπουργείου Μεταφορών της χώρας.
«Επί του παρόντος μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το αεροσκάφος της Air Asia και ο υπουργός Mεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν», στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, ανέφερε.
Ο αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι συντρίμμια εντοπίστηκαν ανοικτά των ακτών της περιοχής Καλιμαντάν, τα οποία ενδεχομένως ανήκουν στο αεροσκάφος που φέρεται να συνετρίβη σε ρηχά νερά, ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.
«Ελέγχουμε αν τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος. Πιθανόν είναι από την άτρακτο του αεροσκάφους. Με βάση το μέγεθος και το χρώμα τους, είναι πιθανό τα συντρίμμια να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους», είπε.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας το οποίο εντόπισε τα συντρίμμια είπε ότι είδε αντικείμενα που μοιάζουν με σωσίβιο γιλέκο, σωσίβια και επιμήκεις πορτοκαλί σωλήνες, ενώ ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε ένα πτώμα.
«Εντοπίσαμε περίπου 10 μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος που δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε», δήλωσε ο Αγκους Ντούι Πουτράντο, εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, σε συνέντευξη Τύπου.
«Η θέση βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τον τόπο όπου το αεροσκάφος εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις οθόνες των ραντάρ» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα αντικείμενα που διακρίνονται σε 10 φωτογραφίες μοιάζουν με «πόρτα αεροπλάνου», με «τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης» και με «δεξαμενή καυσίμων».
Το αεροσκάφος της AirAsia (πτήση QZ8501) χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη της Ινδονησίας Σουραμπάγια, για τη Σιγκαπούρη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.