30/12/14

Δώδεκα στελέχη της ΜΙΤ και της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων νεκροί στη Μοσούλη και την Κόμπανι

Αποκαλύπτεται πλέον με στοιχεία και ντοκουμέντα ότι η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος ότι εμπλέκονται ενεργά στην τρομοκρατική και γενοκτόνο δράση των δολοφόνων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους
Μια είδηση που έρχεται να αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο που παίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην επιχειρησιακή δραστηριοποίηση του λεγόμενο Ισλαμικού Κράτους, έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγο ως έκτακτη είδηση σχεδόν σε όλα τα ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Τουρκίας.
Πρόκειται για το τεράστιο θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ, σύμφωνα με το οποίο τον τελευταίο μήνα έχασαν τη ζωή τους δώδεκα στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) και της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı), σε διάφορες μάχες στη Μοσούλη και την ηρωική πόλη Κόμπανι.
Φυσικά, πρόκειται για τα άτομα των οποίων τα πτώματα έχουν πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων, ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των στελεχών του τουρκικού κράτους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δρουν στο πλευρό του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Πάντως, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε τα ονόματα και τα αρχικά των επιθέτων των νεκρών, προφανώς για να αποκαλύψει την εμπλοκή του τουρκικού κράτους στην εγκληματική και γενοκτόνο δράση του, ως οργανωτής και καθοδηγητής της δράσης του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Τα ονόματα των στελεχών της ΜΙΤ και της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Κούρδοι είναι τα εξής:  “İskender Demir, Murat Tin, Serdar Karaçam, Hikmet Y., Mustafa Turan, Halil İbrahim T., Hızır K., Murat Çolak, Necmettin Tuna, Çağrı Ceyhan, Deniz M.
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες πληροφορίες για το θέμα εμφανίστηκαν στα κουρδικά ΜΜΕ στις αρχές του μήνα (εκτενές δημοσίευμα στις 10 Δεκεμβρίου ΕΔΩ) και αναδημοσιεύθηκαν από το defencenet  από τις 12 Δεκεμβρίου.
Το γεγονός ότι επανέρχονται τα τουρκικά ΜΜΕ στο θέμα, προβάλλοντας την είδηση και δημοσιεύοντας τα ονόματα, μάλλον θα πρέπει να οφείλεται σε αποδέσμευση της πληροφορίας από το τουρκικό κράτος, πιθανόν επειδή οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να εμφανίσουν ντοκουμέντα για το όλο θέμα.

9 σχόλια:

  1. Εξαιρετική γενικά η κάλυψή σας του Κουρδικού, αλλά εδώ κάνετε φάουλ όσον αφορά την "αποκλειστικότητά" σας σε σχέση με το θέμα της ανάμιξης της ΜΙΤ στην μάχη του Κομπάνι, και γενικά στην γενοκτονική δράση του ISIS. Έχουμε μιλήσει πολλοί. Δεν έχει σημασία όμως η πρωτιά, σε μια εποχή "παγκοσμιοποίησης" της πληροφορίας. Μια απλή βόλτα στο τουϊτερ αρκεί για να έχει κανείς γρήγορα πληροφορίες, και στοιχεία, για τα γεγονότα. Οπότε θα έλεγα να μην κοκορευόμαστε όλοι μας..Παρεπιπτόντως, αναδημοσιεύω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση: την αποκλειστικότητα της αναδημοσίευσης του defencenet..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eriugena
    καλό είναι να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς όπως "κοκορευόμαστε", γιατί ξέρεις οι χαρακτηρισμοί τελικά χαρακτηρίζουν εκείνον που τους εκτοξεύει.
    Στο άρθρο αναφέρω ότι πρώτα την είδηση την δημοσίευσε το κουρδικό πρακτορείο στις 10 Δεκεμβρίου και την αναδημοσίευσε το ντεφενσνετ στις 12 Δεκεμβρίου.
    Βάζω μάλιστα και ενεργούς συνδέσμους.
    Ποιος κοκορεύεται, δεν κατάλαβα;
    Για εξήγησέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόσπασμα από το άρθρο μας

