30/12/14

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στην Αττική - Δείτε τον καιρό που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο κόμβο της Νεμέας - Ουρά 20 χλμ. 
Διακοπή της κυκλοφορίας στην Πάρνηθα, με αλυσίδες στις γύρω περιοχές της Αττικής, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στα Βίλια και σε Αχαϊα, Φθιώτιδα, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Χαλκιδική
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και στην Αττική - Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο κόμβο της Νεμέας - Ουρά 20 χλμ.
Κάτοικος της περιοχής του Αγίου Στεφάνου σε στιγμιότυπο κατά την διάρκεια σφοδρής χιονόπτωσης , Τρίτη 08 Μαρτίου 2011.Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονη χιονόπτωση πλήττει το τελευταίο 48ώρο την περιοχή της Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Αθήνα 
Σφοδρή επιδείνωση, με ισχυρούς ανέμους, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής, παρουσίασε ο καιρός. Από το πρωί χιονίζει στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, ενώ στους Θρακομακεδόνες το έχει «στρώσει».
Έκλεισε αυτοκινητόδρομος στο ύψος Νεμέας
Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 118,5ο έως το 121ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας.
Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι τις τελευταίες 3 ώρες στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως, στον κόμβο της Νεμέας.
Στο ρεύμα προς Αθήνα έχει σχηματιστεί ουρά 20 περίπου χιλιομέτρων, ενώ πολλές οικογένειες με παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματα.
Πολλοί οδηγοί δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη χιονόπτωση και έτσι δεν είχαν τοποθετήσει στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 205ο χλμ του νέου αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Κλειστή λόγω χιονόπτωσης είναι επίσης η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τριπόλεως στον Αχλαδόκαμπο, η εθνική οδός Νεμέας - Κανδύλας και ο δρόμος Άργους - Καρυάς.

Πού χρειάζονται αλυσίδες λόγω χιονοπτώσεων

Διακόπηκε το απόγευμα της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του τηλεφερίκ προς το Καζίνο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής στις περιοχές Ψάθας, Πόρτο Γερμενό, Οινόης, Βιλίων, Αλεποχωρίου και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων.

Μόνο με αλυσίδες στους τροχούς κινούνται τα οχήματα στα Βίλια, από το 25ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, αλλά απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνων των 3,5 τόνων.

Στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα σε Καπανδρίτι, Κάλαμο, Μαρκόπουλο και Ιπποκράτειο Πολιτεία η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες.
Σημειώνεται ότι η εκτροπή, λόγω του χιονιού, της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που κινούνταν στον παράδρομο της  Αθηνών - Λαμίας στο 30ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Μαλακάσας, στην εθνική οδό, έχει σταματήσει, καθώς οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί. Στο σημείο της επαρχιακής οδού τα οχήματα είναι απαραίτητο να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Γενικά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας (νωρίς το απόγευμα της Τρίτης δεν παρουσίαζε πρόβλημα) η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία της είναι δύσκολη λόγω της χιονόπτωσης. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε ένα τμήμα 20 χιλιομέτρων, από το 110ο χλμ. στο ύψος του Κάστρου έως το 130ό στα διόδια της Τραγάνας. Η ισχυρή χιονόπτωση συνεχίζεται στην περιοχή του Μαρτίνου, και περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο.

Σχετικά περιορισμένα προβλήματα καταγράφονται και στα όρια της Φθιώτιδας με τηΜαγνησία. Στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού από το 12ο χλμ. έως το 30ό χλμ. η κυκλοφορία γίνεται δύσκολα και σε κάποιες περιόδους η Τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, όμως, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα έχει καλυφθεί με αλάτι, η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις διακόπτεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για να διευκολύνονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Στον δρόμο Λαμίας - Άμφισσας, από το ύψος του 7ου χλμ. έως και το 27ο χλμ. στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.
Στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50ό χλμ. ως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.
Στη Φθιώτιδα στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού από το 12-ο χιλιόμετρο έως το 30-ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται δύσκολα και σε κάποιες περιόδους η Τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, όμως, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα έχει καλυφθεί με αλάτι, η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7ου χλμ έως και το 27ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.
Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, χωρίς όμως να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.
Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του νομού Θεσσαλονίκης. Στον νομό Χαλκιδικής απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από τον κόμβο Τρίγλιας έως τον κόμβο Σωζόπολης. Επίσης, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από το 65ο χλμ. έως το 90ό χλμ., καθώς και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα).

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγίας (θέση Χονδρό Δένδρο), Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Αρναίας - Στανού, Πολύγυρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Πολύγυρου - Πλανών, Πολύγυρου - Γερακινής, Πολύγυρου - Καλυβών (μέσω Παντελιδά) και εντός δημοτικού διαμερίσματος Πολυγύρου.
Στον νομό Ημαθίας αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 19,5ο χλμ. ως 26ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 89ο χλμ. μέχρι όρια με νομό Κοζάνης στο 98,3ο χλμ., τη δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε Πηγάδια από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο) και την επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου από 15ο χλμ. έως 20ό χλμ. (Δ.Δ. Σελίου).
Στον νομό Πέλλας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βορράς, από 11ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Στον νομό Κιλκίς αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγ. Λιβαδιών Δήμου Παιανίας Κιλκίς.
Στον νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επίσης, από το 18ο χλμ. μέχρι το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 25ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 25ο χλμ. έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Αμυνταίου και από το 10ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Κορομηλιάς.

Στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στον νομό Φλώρινας οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο εκτός από το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης και της περιοχής του Αμυνταίου, όπου διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.
Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώνονται από το βράδυ της Δευτέρας. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην ορεινή Κορινθία, και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τηςΑρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα. Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 14ο χλμ. στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη- Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία του δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ανέφερε ότι νταλίκες που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα εκτός από το Λεβίδι και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης  -Μεγαλόπολης στο ύψος του Καλογερικού. Ο ίδιος δήλωσε πως έχει δώσει εντολή να αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας σε όσους κινούνται χωρίς αλυσίδες.
Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων βρίσκονται στον δρόμο κι έχει αρχίσει ο εκχιονισμός και η ρίψη αλατιού, ενώ για το έργο του εκχιονισμού έχουν μισθωθεί και ιδιωτικά μηχανήματα.
Κακοκαιρία ως την Πέμπτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως την Πέμπτη.

Τσουχτερό κρύο και κατά τόπους χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται επιδείνωση του φαινομένου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, -7 στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, -6 στην Καστοριά, -1 στη Θεσσαλονίκη, -1 στις Σέρρες, -1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ, αντίθετα, η Καβάλα έχει 2 βαθμούς Κελσίου.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και το φαινόμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να επιδεινωθεί.

Στο Ωραιόκαστρο έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού, δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, συμπληρώνοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου παραμένει σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στον Χορτιάτη (δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη), χωρίς, ωστόσο να καταγράφονται προβλήματα. Χιόνια και στην περιοχή της Θέρμης, προς το Ρύσιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα.

Στη νότια Χαλκιδική σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης -και ίσως και στην πόλη (ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου)- να χιονίσει. Στο νομό Χαλκιδικής, η χιονόπτωση αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός προκάλεσαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των δύο παραπάνω περιφερειών.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί παγετός σε σημεία του οδικού δικτύου και στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επίσης,στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο χλμ. μέχρι το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 25ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 25ο χλμ. έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Αμυνταίου και από το 10ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Κορομηλιάς.

Στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στο νομό Φλώρινας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο εκτός από το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης και της περιοχής του Αμυνταίου, όπου διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου (από το 19,5 χλμ. μέχρι το 26 χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς από το 89 χλμ. μέχρι το 98,3 χλμ. στα όρια του νομού Κοζάνης), στη δημοτική οδό Νάουσας προς χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια (από το 10ο μέχρι το 17ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου (από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.).

Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (από το 11ο χλμ. μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο). Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λιβαδίων (δήμος Παιονίας) εξαιτίας του παγετού.

Στο νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 19,5ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από 89ο χλμ μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης 98,3ο χλμ., τη δημοτική οδό Νάουσας - Τρία Πέντε πηγάδια από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο) και την επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου από 15ο χλμ. έως 20ο χλμ. (Δ.Δ. Σελίου).

Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγ. Λιβαδιών Δήμου Παιανίας Κιλκίς. Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ισχυρή χιονόπτωση στο νομό Χαλκιδικής σημειώνεται από νωρίς το πρωί, με τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας να βρίσκεται επί ποδός και να παρεμβαίνει -μεταξύ άλλων- στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η έντονη χιονόπτωση πλήττει τις περιοχές από τη Γαλάτιστα μέχρι και το βόρειο τμήμα του νομού, αλλά και τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. «Χιονίζει σε όλο το νομό. Όλα είναι άσπρα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Χαράλαμπος Στεργιάδης. Η θερμοκρασία στον Πολύγυρο παραμένει στους -7 βαθμούς Κελσίου.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών από τον κόμβο Τρίγλιας έως τον κόμβο Σωζόπολης, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού από 65ο χλμ έως 90ο χλμ. και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγίας (θέση Χονδρό Δένδρο), Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Αρναίας - Στανού, Πολύγυρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Πολύγυρου - Πλανών, Πολύγυρου - Γερακινής, Πολύγυρου - Καλυβών (μέσω Παντελιδά) και εντός δημοτικού διαμερίσματος Πολυγύρου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού και την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (μέσω Χολομώντα).

Αναλυτική πρόγνωση


Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Αττική
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε ορεινές, ημιορεινές, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 100-200μ. στη Θεσσαλία και 400-600μ. στα υπόλοιπα).
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 7 μποφόρ, από το βράδυ 7 έως 8 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Τέταρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΑΡΓΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.