    Να σημειωθεί ότι οι πρώτες πληροφορίες για το θέμα εμφανίστηκαν στα κουρδικά ΜΜΕ στις αρχές του μήνα (εκτενές δημοσίευμα στις 10 Δεκεμβρίου ΕΔΩ) και αναδημοσιεύθηκαν από το defencenet από τις 12 Δεκεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπα "κοκορευόμαστε" για όλους μας, αν μας μπει στο μυαλό, δεν αναφερόμαι σε εσάς ή σε άλλον, αλλά σε όλους μας στην σχέση μας με την αναμετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων κλπ. Και εν πάσει περιπτώσει αν υπάρχει υπαινιγμός αφορά το Defencenet που είναι "ένοχο" για πολλές οικειοποιήσεις πληροφοριών που τις πρόλαβαν άλλοι. Αλλά και οι άλλοι που τις πρόβαλαν δεν έκαναν δα και κανένα σούπερ επιτεύγμα. Όσον αφορά την κριτική που σας ασκώ κατά καιρούς, χωρίς "ευγένειες", βλέπω μιαν ευθιξία υπερβολική (ίσως να είναι και ο τρόπος μου), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε, αν και άνθρωπος συνηθισμένος σε πρωτόκολλα άλλου τύπου, πως βρίσκεστε όχι στο ίντερνετ και όχι σε κέντρο επιχειρήσεων, δηλαδή σε ένα κατεξοχήν ασύμμετρο χώρο. Ας μην είμαστε πια τόσο εύθικτοι, στον ιδεολογικό-πολιτικό πόλεμο με ασύμμετρα μέσα δεν χωράνε ευγένειες, επιτρέπονται πράγματα (όχι όλα) στα πλαίσια μιας οριακότητας που δεν θα έπρεπε ειδικά εσάς να σας διαφεύγει.
    Έχετε την εκτίμησή μου, αν και δεν σας κρυβω πως θεωρώ πως είστε σε εντελώς λάθος σημείο σε κρίσιμα θέματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διόρθωση : "βρίσκεστε στο ίντερνετ και όχι.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eriugena
    Άλλα αντ' άλλων.
    Αν σε ενδιαφέρει, δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, σε σχέση με την ανάρτηση.
    Όσο για τις διαφωνίες, δικαίωμά σου να διαφωνείς.
    Απλά, θα ήταν πιο παραγωγικό να γίνεσαι συγκεκριμένος, για να καταλάβω τις θέσεις σου γι' αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.
    Κανείς δεν τα ξέρει όλα.
    Ίσως είναι χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου.
    Γίνε συγκεκριμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν (αν και νομίζω πως έχετε καταλάβει):
    Δεν υπάρχει καμμία απόλυτη αντικειμενικότητα στην αναμετάδοση, τον σχολιασμό, την ερμηνεία των γεγονότων της πραγματικότητας. Αυτό το ξέρουμε όλοι και το ξέρετε φυσικά και εσεις. Και στο νετ λοιπόν ο καθένας μας (άτομο, χώρος, δίκτυο, ομάδα ή ότι άλλο) φτιάχνει ένα πλαίσιο ερμηνείας, που δεν είναι μόνον θεματικό αλλά στηρίζεται σε επιλογές που αφορούν το ίδιο το μοναδιαίο κείμενο που (ανα-)δημοσιεύει αλλά και το σύνολο των λινκ, των συνδέσεων που κάνει στο (και από το) ιντερνετικό "σπίτι" του. Φυσικά όλοι έχουν δικαίωμα (σπίτι τους ειναι) να κάνουν τις συνδέσεις τους όπως θέλουν κλπ κλπ. δεν τίθεται θέμα. Εκεί που όμως και ο "αντίπαλος'' (εν όλω ή εν μέρει, αυτό είναι δικό του και δικό σας θέμα ή και κανενός -αν καταλαβαίνουμε πόσο ασήμαντα είναι μερικές φορές τα πράγματα) έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις υπονοούμενες (έντονα ή "απαλά") συνδέσεις του κάθε "σπιτιου" και να τις κρίνει. Δεν είναι δυνατόν ένας πατριώτης και δημοκρλάτης σαν και εσάς (δεν κολακεύσα ποτέ κανέναν) να χρωματίζετε απαλά το (με την ευρεία έννοια) ιντερνετικό σας κείμενο, το διακείμενο που λένε και οι κουλτουριάρηδες, με τόση υπερεθνικιστική μαυρίλα και αυτό να μην σας ανησυχεί από την σκοπιά μάλιστα ακριβώς της υγιούς εθνικής σκέψης. Εκπλήσσομαι, όπως δεν εκπλήσσονται άλλοι που σας έχουν κατατάξει εύκολα στα γνωστά κουτάκια της σκέψης. Τούς δικαιώνετε δυστυχώς και αυτό δεν είναι κάτι που είναι μοιραίον. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσο εύκολα "εθνική" σκέψη με το να προβάλλουμε κάθε μαύρο ιστολόγιο, να ανεχόμαστε κάθε μαύρο σχολιαστή, γιατί δήθεν είμαστε αντικειμενικοί. Θα πείτε: και οι "άλλοι" είναι τόσο αθώοι; Να κάνουμε, κύριέ μου, αποκλεισμούς; ε ναι, κατά την γνώμη μου να κανετε, όταν ειδικά υπάρχει ελλειψη κώδικα και πραγματικής ευγένειας, όπως π.χ στην περίπτωση του Defencenet που αποδεδειγμένα έχει κάνει ιντερνετικές ατιμίες (αναδημοσιεύσεις χωρίς αναφορά κλπ). Και έτσι, με έναν απλό καταρχήν κώδικα ηθικής θα έρθει και η επικοινωνία των χώρων καταρχάς, και θα αρθούν οι όποιες ιδεολογικές διαφορές εκεί που είναι άχρηστες και επιβλαβείς. Η ζωή λέει πως όταν επικρατεί ηθική και κώδικας (πραγματικής) ευγένειας τα άλλα βρίσκονται. Άλλά αντ'άλλων λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eriugena
    Εντάξει Καλή Χρονία
    Εύχομαι το 2015 να μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα και να μην κάνεις δίκη προθέσεων.
    Αν προβάλαμε εδώ το ντεφένσνετ, θα φαινόταν και από άλλες δημοσιεύσεις μας.
    Τη συγκεκριμένη είδηση, σύμφωνα με την έρευνα που έκανα όταν μετέφραζα τις προχθεσινές δημοσιεύσεις των τουρκικών ΜΜΕ, την έγραψε πρώτο το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, στις 10 Δεκεμβρίου και στις 12 το ντεφένσνετ.
    Αυτό βρήκα, αυτό έβαλα.
    Αν έχεις στοιχεία ότι το έκανε πρώτος άλλος στην Ελλάδα, γράψτο, να αναθεωρήσουμε το δημοσίευμα.
    Αν το είχες κάνει από την αρχή, θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η φιλολογία και θα γλυτώναμε χρόνο, κι εσύ κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.